Партнер рубрики Події

Екс-ДАІшника, який полював на іноземців, звільнили з посади

Екс-ДАІшника, який полював на іноземців, звільнили з посади

Екс-ДАІшника, який відкрив сезон полювання на іноземців на одній з доріг Зборова, відсторонили від виконання будь-яких службових обов'язків у поліції. А його начальнику дали попередження, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

- Підставою для призначення службового розслідування стала публікація у ЗМІ про те, що у Зборові працівники поліції на службовому автомобілі Mitsubishi Outlander безпідставно зупинили іномарку на латвійській реєстрації, - коментують в ГУ НП в Тернопільській області. - А також в порушення нормативних документів, водія посадили у службовий автомобіль та, на думку водія-активіста, вимагали у іноземця неправомірну нагороду за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Як встановили  в інспекції з особового складу  управління кадрового забезпечення ГУНП в Тернопільській області, інформація, яка стала підставою для службового розслідування - частково знайшла своє підтвердження. 

- Тому за неналежне виконання службових обов’язків, відсутність професійних дій при виникненні конкретної ситуації, що в подальшому набуло значного негативного резонансу та негативно вплинуло на імідж Національної поліції, начальника сектору реагування патрульної поліції  попереджено про неповну посадову відповідність, а поліцейського сектору реагування патрульної поліції звільнено з посади, - наголосили у відділлі комунікації поліції Тернопільської області.

Відео дня

Нагадаємо, саме через публікацію на сайті "20 хвилин" поліція розпочала службове розслідування. У редакцію звернувся тернопільський водій-активіст Василь Козлюк, який зафіксував на відео- та фото-носії, як екс-ДАІшніки Анатолій Корнатий та Ярослав Гейко, а тепер нова патрульна поліція, місяць тому вимагали від водія дві буханки хліба на одній з доріг Зборова. Згодом, той же водій зафіксував, як 26 липня поліцейський сектору реагування патрульної поліції Анатолій Корнатий зупинив водія-іноземця на одній з доріг Зборова, та забравши у нього права тримав іноземця у патрульному авто, щось від нього вимагаючи. 

До слова, екс-ДАІвець Анатолій Корнатий, став одним з щасливчиків у області, який отримав право користування новеньким еко-позашляховик Mitsubishi Outlander вартістю в понад 1,6 млн. грн. Ці еко-позашляховики вручив Президент України нашим правоохоронцям будучи на Тернопіллі.

Усі фото та відео-матеріали водій-активіст надав редакції “20 хвилин”, як результат журналістом редакції "20 хвилин" висвітлено чотири публікації, зокрема: “Як голодні поліцейські хабар хлібом брали”, “Насварили "пальчиком" екс-ДАІшніків, які повернулися до звичного ремесла”, “Екс-ДАІшники на елітних позашляховиках за півтора мільйона полюють на іноземців” та “Як живеться екс-ДАІшникам у Тернополі”. Зазначенні публікації викликала обговорення у ЗМІ та соцмережах. Тоді тернополяни впізнали на фото та відео екс-ДАІшніків, які з них вимагали хабарі у попередні роки.

Реакція вищого керівництва ГУ НП в Тернопільській області була миттєвою. Зокрема, керівник ГУ НП в Тернопільській області Олександр Богомол висловив подяку небайдужим мешканцям краю за принципову позицію і за поміч у виявлені та боротьбі з недобросовісними працівниками поліції. Тоді ж провели ряд службових розслідувань, за результатами яких начальника сектору реагування патрульної поліції попереджено про неповну посадову відповідність, а поліцейського сектору реагування патрульної поліції, що відкрив полювання на іноземців - звільнено з посади.

- Це маленька перемога, але вiйна ще не виграна, - каже водій-активіст Василь Козлюк. - Щиро вдячний за небайдужіть Олександру Богомолу і за те, що довів справу до логічного завершення. 

Тернопільський водій каже, що по цих ситуаціях неодноразово писав у ГУ НП в Тернопільській відповідні заяви, надавав свідчення та роз'яснення і нічого окрім погроз, які приходили йому на телефон з невідомих номерів він не отримав.

- На той час, в мене сформувалося досить негативне враження про нову поліцію, і я тоді зрозумів, що це просто марна трата часу, - продовжує водій. - Тому після того, як я зробив фото- і відео- фіксацію випадку із затриманням іноземця, я просто звернувся у ЗМІ, для того аби повідомили громадскість, за якими схемами діють деякі правоохоронці. Однак реакція вищого керівництва поліції області була надиво швидка. Тому ще раз дякую пану Богомолу, що довів справу і без мого чергового звернення у поліцію. На мою думку, правоохоронні органи за його керівництва таки реально і якісно почали змінюватися, та викорінювати ті деструктивні елементи з правоохоронної системи, які дискридитують і перекреслюють якісну працю усіх чесних та справедливих працівників нашої нової поліції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up