Готуємось до свят: де в Тернополі дешевше м’ясо та як його правильно обрати (ЦІНИ)

Готуємось до свят: де в Тернополі дешевше м’ясо та як його правильно обрати (ЦІНИ)
  • Невдовзі травневі свята та Великдень, тому в ці дні на столах у багатьох тернополян буде м’ясо. Хтось готуватиме домашню ковбасу, а хтось – смажитиме шашлик.
  • Ми порівняли ціни на м’ясо у Тернополі та підготували поради, як його вибрати. 

У супермаркетах великий вибір м’яса. Окрім свинини, яловичини та курятини, можна знайти м’ясо індички чи перепела.

Купувати просто м’ясо та маринувати його самому вигідніше. Як розповідає тернополянин Павло, часу треба витратити більше, але результат буде кращий.

 

– Мариноване купувати простіше, але ти не бачиш, що це за м’ясо, – каже чоловік. – Краще обрати хороше, де видно, скільки там жиру, яке воно на вигляд, чи свіже і маринувати самому.

Відео дня

Які ціни на м'ясо

Ми порівняли ціни на прилавках у місцевих супермаркетах. Зауважимо, що в супермаркеті "АТБ" продають фасоване м'ясо,а у "Сільпо" та NOVUS – можна придбати на вагу. Де яке м’ясо дешевше – дивіться у таблиці нижче:

 

Сільпо

NOVUS

АТБ

Бекон свинячий

119 грн

Свинячий стейк без кістки

109 грн

Свиняча вирізка

159 грн

159 грн

Свинячий гуляш

114 грн

Свинина корейка

139 грн

174 грн

Свинячий биток

159 грн

Свиняча грудка

104 грн

114 грн

Свиняче ребро

104 грн

109 грн

Свиняча підчеревина

104 грн

109 грн

95,8 грн

Свинячий ошийок

149 грн

147,8 грн

Свинячий стейк лопатка

124 грн

Свиняча лопатка

119 грн

Свиняче стегно

119 грн

Свинячий шніцель

134 грн

Свиняча піджарка

126,9 грн

Ескалоп свинячий

141,3 грн

Яловичина лопатка

184 грн

Яловичина гуляш

174 грн

Яловичина ошийок

169 грн

Яловичина грудина

88 грн

Індиче філе

214 грн

199 грн

Індиче стегно

159 грн

150 грн

Куряче філе

109 грн

114 грн

139 грн

Куряча гомілка

709 грн

Курка охолоджена тушка

67 грн

Курячі крильця

55 грн

66 грн

76 грн

Куряче стегно

111 грн

Перепелине м’ясо

219 грн

На ринку можна купити м’ясо свинини чи яловичини. Також там продають курятину. Ціни у різних продавців різні. Можна знайти дешевше, ніж в супермаркетах, а є дорожче.

На ринок за м’ясом краще йти зранку, коли є більший вибір і його тільки поклали на прилавки. Свинячий ошийок коштує близько 140–150 гривень. Свиняча лопатка – 110 гривень. Свинячі реберця – 100–110 гривень. Сало – орієнтовно 50 гривень за кілограм.

Продають на ринку все, навіть кістки. Їх беруть домашнім тваринам.    

М’ясо в маринаді та ковбаски–гриль

Якщо ви не хочете самі маринувати м’ясо – можна купити вже готове, яке треба лише посмажити. У супермаркетах продають шашлик в маринаді, а також замариноване м’ясо. Найдешевше – курятина. Це крильця та гомілки. 

 

Сільпо

NOVUS

АТБ

Курячий шашлик 

134 грн

139 грн

Свинячий шашлик

134 грн

119 грн

Свинячий шашлик «По–грузинські»

134 грн

Свинячий шашлик «По–кавказьки»

150,6 грн

Свинячий шашлик «Селянский»

129 грн

Свиняча грудина в маринаді

119 грн

Свиняче ребро в маринаді

119 грн

144 грн

Курячі крильця мариновані

67 грн

97,9 грн

Куряча гомілка маринована

72 грн

84, 9 грн

Куряче стегно мариноване

114 грн

Свинячий стейк з лопатки

134 грн

Свинячий стейк з корейки в маринаді

226 грн

Свинячий стейк зі стегна

134

Свинячий стейк з ошийка в маринаді

221,4 грн

Свинячий стейк з битка

169 грн

Ковбаски «Мюнхенські»

119 грн

99,9 грн

147 грн

Ковбаски «Нюрнберзькі»

119 грн

Ковбаски «Асорті»

199 грн

Ковбаски «Альпійські»

151 грн

Ковбаски «Домашні»

99,9 грн

Ковбаски «Баварські»

124,6 грн

Ковбаска «Фермерська»

114 грн

Чевапчичі з беконом

109 грн

Ковбаски «Часникові»

123 грн

Як обрати свіже м’ясо

На тернопільському ринку продавці поділились секретами, як обрати хороше та свіже м’ясо на шашлик.

– Свіже м’ясо можна побачити за кольором, – розповідає продавець пан Володимир. – Це одразу помітно, чи свіже воно, чи ні. Свинина має бути насиченого рожевого кольору. Телятина – червоного. Також м’ясо можна притиснути пальцем. Свіже – пружне. Якщо ж лишається слід від вм’ятини – м’ясо не свіже. Жир на м’ясі має бути білий.

Дивіться на прошарок сала.

– Найкраще м’ясо на шашлик – з сільської свинки, – каже продавець пан Богдан. – Має бути прошарок з сала, тоді він буде жирний і соковитий. Ошийок добре підійде. Якщо обрати м’ясо, де сала мало, або його немає – шашлик буде сухий, жорсткий і не смачний. Але сала має бути в міру. Тут вже як хто більше любить. Ну і маринад грає роль. Рецептів є купа.  

А ви готуєте шашлик на травневі свята? Чи дотримуєтесь Великого посту? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Fun Dorin
    Оце-то порівняння цін ) А де АТБ, Студія м‘яса, Рибак і тд... мінус
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:00 В Україні запрацювали зміни до діючих валютних обмежень 09:00 Війна забрала життя 34-річного Героя з Гермаківки на Тернопільщині Івана Тимківа 21:03 На Ставі біля Острівця закоханих оселилася родина лебедів: дивіться відео photo_camera 19:51 На Замковій горіла квартира: є загиблий Від читача 16:49 Тижневий дайджест новин служби зайнятості Тернопільщини: 19:00 Кардинал з Тернополя розповів, як минув конклав та чи був він схожим на однойменний фільм 18:00 Комунальні пільги для військових – хто з родичів може подати заяву замість захисника 17:00 У Тернополі мама звинувачує студентку-няню в знущаннях над дворічною дитиною 16:03 День милосердя для матерів Героїв: як у Медичному центрі святої Терези безкоштовно отримати допомогу (новини компаній) photo_camera 15:00 Уряд вніс зміни до продовження відстрочки від призову і направлення на ВЛК 14:03 Збирать гроші на підтримку захисників: у центрі міста благодійний концерт photo_camera 13:00 Новий спортзал розпочали будувати у Великогаївській громаді photo_camera 12:03 Що подивитися у кінотеатрах Тернополя на вихідних 10-11 травня: розклад сеансів та ціни photo_camera 11:00 Готуємо разом з Дмитрами Дмитровичами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up