День другий "червоної зони" в Тернополі: кого оштрафували та чи працюють заклади

День другий "червоної зони" в Тернополі: кого оштрафували та чи працюють заклади
  • Тернопіль до "червоної карантинної зони" потрапив постановою Кабміну. Міська влада з таким рішенням не погоджується та висуває свої умови, за якими має функціонувати місто.
  •  Перший день у новій "зоні" наче пройшов спокійно.Тернополяни особливих змін не відчули. Чи оштрафували когось сьогодні та які заклади залишаються відчиненими, читайте у матеріалі. 

Нагадаємо, що постановою Кабміну Тернопіль внесли до "червоної зони". Це означає, що має зупинитися громадський транспорт, ресторани, кафе та заклади освіти закривають. 

Відповідне рішення затвердили постановою Уряду. 

На знак протесту 3 серпня, відбулось позачергове засідання сесії міської ради. Депутати прийняли власне рішення щодо цих подій. На думку міської влади, Тернопіль має залишатись у "помаранчевій зоні". 

Відео дня

Дотримання зон контролює поліція

Після перших заяв міських голів міст, які опинились під посиленими обмеженнями, міністр охорони здоров'я Максим Степанов, під час брифігну заявив, що відповідальність за дотримання встановлених обмежень лежить на органах місцевої влади та на контролюючих органах, таких, як Держпродспоживслужба, Національна поліція, Нацгвардія, Державна прикордонна служба.

Проте під час сесії, депутати надіслали звернення до органів поліції, в якому закликали не вчиняти дій, щодо притягнення до відповідальності, осіб, які діятимуть відповідно до рішень міської ради. 

Читайте також:  "Люди відвоювали тролейбус в поліції. Чи потрібно припинити роботу міського транспорту? (опитування)"

То кому ж підпорядковуватимуться правоохоронці, наразі невідомо. 

"Наразі попереджають" 

На сайті Головного управління Національної поліції в Тернопільській області 3 серпня опублікували допис про те, що у "червоній зоні", у яку потрапив обласний центр Тернопіль, вводяться додаткові обмеження - заборонена робота громадського транспорту; закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Наразі обіцяють ж лише заходи превентивної діяльності: спілкування з суб’єктами господарювання щодо забезпечення дотримання встановлених обмежень. А разом з тим кажуть, що штрафи можуть виписувати також. Правоохоронці закликають громадян дотримуватися обмежувальних умов адаптивного карантину.

У міськраді і на це є відповідь. Обіцяють правову допомогу. Тут вже діє діє центр правової підтримки підприємців, яких оштрафували чи оштрафують за порушення карантину.

- Спільно із громадською організацією підприємців, з юристами, адвокатами, ми кожен складений протокол поліції, ми забезпечимо юридичний супровід і скасування його в судах. Я закликаю всіх підприємців, у випадку, якщо на вас склали протокол, звертатись до Тернопільської міської ради. На першому поверсі в нас діє постійний пункт прийому - ми допоможемо написати позов на скасування цих протоколів, - зазначив міський голова Тернополя.

Два штрафи у маршрутках

У прес службі управління патрульної поліції в Тернопільській області повідомили, що станом на 12.00 4 серпня патрульні склали два адмінпротоколи на водіїв маршрутних транспортних засобів. 

Обидва - за перевищення дозволеної кількості пасажирів. 

Скільки протоколів сьогодні склали правоохоронці ГУНП в Тернопільській області, наразі невідомо. Очікуємо відповідь від прес служби правоохоронців. 

"Скарг наразі немає"

У міськраді кажуть, що місто функціонує в звичному для карантину режимі. 

- Заклади освіти та заклади громадського харчування працюють. Наразі до нас не надходили скарги щодо закриття, - коментують в прес службі міськради. - Підприємства, установи та організації у м.Тернополі теж здійснюють свою діяльність у звичному режимі, як і працювали до 03 серпня, тобто з дотриманням карантинних обмежень: соціальної дистанції, обов’язкового носіння масок, розмежування потоків, проведення дезінфекції тощо.

Окремим зверненням рекомендовано органам Національної поліції не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть відповідно до рішень місцевої комісії.

Про роботу вокзалів та ринків у "червоній зоні" читайте згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Cаша

    Надал, коли ти нажерешся?! Тобі бруківки мало?

    Богдан Богданович reply Cаша

    А ти коли нажрешся ?
  • Pavlo Orestovich

    Цирк
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up