Партнер рубрики Події

До 1 лютого маршрутки працюватимуть в тестовому режимі

До 1 лютого маршрутки працюватимуть в тестовому режимі
  • Через страйк водіїв маршруток в міській раді вирішили нараховувати водіям зарплату по-новому - за кілометраж. 
  • Електронну систему проїзду відміняти не збираються, однак планують запровадити тестовий режим роботи маршруток - спеціальний зчитувач карток встановлять на задні двері маршрутки. 

- Ми домовилися, що перевізники повинні переходити на інший режим роботи, зокрема розраховувати зарплату водіям за кілометр на годину, що стимулюватиме їх відпрацьовувати весь графік. Також доставими у маршрутки додаткові зчитувачі оплати проїзду, які працюватимуть у тестовому режимі, - каже міський голова. 

Додатковий зчитувач планують встановити в одну маршрутку, щоб пасажири, які зайшли через задні двері, не передавали картку через весь салон, а проводили нею самі.  Однак водію після цього все рівно доведеться передати квиток. Через тижень планують вирішити чи дасть таке нововведення результат та чи варто купувати ці зчитувачі для всіх маршруток. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">В тому, що водіям незручно приймати картки в пасажирів, Сергій Надал не бачить нічого проблемного, мовляв водіям нема різниці чи брати готівку чи картки.  

Нагадаємо, з міська рада домовилась з перевізниками. Однак водії образились на міського голову за те, що він назвав їх злодіями. Тому наразі точно невідомо, коли всі маршрутки працюватимуть за графіком.

Також з понеділка у маршрутках працюватиме система контролю. Контролери перевірятимуть чи є проїзні квитки та документи на проїзд у пасажирів, що полегшить роботу водіям. Якщо пасажири не матимуть квитків, будуть оштрафовані у 20-ти кратному розмірі від вартості проїзду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (50)
  • Анонім

    Така система до одного місця . Хто дасть 100 % гарантію що водії будуть передавати квитки .Де гарантія ,що в автобусних парках вони за ніч не накрутять собі кілометражі . Якщо раніше в радянські часи могли втрутися в індикатор кілометрів то зараз ,що їм мішає .
  • Олександр

    Бажано відновити АВТОБУСНИЙ ПАРК та пересісти з застарілих маршруток в комфортабельні автобуси з кондуктором. Тоді і водії будуть займатися тільки своєю справою і безпека руху покращеться.
  • лис

    попутного вітру
  • лис

    Вони взагалі знущаються чи просто дебіли? Придумали вони покращення,  то через той зчитувач все рівно прийдеться відволікатись водію, щоб передати чек? рілі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up