Партнер рубрики Події

Грузії передадуть досвід ОУН-УПА

Книги про спецоперації українських визволителів хочуть передати в Батумі

Книги про тактику боротьби ОУН-УПА проти російських загарбників збирають “свободівці” для жителів Батумі. До речі, книги написані українською мовою.

-         Мабуть, вже багатьом відомий факт, що тактику спецоперацій “оунівців” вивчали навіть в Пентагоні, - каже депутат міськради Ігор Дулеба. - Сам Шарль де Голль казав, що якби в його армії були такі воїни, як в УПА, фашистів ніколи не було б у Парижі.

Відео дня
nt>

Таким чином партійці хочуть підняти військовий та патріотичний дух у жителів Грузії. Окрім збору книг, також проводилися зустрічі із воїнами ОУН-УПА. Вони із власного досвіду розповідали про спецоперації, кажуть “свободівці”.

-         Колись в лавах ОУН-УПА були й грузинські загони, - каже перший заступник міського голови Леонід Бицюра. - Тепер ми хочемо поділитися з Грузією досвідом наших визволителів.

Також продовжується збір україномовних книг для української гімназії в Батумі. Їх організатори планували передати у вересні.

 - Але самі бачите, що наразі потрібні дещо інші книги, - додає пан Бицюра. - Хоча книги для дітей ми теж передамо.

Нагадаємо, це не єдина акція на підтримку грузинського народу. Щодня біля пам’ятника Пушкіну збирають підписи проти дій російської армії на території Грузії та заклик не купувати продуктів російського виробництва.

-         Також ми хочемо звернутися до Ради теле- та радіомовлення, аби вони заблокували усі російські телеканали, - каже пан Дулеба. - Оскільки вони зараз проводять не лише антигрузинську, а й антиукраїнську політику. А це є питанням інформаційної безпеки для нашого населення.

Ще одну прогрузинську ініціативу оголосили в Тернополі координатори акції “Пушкін проти Путіна”. Вони закликають всіх місцевих жителів в знак солідарності з грузинським народом до кінця російської агресії в цій країні, носити одяг з елементами білого і червоного кольорів. Саме ці кольори є на національному прапорі Грузії.

Ірина НЕБЕСНА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (83)
  • Anonymous

    ну дай Бог чтоб на всех кто поддерживает чтит память "героя"Шухевича..нашелся такой же Шухевич..может подонков на земле стало бы меньше. Кстати..херои..заберите ужО пля ваших наемников с Цхинвала..,пока их мухи не дожрали..А то борисенко и компания воняют очень)
  • Anonymous

    Дивно, куди поділись модератори, коли вони потрібні?

    Anonymous reply Anonymous

    Россия не на кого ненападала напал Соакашвили на Осетию а там много москалей и поэтому Медведев ёб.ул по Грузии.
  • Anonymous

    http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2008/07/05/59287.shtml
  • Anonymous

    і ще, читайте.... http://www.newsgeorgia.ru/ http://regionalreporters.wordpress.com/ http://www.apsny.ge/ http://www.os-inform.com/ http://www.rustavi2.com
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up