Партнер рубрики Події

іGov запустить послугу закриття ФОПа на Тернопільщині, імовірно, із 29 грудня

іGov  запустить послугу закриття ФОПа на Тернопільщині, імовірно, із 29 грудня

Важливу і вкрай необхідну послугу на іGov планують і завтрашнього дня запустити і на Тернопільщині. Йдеться про закриття ФОПа. Офіційна назва – Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням.


Загалом про таку можливість через іGov ще 23 грудня повідомив на своїй сторінці менеджер проектів в iGov Дмитро Дубілет. Утім він зазначив, що на той час послуга працювала лише в пілотній області.
Коли ж таку можливість отримають і ФОПи на Тернопільщині та  чи гальмує  її хтось  наразі,  ми поцікавились в координатора проекту iGov.org.ua на Тернопільщині Ірини Кельнер.

- Реєстраційні послуги для бізнесу є дуже складними у виконанні, - каже пані Кельнер. – Спочатку їх запускають в одному пілотному регіоні, яким у цьому випадку є Дніпро. Потім це розповсюджується на решту регіонів. У Тернопільській області, плануємо, ці послуги будуть запущені завтра, 29 грудня. Завтра виходить новий реліз програмного забезпечення і ми підключаємо у Тернопільській області 15 районних центрів через Центри надання адміністративних послуг, які будуть надавати всі послуги для бізнесу. Йдеться як про створення юридичної особи, так і реєстрацію та закриття ФОП.

 Послуга направду є необхідною, зауважує пані Кельнер. Адже увійшли в дію законодавчі зміни щодо системи сплати податків ФОПами, днями підписані президентом. Тому багато недіючих підприємців намагаються закриватись до Нового року.


 - Ми, в принципі, встигаємо до Нового року отримати ці заявки і взяти в роботу, - каже вона. – Щодо того, чи хтось гальмує…Є нюанс. Послуга буде відкрита на всю область. Але, якщо ми говоримо про бізнесменів міста Тернопіль, то потрібно розуміти, що їхні заявки будуть оброблятись у районах, не в Тернополі. У нас є дуже хороша співпраця на рівні обласному, а ось місто Тернопіль, на жаль, цим похвалитись не може. Чесно кажучи, ми розраховуємо на більш активну співпрацю і не можемо зрозуміти, чому є така пересторога. Міській владі абсолютно нічого не заважає надавати такі онлайн-послуги. 


В якому районі будуть обробляти заявки тернопільських ФОПів, останні не бачитимуть. Це – «внутрішня кухня». Вони просто отримуватимуть результати опрацювання послуги.

 - Перед початком користування онлайн послугою варто ознайомитися з розділом "як працює", де є детальна інформація щодо сервісу. Крім того, після подачі заявки кожному заявнику на електронну скриньку прийде лист з інструкцією про подальші дії. - додає Ірина Кельнер.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сенчук Юрій

    Непогано для даного порталу було б зробити мобільний додаток
  • Діонісій

    до 1 січня точно не запустять, бо то бабло втратить держава на ФОПах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:58 На Кременеччині прощаються з загиблим Героєм Юрієм Романюком 09:15 Частково перекрили рух транспорту на вулиці Коновальця 08:55 Графік відключення світла в Тернополі та області на 17 червня (ОНОВЛЕНЕ) 08:01 Ветерани можуть безкоштовно скористатись послугами стоматолога Від читача 15:30 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 21:01 Він і вона: як не з’їсти один одного за кілька років 20:01 Світло вимикатимуть у Тернополі впродовж всього дня 17 червня 19:01 Тернопільські патрульні зворушливо привітали з Днем батька (Відео дня) play_circle_filled 18:01 Скільки місць в університетах Тернополя та коли подавати документи 17:03 На Театральному майдані збирають кошти на автівки для військових photo_camera 16:01 Псевдобанкір ошукав пенсіонерку з Чортківського району на 34 тисячі гривень 15:01 Зворушливі світлини та слова вдячності: тернополяни у соцмережах вітають рідних з Днем батька photo_camera 14:00 На набережній Ставу відбуваються спортивні змагання «Звитяга Нескорених» для військових та ветеранів photo_camera 13:00 На Тернопільщині оголосили штормове попередження: 17 червня будуть грози 12:12 На Текстильній ДТП з автобусом №35: що відомо 12:03 Стронгмени запросили ветеранів, які проходять реабілтацію, на спортивне змагання «Звитяга Нескорених» photo_camera 11:01 «На щиті» повертається воїн з села Підгородне Ігор Погорілець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up