Партнер рубрики Події

Коли діти підуть до школи, вирішать 29 січня

Коли діти підуть до школи, вирішать 29 січня
Коли підуть тернопільські школярі на навчання, вирішуватимуть завтра, 29 січня. Загалом так званий карантин, а офіційно - обмежувальні заходи у Тернополі тривають безстроково. Їх мета мінімізувати поширення захворюваності серед учнів.

- Ми щодня відслідковуємо рівень захворюваності у місті і кількість звернень до лікарень, - пояснює заступник міського голови Леонід Бицюра. - А це в середньому 500-600 людей у день. Це перевищення нормативного порогу на 30%. 

Завтра, 29 січня у міськраді відбудеться нарада з представникам епідслужби та лікарень і буде створена комісія, яка прийме рішення продовжувати обмежувальні заходи чи припиняти їх. Загалом зі заходи безстрокові і прийняти рішення про продовження навчання міськрада може у будь-який день, наголошує пан Бицюра. 
Також заступник міського голови  зауважує, що статистика рівня захворюваності дітей дещо некоректна. Адже коли триває навчання у школах, тоді легше порахувати кількість хворих, адже вони відсутні на уроках. А коли школи не працюють, точно це вирахувати неможливо, адже не всі батьки звертаються до лікарень. 

Також Леонід Бицюра звертає увагу на те, що у Тернополі продовжують працювати дитсадки, адже якщо їх закрите – велике навантаження впаде на батьків. Адже якщо школярів ще можна самих залишити удома, то малечу - ні. Тому у дитсадках зробили акцент на якісніший медогляд, діти під постійним контролем медиків. 
Окрім шкіл, у Тернополі припинене навчання також і в музичних, спортивних школах, позакласних заходах. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Вирішать запустити дітей в школи з 3 лютого - от побачите. Тільки б опалення в школах увімкнули не в день початку занять, а хоча б за 2 дні - щоб школи прогрілися. А може, його й не вимикали?...
  • Анонім

    ага, якісніший медогляд! а який дебіл зараз придумав проводити в ці дні третій тур позапланової вакцинації від поліомієліту? батьки мають мороку тепер ще  й ходити і відмови писати, бо інакше вколять і крайнього не знайдеш в разі виникнення проблем! краще вже й садки закрийте, щоб дітей захистити від безглуздих експериментів!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 У селі неподалік Заліщиків живуть вовки, мавпи та єнот. Але до утримання є питання play_circle_filled photo_camera 12:33 Поліція шукає тих, хто закопав цуценят у парку. Двох врятували 11:53 Побиття водія маршрутки в Тернополі: 20 хвилин дізналися деталі 11:30 На Тернопільщині влітку відкриють чотири табори для відпочинку дітей (ФОТО) Від читача 13:44 «Якісна освіта стає ще доступнішою». У Тернополі відкрили освітньо-культурний Гончаренко центр 10:47 Громади Тернопільщини отримали майже сто мільйонів податків на нерухомість від мешканців 10:15 «На Рогатці» в Тернополі варто чекати на затори. Ремонтуватимуть дорогу 09:35 Графік відключення світла в Тернополі та області 21 травня 09:01 Хто з жінок зобов'язаний бути на обліку з 18 травня: пояснення адвоката 08:02 У Підгаєцькій громаді оголосили День Жалоби: на війні загинув 34-річний воїн Іван Лучка 22:01 Вдома двоє дітей і все на своїх місцях: тернополянка вчить жінок, як організувати простір 21:02 Пацієнти-воїни однієї з тернопільських лікарень слухають живий виступ Kozak System (ФОТО ДНЯ) photo_camera 20:02 Житель Тернопільщини наклав на себе руки: рідні звинувачують у всьому ТЦК 19:01 Як військовозобов'язаним оновити дані через ЦНАП в Тернополі 18:12 На Борщівщині попрощались із захисником Василем Саманчуком 17:30 Відмовились від випускного і купують дрон для захисників: підтримайте збір школярів з Чорткова 16:50 Підприємство на Кременеччині заплатило мільйон державі за те, що роками забруднювало річку 16:30 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:04 Відмовився проходити алкотест і пропонував поліцейським кілька сотень доларів: як покарають водія 15:14 Загинув воїн зі Скали-Подільської Василь Палько
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up