Партнер рубрики Події

Комуністи і націоналісти відмовилися від заходів 9 травня

Комуністи і націоналісти відмовилися від заходів 9 травня
Ані тернопільська “Свобода”, ні Правий сектор, ні УНА-УНСО та комуністи не влаштовуватимуть у Тернополі на 9 травня жодних заходів. Таке рішення, кажуть керівники місцевих організацій, вони прийняли для того, аби уникнути провокацій у цей день.

- У міськраді оголосили 8 та 9 травня Днями жалоби, - каже голова міської організації ВО “Свобода” Роман Навроцький. - Звісно, хто має бажання нести квітів до вічного вогню, хай ідуть. Я розумію, яка зараз у країні склалася ситуація... Всі очікують якихось провокацій. Тож місцева “Свобода” відмежовується від цього.
Співрозмовник запевнив, що організація, яку він очолює, “не буде створювати ніяких перешкод для покладання квітів”. А також, що “жодного члена їхньої організації у Парку Слави на 9 травня не буде”.

Майже так само пояснили свою позицію щодо відзначення 9 травня у місцевому комуністичному осередку.

- Ми не плануємо проводити свої заходи на 9 травня, - розповідає перший секретар обласного комітету КПУ Василь Паразінський. - А ось ветеранська організація планує, як і щороку. Утім, якщо минулі роки ми, спільно із цією організацією і проводили певні заходи, то цьогоріч такого робити не будемо. Бо та ситуація, яка сьогодні є у країні, це - локальна громадянська війна. Ми свідомо не будемо давати ніяких приводів для спекуляцій та дестабілізації у нашому місті та області.
Головний комуніст області додає, що таке рішення - “їхня принципова позиція”.

Відео дня
> У місцевому Правому секторі також відхрещуються від проведення ними будь-яких заходів на 9 травня у Тернополі.

- Ми будемо робити все для того, щоби цей день пройшов спокійно. А чи будуть у Парку слави наші активісти? Подивимось... Якщо буде потрібно — то будуть, - пояснив кореспонденту “20 хвилин” керівник тернопільського "ПС" Василь Лабайчук.
До слова, на офіційному сайті Правого сектору уже є розміщена їхня заява щодо відзначення 9-го травня. Зокрема, у ній зазначено: “Правий сектор не планує та не буде здійснювати жодних заходів 9-го травня, окрім охорони зібрань ветеранів у тих містах, де до нас надійшли офіційні звернення від організацій ветеранів чи організаторів цих заходів”.
Єдина організація, яка ще ще не вирішила, що буде робити 9 травня — це місцеве УНА-УНСО.

- Ми поки що не обговорювали, чи будемо щось в цей день проводити, - розповів польовий командир УНА-УНСО Олексій Станько.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень 08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік 22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up