Партнер рубрики Події

Люди не вірять, що Володя загинув, а Андрія хоронила майбутня дружина

Люди не вірять, що Володя загинув, а Андрія хоронила майбутня дружина
Тіло вбитого в зоні АТО тернополянина Володимира Гарматія досі не знайшли. Тому у рідному селі не втрачають надію побачити його живим. А Андрія Чабана, який загинув двома днями раніше, в останню путь проводжали друзі, батьки і наречена, з якою планував одружитись у вересні

 

  • Його мама не пускала, просила і плакала, аби не йшов служити, - односельці не стримують сліз, говорячи про 21-річного Володимира Гарматія. – Він все одно пішов. Тепер отримали звістку про його загибель. Але поки офіційного підтвердження не буде, навіть думати не хочемо, що його вже немає…

«Не можна у родичів забирати надію»

Нагадаємо, представники МНК Тернопіль у соцмережах написали, що у вихідні на сході України попрощався з життям Володимир Гарматій. Він - родом із Чернелів-Руського, що на Тернопільщині.

Відео дня
  • Загинув Герой з Тернопільщини Володимир Гарматій, якому трохи більше, як за тиждень мало б виповнитись 22 роки, кажуть підірвався на міні, - йдеться у повідомленні. - Співчуття його батькам, брату та рідним! Вічна пам'ять та вічний упокій! Нехай земля тобі, Володю, буде пухом! Слава Україні! І Слава таким Героям, як ти!

Володимир Гарматій пішов воювати, як розуміючий чоловік, як патріот, вважають односельці.

  • Він – нормальний хлопець, порядний, закінчив економічний університет, - розповів голова Чернелево-Руської сільради Михайло Дручок. - Ми не говоримо зараз за нього в минулому часі. Офіційного підтвердження про його загибель немає. І рідні сподіваються, що він чи в полоні, може, хтось підібрав. Не можна у них забирати останню надію.

«Не можу передати, яке це горе для всіх»

Про загибель тернополянина мобільним повідомили старшому братові. Коли згодом він передзвонив на той самий номер, чоловікові відповіли, що тіла Володі досі не знайшли. Тому родичі сподіваються побачити його живим.

Люди у селі теж не хочуть вірити, що Володі вже немає. Намагаються відганяти думки, що, можливо, звістка про загибель Володимира – правда. Однак, дехто зізнається, що надії дуже мало і тихцем молиться за спокій його душі. І мимоволі згадує про Володю у минулому часі.  

  • Він жив у нашому селі з мамою і дідусем, - розповіла жінка, яка мешкає з родиною на одній вулиці. – Є ще старший брат, але він одружився і живе з родиною в Бірках. Володя – порядний і добрий хлопець був. Бачите, яка доля в тієї дитини. Бог забирає найкращих…

Однокласники загиблого хлопця дізнались про його загибель з соцмереж. Потім передзвонювали один одному, не вірячи страшній звістці про його смерть. Чимало з них вже отримали повістки та збираються у зону бойових дій. Після випадку з Володею ніхто не відмовляється йти служити.  

  • Мій син вчився з ним в одному класі, - жінка на тому кінці дроту не стримує сліз. - Я не можу передати, яке це горе для всіх. Це як втратити свою дитину. Ті політики гризуться, а страждають і гинуть наші діти. Мій син теж отримав повістку і збирається йти служити. А я з жахом думаю про цю мить.

У вересні планували весілля. У липні - поховали

Нагадаємо, 24 липня загинув ще один наш земляк – 26-річний Андрій Чабан з с. Залісці, що на Збаражчині. Юнак служив у Збройних силах України за контрактом, мав звання сержанта.

24 липня, разом з іншими військовослужбовцями, він потрапив у засідку терористів і загинув.

  • Вчора (27 липня – прим. авт.) Андрія похоронили у рідних Залісцях, - каже заступник голови Збаразької райдержадміністрації Наталія Заваденко. – Досі не можемо оговтатись… Виступали його побратими, навіть поранені приїхали провести в останню путь. Розповідали, що він врятував чимало людей, бо прикрив їх своїм тілом.

Ті, хто проводжали Андрія в останню путь, досі з жахом згадують плач і крики напівпритомних матері та нареченої. Адже у вересні чоловік планував одружитись, тому обидві родини готувались до весілля. Тепер разом з батьками хоронила свого коханого і майбутня дружина.

Редакції газети «RIA плюс» та сайту 20minut.ua щиро співчувають родинам загиблих земляків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up