Вода не відступає: "свіжа" інформація з Монастирищини, де через затоплення евакуйовують людей (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Вода не відступає: "свіжа" інформація з Монастирищини, де через затоплення евакуйовують людей (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Через підвищення рівня води у Дністрі підтоплення загрожує трьом селам на Монастирищині. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.
  • Люди, які живуть тут, кажуть: готові до будь яких подій, але поки що рівень води падає. 

Як повідомляють в ДСНС, у Тернопільській області затопило дамбу: відселяють понад 250 людей. 

У зв'язку з переливом через дамбу сталося підтоплення сільськогосподарських угідь та існує загроза підтоплення сіл Устя-Зелене і Цибулі.

- У даний час проводиться часткове відселення жителів с. Устя-Зелене (103 чол.) і с. Лука (51 чол.)", - повідомили в ДСНС. Раніше в результаті підняття води сталося підтоплення угідь в селі Коропець. Звідти зараз проводиться часткове відселення 100 жителів.

Відео дня

Рівень води трохи знизився

Журналістка "20 хвилин" поспілкувалась із головою села Устя-Зеленого Зиновієм Рущаком. Він запевнив: ситуація під контролем. 

- Станом на 16.40 Дністер впав на 20 сантиметрів, -  каже пан Рущак. - Максимальний рівень - 8 метрів. Зараз - 7.8 метра. Постійно контролюємо рівень води. Ми зараз тут на місці. У нас все готово. Люди теж готові до евакуації, уже зібрали речі, але поки що надіємось, що вода продовжить падати. Мешканців проінструктували, як себе поводити. 

Зараз під загрозою затоплення села Устя-Зелене, Лука та Межгір'я. 

- Наразі все спокійно, але ми готові до всього, - продовжує Зиновій Рущак. - Поки що ситуація під контролем, бо вода спадає. 

Фото із Устя-Зеленого станом на 17.00 дивіться нижче.

Читайте також: "Негода вирує: які наслідки на Тернопільщині від злив та чи готуватись до гіршого"

Станом на 20.30, за інформацією селищного голови, рівень води знову піднявся до 8.0. Проте ця позначка не є критичною.

- Ми ще маємо запас тому поки що катастрофи немає, - каже пан Зиновій. - Припускаємо, що ще близько години вода протримається на такому рівні, а далі буде опускатись. 

Станом на 21.15 ситуація дещо погіршилась у селі Коропець. Ми зв'язались із селищним головою, але він не міг спілкуватись.

- Вода підступає, - каже він. - Не можу говорити. Їду в епіцентр. Там є люди, які не хочуть виселятись. 

Як повідомила голова Монастириської РДА, станом на 21.30 ситуація в Коропці ускладнилась.

-У Коропці прибуває вода , - каже очільниця району. - Зараз там підтоплено близько десяти угідь та три або чотири будинки. У селі Устя ситуація стабілізувалась, у Галичі впав рівень води. А от у Коропці є річка Коропець, яка піддає води до того рівня, який дає Дністер.Ми готуємось до будь - якого розвитку подій. Людей ми забрали. 

О 20.30 нам надіслали фото із Коропця.

- Рівень води знову підіймається, пише місцевий мешканець Михайло Дячек.

Стежте за оновленням матеріалу. 

"Люди збирають речі"

У соцмережах місцеві публікують відео із повноводного Дністра та пишуть, що їх лякає можливість затоплення. 

Це відео опублікував Михайло Дячек. Ситуація у селі Вістря. 

- Дорогу в селі Вістр'я затопило, - каже автор відео. - Людям затопило городину . Вони збирають речі та готуються до ймовірного погіршення ситуації. 

Де зараз ті, кого вже відселили?

Як розповідає голова Монастириської районної державної адміністрації Галина Молчанова, вони теж пильнують ситуацію.

- Ми вчора та сьогодні були на місці, - каже очільниця району. - Частково почали евакуацію з Устя-Зеленого, Коропця, Вістря. Зараз у нас є інформація про те, що вода починає спадати. Але ми не розслабляємся. Люди готові до будь якого розвитку подій. 

Галина Молчанова каже, що частина людей вже покинули домівки, частина - напоготові із зібраними речами. 

- Загроза є реальною. Люди це розуміють. - продовжує пані Молчанова. - У 2008 році вже була така ситуація. Люди знають, що їм робити. Зараз усі, у кого є можливість поселитись в родичів, перебувають там. Якщо ж такої можливості немає - вони можуть перебувати у школі в Задарові. 

Зазначимо, упродовж декількох днів у західних областях України спостерігаються масштабні підтоплення в результаті негоди. 23 червня ДСНС оголосила червоний рівень небезпеки в Івано-Франківській області та на Буковині. Жертвами стихії стали три людини.

Читайте також:  На Монастирищині через підтоплення почали частково відселяти людей (ФОТО) 

Ми стежимо за ситуацією на Монастирищині, про всі новини повідомлятимемо на сайті. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up