Партнер рубрики Події

Міський голова хотів, щоб Верховний Суд скасував дію постанови про незаконні тарифи

Міський голова хотів, щоб Верховний Суд скасував дію постанови про незаконні тарифи
  • Тернополянин виграв апеляційний суд проти виконкому у справі тарифів на проїзд 16 квітня. Суд визнав рішення про підняття тарифів незаконним.
  • Тоді у міській раді прокоментували, що чекають на друковане рішення суду, а тарифи поки залишаються незмінними.
  • І наступного ж дня, 17 квітня, міський голова направив у Верховний Суд документ із клопотанням зупинити дію постанови апеляційного суду.

Нагадаємо, тернополянин Ростислав Небельський - юрист. Подав до суду на виконком ТМР 1 листопада 2018-ого року.  Чоловік хоче повернути тарифи, які діяли в місті до 30 жовтня 2018-ого року, тобто готівкою 5 грн у маршрутках та 4 грн у тролейбусах. Засідання, яке відбувалося 31 січня, відтермінували, оскільки представник виконкому має донести необхідні для розгляду справи документи. Продовжили розгляд справи 12 лютого. Читайте тут: Тернополянин судиться з міською радою: вимагає відмінити рішення про тарифи на проїзд (відео). На останньому судовому засіданні суд не задовольнив позов. Чоловік подавав апеляцію. І виграв. 

- Визнати протиправним та нечинним рішення Виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 30 жовтня 2018 року №819 "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом в м. Тернополі» із змінами, внесеними рішенням Виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 15 листопада 2018 року №872 "Про внесення змін в рішення виконавчого комітету від 30.10.2018 р. №819 "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом в м. Тернополі", - йдеться у рішенні суду, яке станом на 22 квітня, уже було оприлюднене. 

Як пояснює Ростислав Небельський, таке рішення суду автоматично відновлює рішення про тарифи, яке діяло до 30 жовтня 2018-ого року. Тобто про тарифи в 4 та 5 грн у тролейбусах і маршрутках відповідно.

Відео дня

В міській раді 16 квітня казали, що чекають офіційного рішення суду. Тарифи на проїзд у всьому громадському транспорті Тернополя (у маршрутках, тролейбусах та автобусах) станом на 17 квітня 2019 року та у всі наступні дні залишаються без змін. У вівторок, 23 квітня, журналістці у прес-службі міської ради казали, що поки нової інформації у цьому питанні немає. 

Звернувся у Верховний Суд

Як з'ясувалося, наступного ж дня після ухвалення апеляційним судом постанови про скасування тарифів і відновлення попередніх, з міської ради до Верховного Суду направили клопотання зупинити дію постанови апеляційного суду. Підписав документ міський голова Сергій Надал. 

- В міській раді знали про рішення суду, але не поспішали його виконувати, - каже Ростислав Небельський. - Натомість, 17 квітня міський голова, будучи ознайомлений і з постановою, і з її загальнообов'язковою дією, перешкоджав і наразі перешкоджає її виконанню, чим став поза громадою. Але 24 квітня Верховний Суд відмовив в зупиненні дії апеляційної постанови. Мені особисто про це повідомили у Верховному Суді.

Тернополянин уже звернувся до начальника ГУ Нацполіції в Тернопільській області Олександра Богомола та керівника Головного управління Дердпродспоживслужби Василя Хомінця із проханням стати на захист громадян, споживачів, які наразі потерпають від незаконних тарифів на проїзд у громадському транспорті, ініціювавши відповідні провадження та перевірки.

З депутатами не радилися

Голова постійної депутатської комісії міської ради з питань транспорту і зв’язку Іван Зінь каже, що про апеляційний суд і його рішення знав. А от про клопотання міського голови до Верховного Суду почув вперше від журналістки.

- Ні, зі мною, як з головою комісії ніхто не радився і навіть не повідомляв про це, - каже пан Зінь. - Я б хотів, щоб з комісією радилися. Але змирився з реаліями і розумію, що комісія має лише рекомендаційний характер. 

Попри те, Іван Зінь вважає, якщо рішення про тарифи на проїзд незаконні, то міська рада має виконати рішення суду.

Журналістка "20 хвилин" поцікавилася які тарифи на проїзд у громадському транспорті в інших містах.

 

тролейбус

маршрутка

Львів

5 грн

7 грн

Луцьк

3 грн

7 грн

Рівне

3 грн

6 грн

Хмельницький

3, 50 грн

5 грн (після 20.00 6 грн)


Наразі ми очікуємо коментар від міської ради щодо постанови апеляційного суду, рішення Верховного Суду та стосовно повернення старих тарифів.

Коментар

Василь Когут, юрист

- Цілком очевидно, що друковане рішення суду міській раді необхідне для написання касації в Київ. Щодо самого рішення про тарифи: якщо у постанові йдеться про те, що рішення міської ради про підняття тарифів протиправне, то так, тарифи незаконні. І рішення вступає в силу з моменту його оголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Хтоссь

    Тепер зрозуміло, до чого була приурочена була та показуха з проїздом Надала в маршрутці і його коментарем про "покращення" якості послуг. Брехня в кубі.
  • Анонім

    Міський голова в першу чергу має відстоювати інтереси людей ,які його обрали ,а не бізнесові інтереси .М.....к він з людьми судиться ,а те ,що 18 маршрут вічно переповнений їздить йому пох...... . Він і його шобла вже давно на людей за.....пу кинули .
  • Юра К.

    Головка від китайського магнітофона
  • Валера Матів

    Який він після цього голова,так головка)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up