Партнер рубрики Події

Роми з двох таборів, які були у Березовиці, поїхали у невідомому напрямку

Роми з двох таборів, які були у Березовиці, поїхали у невідомому напрямку
  • Спалені каркаси від наметів, поламані дитячі іграшки та обгорілі речі залишилися на місці розташування ромів.
  • Зараз у таборі порожньо. Лише працюють оперативники.

Нагадаємо, конфлікт у Тернополі між місцевими і ромами відбувся ввечері 22 травня. Близько 22:00 на "102" про стрілянину та побиття повідомила жінка. Вона заявила, що на неї та односельчан напала група невідомих – приблизно 15 чоловік. Молоді люди стріляли, кричали та намагалися їх побити. Постраждалі втекли від нападників. На місце виклику виїжджали поліцейські.

Читайте також У Тернополі розгромили та спалили табір ромів

Наступного дня після інциденту на місці подій побували кореспонденти 20 хвилин.

Відео дня

Циганський табір, який розгромили невідомі вночі 22 травня, знаходиться в лісі смт. Велика Березовиця приблизно за кілометр від котеджного містечка.

Знайти табір непросто, бо місцеві мешканці не дуже знають, де він є. Непросто і дістатися до нього, бо розташований на горі.

Кілька місцевих жителів не змогли вказати дороги до містечка, бо не знають точно, де жили цигани. Розповідають, що бачили, як вони виходили з лісу. Нарешті одна жінка показала дорогу до лісу, де є табір.

- Вони отаборились тут близько місяця тому, - каже місцевий житель Петро. - Ніяких незручностей не приносили, - додає він, - бо виходили із свого табору рідко.

На місці розташування ромів залишились спалені каркаси від наметів, поламані дитячі іграшки та обгорілі речі. Зараз у таборі порожньо. Лише працюють оперативники.

Як роми покидали місце свого прожиття, місцеві розповідають по-різному. Одні кажуть, що цигани масово виїжджали сьогодні вранці, інші кажуть - що їхали вчора.

– На автобусних зупинках вчора було близько 20 циганів. Куди вони поїхали – невідомо, - кажуть люди.

Хто вчинив напад на кочівників, в смт теж не здогадуються. А от про ромів дехто з місцевих каже, що ті були хамовиті і нав'язливі.

Подейкують, що кілька місяців тому роми побили одного із місцевих жителів, розповідають працівники одного із місцевих магазинів. 

У магазині кажуть, що жителі селища навіть боялись ходити у ліс, де розгорнули табір.

Як виявилося, спалений ромський табір був не єдиним у смт. Велика Березовиця. Ми натрапили на ще один покинутий циганський наметовий табір,який знаходиться поблизу автозаправки Wog. Здалеку він схожий на звичайне сміттєзвалище. Повсюди розкидані речі та сміття. Намети зроблені із брудних покривал, у таборі жахливий сморід.

- Цигани виїхали звідси вчора після обіду, - каже очевидець пан Іван. - Вони приїжджали сюди кожного літа. Цієї весни приїхали пізніше, ніж зазвичай.

Пан Іван розповідає, що разом із дітьми тут проживало близько 30-ти осіб. Спочатку цигани спали просто на землі, пізніше зробили саморобні намети. Тут вони готували їжу, приносили сюди багато різних речей.

- Найбільше жаль дітей, які жили у таких умовах, - каже пан Іван. - Вони постійно ходили брудні та недоглянуті, просили грошей.

Чому цигани покинули й цей табір жителі Березовиці, з якими розмовляла наш кореспондент, теж не знають.

Ольга Турчак

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up