Партнер рубрики Події

На Тернопільщині місячник добровільної здачі зброї. Уже здали 60 одиниць

На Тернопільщині місячник добровільної здачі зброї. Уже здали 60 одиниць
За 20 днів місячника до органів внутрішніх справ здали понад 60 одиниць зброї, з яких половина перебувала у незаконному обігу.

- Люди користаються можливість не лише без правових наслідків позбутися небезпечних речей, а й зареєструвати зброю у власне користування, - каже Степан Джинджиристий. – Бо місячник добровільної здачі зброї дає такий шанс.
 
Цим скористався  житель Борщівського району. Віднайшовши на горищі придбаного господарства мисливську гладкоствольну рушницю, яка виявилася технічно справною, чоловік  звернувся до правоохоронців з проханням зареєструвати її для власного використання.
 
Із зданих 62 одиниць зброї 30 перебувало у незаконному обігу, решту краяни принесли через технічну несправність, або це були змушені зробити родичі померлих власників.
 
Карабін «Маузер» часів Другої світової війни житель Заліщицького району знайшов під час демонтажу підсобного приміщення. Зброя була справною, проте знахідку свідомий заліщанин відніс до міліції, повідомили в СЗГ УМВС України в Тернопільській області
 
Правоохоронці вкотре застерігають: за незаконне зберігання вогнестрільної зброї, боєприпасів та вибухівки передбачена кримінальна відповідальність. Водночас, міліціонери не матимуть жодних претензій до громадян, які добровільно позбудуться незареєстрованих небезпечних предметів.
 

Читайте також: Правоохоронці закликають до добровільної здачі зброї
 

 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Вдома двоє дітей і все на своїх місцях: тернополянка вчить жінок, як організувати простір 21:02 Пацієнти-воїни однієї з тернопільських лікарень слухають живий виступ Kozak System (ФОТО ДНЯ) photo_camera 20:02 Житель Тернопільщини наклав на себе руки: рідні звинувачують у всьому ТЦК 19:01 Як військовозобов'язаним оновити дані через ЦНАП в Тернополі Від читача 13:44 «Якісна освіта стає ще доступнішою». У Тернополі відкрили освітньо-культурний Гончаренко центр 18:12 На Борщівщині попрощались із захисником Василем Саманчуком 17:30 Відмовились від випускного і купують дрон для захисників: підтримайте збір школярів з Чорткова 16:50 Підприємство на Кременеччині заплатило мільйон державі за те, що роками забруднювало річку 16:30 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:04 Відмовився проходити алкотест і пропонував поліцейським кілька сотень доларів: як покарають водія 15:14 Загинув воїн зі Скали-Подільської Василь Палько 14:35 У центрі Тернополя висаджують квіти: дивіться, який вигляд мають клумби! play_circle_filled photo_camera 14:02 На Тернопільщині відмовились називати кількість людей в розшуку через мобілізацію 13:20 У Тернополі ремонтують дороги та тротуари: де обмежать рух транспорту 20 травня 12:35 На Тернопільщині зросла кількість хворих на ГРВІ та грип 12:07 Дитину збили на пішохідному переході на вулиці Братів Бойчуків 11:30 На автодорозі в Чортківському районі загорілася легківка 11:02 У Тернополі відбувся перший забіг з Ліги Run4Victory play_circle_filled photo_camera 10:37 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові перебої з водопостачанням play_circle_filled 10:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up