Партнер рубрики Події

На Тернопільщині за рік ліквідували п’ять пожежних команд

На Тернопільщині за рік ліквідували п’ять пожежних команд
Люди у віддалених населених пунктах не зможуть своєчасно отримувати допомогу при виникненні надзвичайної ситуації, тому що там ліквідували пожежні команди.

Зараз особливої гостроти проблема захисту від вогню набуває у віддалених населених пунктах Тернопільської області. Адже не завжди рятувальники можуть встигнути зупинити поширення стихії, долаючи відстань у 30, а то й більше кілометрів до місця події. 

Ще минулого року на Тернопільщині налічувалося 26 місцевих пожежних команд, дев‘ять районних загонів та обласний загін місцевої пожежної охорони, на озброєнні яких перебувало 28 пожежних автомобілів, чергували 192 людей.

На сьогодні – залишилась лише 21 місцева пожежна команда. Через відсутність фінансування ліквідовані команди в селищі Микулинці Теребовлянського, у селах Лазарівка Монастириського, Саранчуки Бережанського та Нападівка Лановецького районів, та у м.Кременець Кременецького району. За останній рік кількість пожежних автомобілів МПК скоротилася на 6 одиниць, кількість особового складу – на 55 чоловік. Значно скоротилась кількість особового складу в МПК с.Великі Бірки Тернопільського району та с.Товсте Заліщицького рйону, обмежився радіус їхнього виїзду.

Відео дня
>У тих МПК, які ще функціонують, катастрофічно не вистачає пального, піноутворювача, бойового одягу та обладнання, запасних частин для ремонту пожежних автомобілів, термін експлуатації яких у більшості перевищив 25 років.

Слід зауважити, що кількість МПК на сьогодні і так є недостатньою, у результаті чого чверть населених пунктів Тернопільської області, які розташовані на відстані більше ніж 30 кілометрів до пожежної частини (при нормативі 3 км) залишаються без належного швидкого реагування на ліквідацію пожеж, які можуть виникнути на їх території

На сьогодні намічається реальна небезпека того, що люди у віддалених населених пунктах не зможуть своєчасно отримувати допомогу при виникненні надзвичайної ситуації.

Яскравим прикладом цього є ситуація, яка склалася після ліквідації місцевої пожежної команди у селищі Микулинці Теребовлянського району. Тепер у випадку пожежі його мешканцям доводиться очікувати на прибуття рятувальників аж з районного центру, до якого 22 кілометри, повідомляє Управління Держтехногенбезпеки у Тернопільській області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    в росии як скоротили лисникив и пожежних так вся москва в диму тиждень була и вси дивувались а чого це так? чому села горять? чому торфяники? таж вид брата старшого уму набираетесь?
  • Anonymous

    СКОРОЧУЮТЬ ,НЕ ВИСТАЧАЄ КОШТІВ А КУПЛЯЮТЬ МАРСИ ЯКІ НІКОМУ НЕ ПОТРІБНІ ,НЕМА ОБЛАДНАННЯ , А ТІ ВЛАШТОВУЮТЬ ПОКАЗУХИ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up