Партнер рубрики Події

"Найголовніше, що рішення приймали люди": Тернопіль офіційно став центром ОТГ

"Найголовніше, що рішення приймали люди": Тернопіль офіційно став центром ОТГ
  • Розпорядження про утворення Тернопільської ОТГ із центром у Тернополі підписав голова облдержадміністрації Степан Барна 25 жовтня.
  • Тернопіль став другим в Україні обласним центром, який є у складі громади. До ОТГ увійшли Тернопільська міська рада, Кобзарівська, Кулівецька, Малашівецька та Черняхівської сільські ради Зборівського району.

Розпорядження, за яким утворюється Тернопільська ОТГ, підписано в межах реформи децентралізації, яка діє в Україні з 2015 року. В Тернопільській області вже утворено 42 ОТГ, в складі якої - 53% населення Тернопільської області. 

- Сьогодні історичний день. Усі населені пункти стали частинами ОТГ на добровільних засадах. Люди підтримали рішення про утворення громади, а це означає, що усі населенні пункти матимуть можливість розвитку, - каже голова Тернопільської об'єднаної територіальної громади Степан Барна. - Держава ніколи не залишається осторонь розвитку громад. Тільки в Тернопільській області 42 ОТГ впродовж трьох років отримали субвенції з держбюджету на суму 350 млн гривень.

Участь в офіційному підписанні взяв Тернопільський міський голова Сергій Надал та голови чотирьох сільських рад, що увійдуть до ОТГ. 

Відео дня

- Хочу наголосити на тому, що місто є самодостатнім і ми не хочемо збагатитись за рахунок населених пунктів, які входять до громади, - каже Тернопільський міський голова Сергій Надал. - Ми розуміємо всі ризики, які місто бере на себе  і у попередньому розрахунку на бюджет 2019 року, ми враховували видатки із урахуванням потреб навколишніх сіл, які стали з нами однією ОТГ і  попередньо видатки становлять 5 млн грн, дохідна частина - 2 млн грн. Але ми готові йти на ці витрати, тому що це - інвестиції в майбутній розвиток.

 

- Попри увесь популізм, який мав місце на сесіях Тернопільської облради, для нас найголовніше, що сьогодні саме люди приймають рішення, як їм розвиватись, як їм рухатись, - каже Степан Барна. -  Добровільність - ключовий принцип формування громад, в тому числі Тернопільської ОТГ. 

Читайте також: Що обіцяє мер населеним пунктам, які долучаться до Тернопільської ОТГ 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • 777

    ВО ДЕ ТРЕБА ПЕРЕКРИВАТИ РУХ
  • А

    Які люди приймали рішення? Ви у тернополян питали, чи вони хочуть, щоб за сплачені ними податки утримували медицину, освіту, дороги віддалених сіл Зборівського району?

    ігор reply А

    Ну так обмін в нас - ми платимо свої гроші селам, а села дають нам вивозити туди своє сміття, ну і плюс мусимо пустити туди міські автобуси і там будавати нові райони - це ж тепер буде Тернопіль:)
  • Віка

    Лиса гнида, ти коли до людей вийдеш?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up