Партнер рубрики Події

"Не маєте картки тернополянина? Не претендуйте на провалідований квиток": водій маршрутки нахамив жінці

"Не маєте картки тернополянина? Не претендуйте на провалідований квиток": водій маршрутки нахамив жінці
  • Водій маршрутки №18 категорично відмовився дати пасажирці провалідований квиток, бо в неї не було картки тернополянина.
  • Трапилось це у середу, 17 січня, близько 14.00 з тернополянкою Людмилою Туркот.

- Я перед тим їхала у іншій маршрутці і там мені дали провалідований квиток, хоча ні картки тернополянина, ні проїзного - я не маю, - розповідає Людмила Туркот. - І показую його водієві 18-ї маршрутки. А він мені почав розказувати, що це той водій порушує правила. І провалідований квиток не дає жодного страхування, дійсний лише квиток старого зразку. Бо той, що з валідатора, то для тих, що гроші відмивають у міській раді. 

Жінка їхала зі Східного до "Подолян" і, за її словами, водій цілу дорогу розказував про квитки і ображав пасажирів. Жодному з пасажирів, які оплачували проїзд готівкою, водій не дав провалідованого квитка. Лише тим, хто мав картку тернополянина чи проїзний. 

- Сказав, що ті, хто не мають картки тернополянина, то і не можуть претендувати на провалідований квиток, - каже пані Людмила. - А до чого тут картка? Якщо люди платять за проїзд по п'ять гривень. 

Відео дня

Тернополянка почала пояснювати водієві, що у пресі пишуть про те, що дійсним вважається квиток лише з валідатора. Проте чоловік нічого не хотів слухати і продовжував розмову у агресивному тоні. Жінка вирішила поскаржитись, бо не розуміє, чому водій дозволив  собі принижувати її при всіх пасажирах. Тим більше, що вона заплатила 5 грн. 

- У маршрутці зазвичай пише хто перевізник чи водій, а в цій не було. Я запитала прізвище, а він почав хамити, сказав: "А яке твоє прізвище", - продовжує жінка. - Я пояснила йому, що читала про ці квитки і всюди пише, що вони повинні бути з валідатора. Він мені сказав, щоб я до Мединського подзвонила. Я і поскаржилась. В маршрутці був номер, куди скаржитись, я зателефонувала і мою заяву зареєстрували. 

Начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку Ігор Мединський про цю ситуацію, за його словами, поки не чув. Але, якщо жінка поскаржилась, то водієві світить догана.

- Пасажири повинні знати, що дійсним є лише провалідований квиток, - каже пан Мединський. - Якщо водій відмовляється його видавати, то слід скаржитись або в міську раду за номером 1580, або в наше управління - 521514.

Читайте також: "Контролери працюватимуть так, що скучно не буде"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Я не про водія і всю цю аферу. тут зрозуміло, поки правоохоронці не відкриють кілька кримінальних справ проти тої лисої гниди і його подільників, доти надіятись хоч на який порядок в Тернополі нема чого.

    Я хочу на рахунок "провалідованого" квитка запитати? А що ж то за чудо-юдо таке, панове журналісти а тепер вже й тернополяни. Одне дурне бовкнуло,  інші підхопили. Вам що, тим валідатором мізки взагалі вже "провалідувало", що таку маячню несете. Провалідований то як?!! Валідатор, в даному випадку, це пристрій, що перевіряє платіжну картку. Ще раз - ПЛАТІЖНУ КАРТУ НА ВІДПОВІДНІСТЬ! Після того, коли підтверджується карта ДРУКУЮЧИЙ ПРИСТРІЙ друкує відповідний квиток - шматок паперу без будь-якого валідолу. І все! Як той квиток може бути провалідований, хтось мені скаже тепер?

    Люди добрі, ну не знущайтесь самі з себе, не створюйте постійні приводи, щоб вся Україна з вас постійно сміялась.

    Уявіть собі, що квитанцію, яку видає банківський термінал хтось назве, скажімо, протермінальована квитанція. Ну і як, не смішно? О тож!

    Михайло Білецький reply Anonymous

    Коли нарешті професію свою змінеш з водія на повара? хвати вже нити....

    Богдан reply Anonymous

    Він не перевіряє на відповідність, а знімає вартість квитка. Спочатку думайте головою, а потім пишіть.

    Anonymous reply Богдан

    Та хоч у Вікіпедію загляньте! Там прочитайте, якщо не знаєте!

    Валідатор (калька з англ. validator) — комп'ютерний сервіс, програма, об'єкт, функція або оператор, який/яка перевіряє відповідність деяких даних вимогам до типу, вмісту, формату або синтаксису. Процес перевірки називають валідація, а дані, що відповідають вимогам — валідними.

    Дані можуть бути валідними або невалідними, тобто відповідними чи невідповідними, але ж не квиток! Тим більше "валідований". Перевіряються ДАНІ картки на відповідність певним параметрам (наявності на них коштів, достатніх для оплати проїзду), а на основі цього друкуючий пристій друкує квиток без будь-якого валідолу.

    Ну не можна таке тупо і вперто бути малограмотними. Нас, тернополян вже по тому і визначають!

    - Ви звідки?

    -З Тернополя

    -А. то у вас голова держадміністрації в трьох речення 15 помилок зробив...

    Або в оголошенні про вакансію приписка: "Випускників ТНЕУ просимо не турбувати". Таке враження, що ті випускники того ТНЕУ в нас вже всюди. Ви часом не з них?

    Богдан reply Anonymous

    Анонім без освіти? Заздрити не добре. Навчіться спочатку відповідати за слова, а не ховатися) Бот позорний)
    Яка різниця, яким словом назвали? Валідатор не валідатор, функція залишається тою, про яку написав, знімає кошти з рахунку.

    Anonymous reply Богдан

    Хамло ти малограмотне, за слова воно відповідає. Диплом ТНЕУ певно маєш?

    Загалом то є POS-термінал, який ПРОДАЄ послугу - проїзд у транспорті, а валідатор то лише один з його вузлів. Розрахунок за послугу здійснюється за допомогою пластикової карти, а факт продажу послуги засвідчується відповідним фіскальним документом - проїзним квитком.

    Квиток він і є квиток, і не потрібно якісь терміни для нього видумувати, людей смішити. Ідіоти, блін... Хоча, що тут хотіти, малограмотне дідво взялось за те, про що уяви не має. Відповідно і результат, місто аж кошмарить.

    До речі, а заздрити я чому маю? Твоїй тупості?

    Богдан reply Anonymous

    аж смішно, анонім-водій?) От бачите, як захочете то і назву правильну підібрали) Мабуть працюєте на газету конкурента, або водієм от і казетеся. І я Вам не тикав. Так що всього доброго Вам) Хочете, щоб Вас сприймали як людину пишіть з акаунту, а  так бот неадекватний і все)

    Мер reply Anonymous

    якщо це офіційна назва квитка?

    Anonymous reply Мер

    а якщо ні?
  • Ганна Придушана

    у Тернопол1 водii все одно як царi-iмператори - роблять що хочуть i нiколи iх не карають, хоча повно довкiл безробiтних нормальних водiiв.

    Tarnopol Mst reply Ганна Придушана

    Це тобі з росії видно?

    jsffkjhdkjsdhf reply Tarnopol Mst

    може просто vpn користується

    Anonymous reply jsffkjhdkjsdhf

    Це так 20 хвилин укртелекомівські айпішки визначає.

    Ігор reply Anonymous

    Може людина з мейл ру заходить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up