Партнер рубрики Події

Тернополяни скаржаться на перукарню, яка "працює" попри карантин. У закладі кажуть, що "годують папужок"

Тернополяни скаржаться на перукарню, яка "працює" попри карантин. У закладі кажуть, що "годують папужок"
  • У редакцію «20 хвилин» звернулася тернополянка (побажала лишитися невідомою) та надала відеодоказ того, що перукарня на вулиці Просвіти, 10, незважаючи на карантин, нібито продовжує працювати.
  • Журналісти «20 хвилин» навідалися за вказаною адресою та перевірили, чи дійсно вона працює. Що з цього вийшло – читайте в статті та дивіться відео.

У соцмережах  тернополяни неодноразово повідомляли про те, що ця перукарня "не планує зачинятися". Тернополянка, яка побажала лишитися невідомою, розповіла, що перукарня працює не перший день.

─ Те, що перукарня працює, я бачила і раніше, однак мені не вдавалося цього зафіксувати. Одні люди заходять, а інші виходять, невже так можна? – каже вона.

«Не працюємо, а годуємо папужок»

Журналіст «20 хвилин» завітав до перукарні, що вулиці Просвіти,10 та зафіксував факт того, що туди постійно заходять люди. Ми спостерігали, чи хтось заходить і виходить з приміщення, а потім і самі спробували потрапити туди. На вході зустріли молодого чоловіка, запитали в нього, чи він прийшов стригтися.

Відео дня

─ Так, я чекаю, аби постригтися, сюди прийшов перший раз. А Вам сказали підійти на п'яту? - каже відвідувач.

За деякий час працівниця перукарні відкрила жалюзі та впустила всередину молодого чоловіка,  а з самої перукарні вийшов чоловік з дитиною. На запитання журналіста, чи є в перукарні дозвіл на діяльність під час карантину, працівниця відповіла, що немає. І зараз вона "всього лиш ... годує папуг".

На виклик журналіста приїхали працівники патрульної поліції. Працівниця перукарні повідомила, що молодий чоловік насправді не мав наміру стригтися, це її знайомий, який прийшов, аби допомогти винести сміття.

А що робили інші чоловіки, які виходили з приміщення? Теж допомагали? Журналісту "20 хвилин" поліцейські пояснили, що довести факт порушення карантинних норм важко, адже достеменно невідомо, чи дійсно працює перукарня, тому що ніхто цього підтвердити не може. І немає доведеного факту, що всередині хтось із перукарок продовжує працювати.Бо немає заяв від клієнтів, які такою послугою скористалися.

Тому вони лишень попередили працівницю про можливу відповідальність. 

Яка відповідальність передбачена за правопорушення?

Відповідно до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачена відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно проти епідеміологічних правил і норм (стаття 44-3).

Адміністративна відповідальність настає також за невиконання рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями. Встановлений розмір штрафів – у сумі від 17 000 до 34 000 гривень.

Якщо ви знаєте, що в закладах не дотримуються гігієнічних вимог чи порушують правила, визначені на період карантину, зверніться у редакцію чи напишіть про це у коментарях.

Опитування

Як думаєте, чи мають зараз працювати перукарні?

Ми також готові опублікувати позицію власника салону щодо того, чому із приміщення регулярно виходять люди та чому тернополяни нарікають на порушення карантинних вимог. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Володимир Гулька

    Якщо, що викликайте поліцію- ось номер:102.
  • Володимир Гулька

    Чекаю від Пана-журналіста, та від небайдужої тернополянки- яка побажала залишитись невідомою, висвітлення теми- Пасха 2020. З неперпінням чекаю від Вас відеозйомки із храмів Тернополя за 18.04.20 та 19.04.20.Із особливою увагою, прочитаю те як ви максимально васвітлите, та подивлюсьяк, як ви будете розповідати священикам про адміністративні правопорушення. А з мене, для вас свячене яєчко. Успіхів.
  • не знаю хто

    Душа болить коли хтось заробляє гроші.
  • Serg Serg

    Поліції як завжди , бракує фактів.А тих простих людей який вибіг без маски " пустити" на 17 штук гривень не соромно!!! Поліція айяйаяй !!! Я вам оплочую з/п із податків а ви ??? Міліція не з народом !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up