Партнер рубрики Події

«Ні – бруківці на крові!»: у Тернополі організували автопробіг на підтримку ЗСУ

«Ні – бруківці на крові!»: у Тернополі організували автопробіг на підтримку ЗСУ
  • Активісти влаштували у місті автопробіг «ЗСУ в першу чергу».
  • А опісля вони вкотре зібралися під стінами міської ради та вимагали відзвітувати перед громадою про підтримку військовослужбовців. Наша журналістка також долучились до мітингу.
  • Як все відбувалось – читайте у нашому матеріалі і у телеграм-каналі.

24 листопада у Тернополі організували автопробіг «ЗСУ в першу чергу». Попередньо у соцмережах водіїв закликали долучитися до автомобільного мітингу. Людей попросили взяти з собою синьо-жовті та червоно-чорні прапори.

Відео дня

Учасники акції почали збиратись о 15:30 на заправці ОККО біля Збаразького кільця. Приєдналися до автопробігу кілька десятків водіїв. На початку колишній військовий, один з організаторів пробігу Тарас Шевчук, розповів усім деталі їхнього маршруту.

— Виїжджаємо від цієї заправки. Рухаємося по Бандери, далі по Руській попри озеро і по Мазепи до «Макдональдсу». Повертаємо вліво до педагогічного університету, і тоді їдемо до «Берегині». Далі рушаємо до «Березілю» і повертаємось у центр на Листопадову. Біля міської ради не будемо зупинятись, щоб не робити затори. Паркуємось, ставимо машини і йдемо під мерію, — наголосив пан Шевчук. Далі автомобілі рушили за вказаним маршрутом. Дорога зайняла майже годину.

Колону на всьому її шляху супроводжували поліцейські. Автомобілі рухались повільно та періодично сигналили, привертаючи увагу перехожих та інших водіїв. З першої машини у гучномовець вигукували гасла: «Гроші на ЗСУ», «Стоп неадекватним тендерам», «Ні – зайвим закупівлям», «ЗСУ в першу чергу» тощо.

Люди у місті реагували по-різному: хтось дивувався, супроводжуючи поглядом колону, хтось знімав на відео, хтось не розумів, що взагалі відбувається. Деякі містяни ставали на коліна, думаючи, що везуть полеглих захисників. Багато водіїв підтримали мітингувальників.

Після автопробігу орієнтовно о 16:40 учасники дістались Тернопільської міської ради. До них приєднались ще кілька десятків тернополян. 24 листопада вони вже всьоме вийшли на акцію «ЗСУ у першу чергу». Вимоги активістів незмінні – закликають владу збільшити фінансування для воїнів.

– Ми маємо показати владі, що не будемо здаватися. У нас є чіткі вимоги. Ми хочемо їх задовольнити! Так, всі чули, що міська рада виділяє кошти на ЗСУ. Але можна написати будь-яку цифру. Ми просимо зворотну реакцію. Чи до ваших захисників надійшли дрони? Є факти, що мерія начебто виконала свої обіцянки, але за більше ніж два місяці військові нічого не отримали. Ми хочемо почути правду! Наша вимога проста – громадський контроль бюджету, щоб кожен мав доступ до інформації! Ми повинні бачити куди і на що йдуть кошти, – наголосив Тарас Шевчук.

Також активісти сподівались, що мер міста Сергій Надал їхній прихід не проігнорує та вийде відзвітувати перед громадою про підтримку захисників. Однак, до кінця мітингу цього не трапилось.

«Коли на твою хату нападають, то її не білять, а захищають», «Розподіляйте бюджет так, ніби ваші рідні на нулі», «Під час війни життя рятують дрони, а не бруківка», «Бруківкою не вдариш по Кримському мосту», «Розприділяйте бюджет так, наче ваші рідні на нулі» — саме з такими плакатами та гаслами містяни стояли перед міською радою. На завершення мітингу учасники виконали національний Гімн України і вшанували пам'ять полеглих захисників хвилиною мовчання.

За словами співорганізаторки мітингу «ЗСУ в першу чергу», волонтерки Ольги Тимошенко, наступного разу активісти планують зібратися під стінами міської ради у неділю, 26 листопада, о 14 годині. Це буде вже восьмий подібний мирний протест у Тернополі. 

 

Читайте також:

Давайте дрон, а не бруківку! Тернополяни вимагають збільшити витрати на армію

«Дорогу до перемоги бруківкою не прокладеш»: тернополяни знову мітингували біля міської ради

ЗСУ насамперед: до міської ради Тернополя знову прийшли активісти

Нам треба кошти на ЗСУ, а не бруківка та пляжі: тернополяни вийшли на акцію до міської ради

Збільшіть витрати з бюджету на ЗСУ: біля міськради влаштували акцію протесту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (106)
  • Читач66

    Сосали ви в Надала всі, як скажуть так і будете робити, такий ви менталітет, вас хоч в сраку єби, ніц не скажити😁

    Мусора скоро будуть гнати дубінками і прикладамивсіх простих роботяг
  • Мальвіна Рокуш

    Вимагаємо звіт!!!!
  • Все добре..., але як проїхати захиснику на інвалідному візку по вул.Тарнавського?
  • Любов Атласюк

    Ще раз для усіх відповідь, що робить військове авто в Тернополі:
    Авто півтора року було в гарячих точках (на фото видно). В Тернополі воно в ремонті. Дуже скоро їде на Схід.

keyboard_arrow_up