Священник із Шумщини, який помер від коронавірусу, правив вдома на Великдень. Кажуть, уже був хворим

Священник із Шумщини, який помер від коронавірусу, правив вдома на Великдень. Кажуть, уже був хворим
  • Наразі в селах Потуторів та Бриків працюють мобільні бригади - перевіряють всіх, хто був на Службі і хто контактував з отцем.
  • В обладміністрації кажуть, що в Потуторові третина села була прихожанами МП. «Ми намагаємось достукатись до свідомості та закликати відвідувати Служби онлайн, але, на жаль, нас не всі чують. От і маємо…»

Отець Іван, який напередодні помер від коронавірусу, Ще у Великдень відправляв святкову Літургію у своєму помешканні. Про це редакцію повідомили місцеві мешканці, приголомшені смертю священника від COVID-19.

Згодом інформацію підтвердили і в облдержадміністрації. Запевняють, зараз і в цьому, і в сусідньому селі, де правив священник, перевіряють контактних осіб. Про новий спалах інфекції поки не говорять, але не виключають, що на Шумщині інфікованих останніми днями побільшає. Посадовці нарікають, бо заборонити відправи не в їхніх силах. А заклики до свідомості проводити богослужіння онлайн деякі конфесії ігнорують.

  • Священник правив у Потуторові і Брикові, - розповіла жінка, яка повідомила редакцію після звістки про смерть отця Івана. – Тут залишилось тих, хто ходив на Служби московського патріархату – менше 30 дворів. От всі вони на Великдень були на Службі в отця вдома. Священник вже був хворим, мав всі ознаки коронавірусу. І люди все одно йшли. Тепер що з нами всіма буде? Матимемо другий Почаїв?

Парафіяни на Великодній службі були без масок, рукавиць та інших засобів захисту. Односельці бояться нового спалаху, адже села невеликі. І хочеш-не хочеш – контактів уникнути важко.

Відео дня

За підтвердженням чи спростуванням інформації ми звернулись до прес-служби УПЦ МП. Нам пообіцяли згодом передзвонити і надати інформацію. Наразі ми очікуємо.

А в облдержадміністрації про Великодні відправи о. Івана підтвердили.
- Померлий священник з Потуторова Шумського району, - повідомив Ігор Гайдук, заступник голови облдержадміністрації. – Приблизно третина села – належить до УПЦ Московського патріархату. Загалом в селі проживає близько 400 осіб.

Не так давно більшість села перейшла до Православної церкви України. Третина – залишилась.

  • Отець проводив відправи на власній будові, у старій хатинці, там і збирались парафіяни, - каже Ігор Гайдук. – Відправляв і в сусідньому селі. Сьогодні там працює дві мобільні бригади, які виявляють контактних осіб. У всіх взяті мазки, які  передають в лабораторію. Більш детально можна буде говорити, коли будуть результати аналізів. Тоді ж, можливо, буде відомо, чи потрібно розширювати коло контактних осіб. Зараз встановлюємо ланцюжок.

Вплинути на певні конфесії та заборонити проводити відправи чи примусити відправляти Служби онлайн – це не в силах адміністрації, каже Ігор Гайдук. Люди мають усвідомити, що, залишаючись вдома, зберігають не лише своє здоров’я, а й бережуть оточуючих.

  • Є свобода вільного пересування і віросповідання. І будь-що в цьому плані забороняти чи обмежувати ми не можемо, - каже Ігор Гайдук. - Ми намагаємось достукатись до свідомості населення. Дехто нас чує, і, відповідно, ми маємо кращі результати. Дехто – ні – і ось вам наслідки.

Під «наслідками» посадовець, ймовірно, має на увазі і Почаїв, де останніми днями стрімко зросла кількість інфікованих людей. Більшість з них – віряни Московського патріархату, які відвідували Почаївську Лавру. Подібною є ситуація і з відправами на Шумщині.

Нагадаємо, вранці 28 квітня у Шумській райадміністрації повідомили про смерть двох мешканців району, серед яких – 55-річний місцевий священник.

  • За останню добу у нашому районі від ускладнень, спричинених коронавірусом, померло дві особи, - повідомили. - Обидва випадки підтверджено лабораторно. У священнослужителя з Потуторова аналіз на дослідження брали при житті, а ось у шумчанина, якого госпіталізовано вчора у лікарню, після смерті. Загалом через коронавірус у районі померло троє осіб.

Померли 55-річний священнослужитель УПЦ МП із села Потуторів Шумського району та 66-річний чоловік із Шумська. За інформацією від місцевих мешканців, шумчанин, який вчора помер, співав у церковному хорі ПЦУ, захоплювався фотографією і активно висвітлював місцеві події у соціальних мережах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Lesia Lesia

    Тому що попи московські,і українська поліція до них не має права,??Слава Україні 😪😪
  • Alex Pokora

    Релігія - зло!!!
  • Yuriy Hrytsyshyn

    Вже задрали ці попи з їхнім  стадом тупих тварин...

    Олена Бойко reply Yuriy Hrytsyshyn

    Дууужееее гарно😏
  • Oksana Dovgan

    Як це обласна адміністрація не може вплинути на  попів, .в Італії  вже більше 2х місяців церкви закриті, священники самі правлять службу  Божу, і ніхто не нарікає на дискримінацію, а в Україні влада вмила руки, і  ось результат, попи позаражували повно парафіян

    Олена Бойко reply Oksana Dovgan

    ЧИТАЙТЕ ЦЕ ТІЛЬКИ ЯКЩО У ВАС Є ЧАС ДЛЯ БОГА
    Дозвольте мені сказати, переконайтеся, що ви прочитали все це до кінця. Я майже видалив це повідомлення, але був благословенний, коли прийшов до кінця.
    Важливо: Прочитайте, тільки якщо маєте час для Бога.
    Одного разу Сатана та Ісус спілкувалися. Сатана щойно пішов до Едемського саду, а він знущався і сміявся, кажучи:
    Так, сер. Щойно забрав світ, повний людей там.
    Я встановив їх, використовував наживку, я знав, що вони не можуть встояти. Вони всі внизу!
    Що ти збираєшся з ними робити? Ісус запитав.
    Ах, я буду веселитись з ними. Сатана відповів. Я навчу тебе одружуватися
    і розлучення,
    як ненавидіти
    і зловживати один одного,
    пити
    і палю і звичайно, я навчу їх вигадувати зброю та бомби, щоб знищити один одного.
    Мені дійсно буде весело!
    А що ви будете робити, коли втомились від них? Ісус запитав його.
    А, я їх вб ' ю. Сатана сказав з поглядом, сповненим ненависті та гордості.
    Скільки ви хочете для них? Ісус запитав.
    А, ти не любиш тих людей. Вони не гарні. Навіщо ви хочете їх взяти. Ти береш їх, а вони ненавидять тебе. Вони плюнуть тобі в обличчя, проклинають тебе і вб ' ють тебе. Ти не любиш тих людей!! Скільки? Ісус знову попросив. Сатана подивився на Ісуса і саркастично відповів:
    Вся твоя кров, сльози і твоє життя.
    Ісус сказав, зроблено!
    І ось як я плачу ціну.
    ЗАУВАЖЕННЯ:
    Цікаво, як легко зневажати Бога, а потім дивуватись, чому світ йде в пекло
    Смішно, як хтось може сказати "Я вірю в Бога" і слідую за сатаною.
    Цікаво, що ви надсилаєте тисячі повідомлень з жартами через електронну пошту, які поливають як порох, але коли ви почнете надсилати повідомлення, посилаючись на Господа, чи думають люди двічі перед тим, як ділитися ними?
    Смішно, як люди можуть бути більш стурбовані, ніж інші думають про них, ніж те, що думає Бог.
    ХАЙ ГОСПОДЬ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАС ВЕЛИВО!!!!!.
    10 речей, які Бог тебе не питав '
    1-Бог не запитає вас, яку модель авто ви використовували; він запитає вас, скільки людей ви взяли.
    2-Бог не попросить у вас квадратних метрів вашого будинку; він запитає вас, скільки людей ви отримали в ньому.
    3-Бог не попросить вас бренд одягу у вашій шафі; він запитає вас, скільки ви допомогли вдягти.
    4-Бог не запитає вас, наскільки високою була ваша зарплата; він запитав, чи ви заробили її чисто.
    5-Бог не спитає тебе, яким був твій титул; запитай тебе, чи зробив ти свою роботу з найкращими своїми можливостями.
    6-Бог не спитає вас, скільки у вас було друзів; він запитає вас, скільки людей вважали вас його другом.
    7-Бог не запитає вас, в якому районі ви жили; він запитав вас, як ви ставилися до сусідів.
    8-Бог не спитає вас про колір вашої шкіри; він запитає вас про чистоту вашого інтер ' єру.
    9-Бог не спитає вас, чому це зайняло так довго, щоб шукати спасіння; він візьме вас з любов ' ю до свого дому на небесах, а не до воріт пекла.
    10-Бог не запитає вас, скільки людей ви поширили це повідомлення; він просто запитає вас, чи соромилися ви це зробити.....
    Ісус Христос сказав: " Якщо ви заперечуєте мене перед друзями, я буду заперечувати вас перед Отцем Моїм. Сьогодні день, щоб благословити тебе, я благословляю тебе, я благословляю твоє серце твоє життя твоє життя, твій дім твоя сім 'я твої проекти та мрії, в ім' я Ісуса
    Якщо ви дочитали до кінця, залиште амінь і поділіться ним у 3 групах.

    Олена Бойко reply Oksana Dovgan

    Віктор Царик 😂😂

    Віктор Царик reply Oksana Dovgan

    Олена Бойко

    Олена Бойко reply Oksana Dovgan

    Віктор Царик це вас в голові стільки мусору😂

    Віктор Царик reply Oksana Dovgan

    Олена Бойко

    Олена Бойко reply Oksana Dovgan

    Oksana Dovgan а магазини атб та інші там люди не заражуються що тільки в церквах,люди не грішіть 😳

    Oleh reply Oksana Dovgan

    На Україні ніхто проти Москви не піде. Понти - так, реальні дії- ні.

    Nelya Bordyuk reply Oksana Dovgan

    Oksana Dovgan ,в нас,в Іспанії,також.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up