Отруюють життя мешканцям будинку

Отруюють життя мешканцям будинку
- У під’їзді, як після війни – брудно, стіни обшарпані, поручнів немає, а дроти з електрики звисають людям на голови, - обурюється Світлана Ахтаніна, (42 р.). – Натомість змінити ми нічого не можемо, бо в ОСББ нас не приймають. Більше того, нам у судах довелось підтверджувати законність вселення
Люди згуртувались у боротьбі з головою ОСББ та подали позов до суду на ліквідацію структури. Адже стверджують, що п. Шевчук не дає їм вселитись, робити ремонти і не видає потрібних довідок. У під’їзді розруха і немає світла. Голова ОСББ на пропозиції журналістів прокоментувати ситуацію не реагує

Люди скаржаться на дії голови Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, що на вул. Острозького, 70 (далі – ОСББ), яка не дає ані вселитись у помешкання, які їм належать за документами, ані ремонти робити.

Навіть довідку для оформлення допомоги на дитину люди отримати не можуть. Як і зареєструватись за адресою. Натомість голова закидає суди позовами, аби визнати документи недійсними. Мешканці програють всі суди на Тернопільщині та… виграють Львівську апеляцію. Однак, рішення суду для голови ОСББ – не указ, скаржаться мешканці. 

Натомість у будинку, що на вул. Острозького, 70 – розруха і сморід. Навіть сміття мешканці виносять до смітників сусідніх дворів, бо власної угоди на цю послугу немає.

Відео дня

В міськраді радять переобрати голову, тоді, мовляв, і проблема вирішиться. Але мешканців не приймають до складу об’єднання, щоб вони мали повноваження і право голосу. Ніби голова ОСББ навіть у суді мотивує це тим, що людські заяви поштою не отримувала.

4 роки не можуть вселитись

Мешканці триповерхівки сподіваються лише на суд, куди подали позов про ліквідацію даного ОСББ.

  • Я купила квартиру ще в серпні 2010 р, і дотепер ні вселитися туди не можу, ані ремонтів почати, навіть двері міняла за допомогою міліції, - каже мешканка будинку Вікторія Басюк. – Голова стверджує, що це її площа і подала до суду на визнання моїх і договору купівлі-продажу, і свідоцтва право власності недійсними. Вже 4 роки триває цей жах із судовою тяганиною.

Жінка невдовзі народжуватиме дитину, однак досі з чоловіком мешкають у батьків. Бо вселитись у власне помешкання не можуть.

  • Кожен візит туди супроводжується скандалом, - стверджує пані Вікторія. – Навіть зараз не можемо туди вселитись, хоч Львівський апеляційний суд визнав наше право. Ми звертались, щоб нас прийняли до складу ОСББ – голова заяви ігнорує. Натомість у під’їзді - аварійні сходи, сморід, обідрано і страшно. І ніхто нічого не робить!

У під’їзді немає світла, а сама будова давно потребує ремонту, кажуть мешканці. Люди звертись до міськради, аби допомогли приборкати невмовну голову ОСББ та допомогли навести лад. Ті відповідають, що до цього не мають жодного стосунку.

  • Натомість голова і кілька членів ОСББ облаштували собі гаражі у дворі – і це все незаконно, без документів, - каже Олександр Маланюк. – Міськрада нам відповіла, що запис про оренду землі відсутній.

Previous Next

Донька досі без реєстрації

Люди обурені, що порушують їхні права, гарантовані державою. Навіть на елементарну безпеку.

  • На частині сходової клітки немає перил, ремонт не робили роками, а дроти у під’їзді -  зверху, - скаржиться пан Олександр. – Навіть договір з електромережами не заключний, тому у під’їзді немає світла. А змінити ми нічого не можемо, бо не є членами ОСББ. Натомість діючу голову, певно, все влаштовує.  

Люди подали позов до суду, аби ліквідувати організацію. Бо, кажуть, вона бездіяльна. Більш, як половину статей статуту не виконували, і дехто досі вносить квартплату на рахунки банку, який… вже кілька років не працює у Тернополі.  

  • Я вже проживаю у будинку 4 роки, але це життям назвати неможливо, - скаржиться Світлана Ахтаніна. – Мені не давали ремонту зробити, а потім і зареєструватись. Донька досі без реєстрації, а я змушена була прописатись у брата, аби виготовити паспорт. Право власності також відсудила у Львівські апеляції. Я вклала у ремонт понад 25 тис. доларів! І щораз чую, мовляв, ви жити тут не будете.

Дільничний інспектор міліції Андрій Облудник підтвердив, що люди звертались з повідомленням, ніби голова ОСББ перешкоджає проводити ремонт у помешканнях. Інспектор каже, провів профілактичну бесіду. А підстав притягати до відповідальності жінку не було.

Голова на контакт з журналістами не йде

Вислухати позицію голови вищевказаного ОСББ Ростислави Шевчук ми не змогли. Протягом кількох днів ми телефонували за номером, вказаним в реєстраційних документах, але той не відповідав. Ми тричі у різний час приїжджали додому до голови, двері ніхто не відчиняв. Навіть залишили записку на дверях, де повідомляли, хто її шукає, з якого приводу та контактами, за якими вона може з нами зв’язатись – відповіді досі немає. До речі, ця адреса вказана у документах як і юридична – для ОСББ. Ми навіть прийшли на засідання суду, сподіваючись отримати коментар голови після судових слухань. Однак, в залі судового засідання жінка так і не з’явилась. Ми готові вислухати її позицію, адже хотіли б отримати відповіді на наступні питання:

  1. Які документи має п. Шевчук на підтвердження її слів про те, що вона є власницею приміщень, куди нібито незаконно вселились нові власники.
  2. Просимо надати документи, підтверджуючі укладання договорів ОСББ з РЕМ та на вивіз сміття.
  3. Хто і за які кошти востаннє проводив ремонтні роботи у під’їзді та площах загального користування. Хто і яким чином їх обслуговує.
  4. Чому і на якій підставі ігнорують заяви мешканців про вступ до ОСББ, на що вони мають право, згідно з документами – актами на право власності.
  5. Просимо надати дозвільні документи на розміщення гаражів у дворі будинку, що на вул. Острозького, 70. 

 

Коментар

Ганна МУЦА, заступник начальника управління ЖКГ міськради:  

  • Мешканці мають право зібрати загальні збори і переобрати голову. Після цього перереєструвати об’єднання з іншим головою за адресою: вул. Київська, 3а. В кожному ОСББ також мають право створити ревізійну комісію, яка досліджуватиме бездіяльність чи інші порушення. За допомогою також можуть звернутись до управління ЖКГ, де є юристи та спеціалісти з діяльності ОСББ. Ліквідувати ОСББ, згідно із законодавством, можна тільки як всі квартири належать одній людині, або відбулась повна руйнація будинку. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up