Партнер рубрики Події

Паломники УПЦ (мп) вже на території Почаївської лаври

Паломники УПЦ (мп) вже на території Почаївської лаври
Фото "Суспільне. Тернопіль"
  • Віряни Української православної церкви московського патріархату, які вирушили у прощу тиждень тому, 26 серпня дістались Почаєва. Про це повідомили наші колеги-журналісти з «Суспільного».
  • Поліція забезпечує громадський порядок, і більше нічого не коментує.

Заборонена хода прихильників моспатріархату, яка вирушила з Хмельниччини на Тернопільщину 19 серпня, дісталася Свято-Успенської Почаївської Лаври, повідомляє кореспондентка «Суспільне. Тернопіль». Віряни зайшли на територію храмового комплексу вранці, 26 серпня.

Фото Суспільного

Вже кілька годин тисячі паломників перебувають біля Лаври. Ми звернулись за коментарями до поліції, аби дізнатись, чи все спокійно на території Лаври, чи немає провокацій і як працюють правоохоронці, однак повідомляти будь-які подробиці нам відмовились.

– Правоохоронці забезпечують громадський порядок. Ми казали вам це вчора, і можете повторити знову. Нічого нового додатково я вам прокоментувати не можу, – сказав заступник начальника відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Андрій Василик.

Відео дня
Фото Суспільного

За інформацією «Суспільного», проща цього року триватиме вісім днів, а не сім, як зазвичай. Це через те, що в деяких населених пунктах місцеві не пропускали паломників, тож їм доводилося розділятися і рухатися полями.

Нагадаємо, 11 серпня хресну ходу заборонили на Тернопільщині. Про це на брифінгу наголосив очільник Тернопільської ОВА Володимир Труш. Його підтримав й головний поліцейський області Сергій Зюбаненко.

– Віряни будуть швидше за все здійснювати ходу з території Хмельницької області через Тернопільщину до Почаєва. Заслухавши військових, СБУ, Нацполіцію, а також коменданта області, ми прийняли рішення щодо заборони такого дійства – ходи, на території області, – сказав Володимир Труш.

Наша журналістка 25 серпня побувала на Кременеччині і поспілкувалась з учасниками ходи. Більше читайте за посиланнями на матеріали нижче. 

 

Читайте також:

Прихожани моспатріархату уже на Тернопільщині і йдуть до Почаєва. Репортаж «20 хвилин»

Мовчіть! Благословення не давали. Як «20 хвилин» поспілкувались з паломниками УПЦ, які йдуть до Почаєва

Як перейти з моспатріархату до ПЦУ і чому цього не поспішають робити на Тернопільщині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (60)
  • Anatoly Vivchar

    що там "патріоти" ? 😂💩🤮
  • Ольга Клітинська

    Якби в Україні був мирний час і не було б десятий рік російської агресії, то нехай би ходили , куди хотіли . Але в Україні страшна війна, і саме росія напала на нашу Україну і саме кіріл, їх патріарх, благословляє цю війну, ці вбивства. Що ще потрібно цій жіночці і тисячам інших жіночок, прихильників УПЦ МП, щоб зрозуміти, що їх хресна хода- це козир для кремля. Ось , мовляв, як нас підтримують в Україні! З іншої сторони їх хресна хода, доказ непідконтрольності  УПЦ МП місцевим органам влади і владі України. Мовляв,  ми особливі і ви нам не указ! В цьому випадку не з жіночками потрібно працювати СБУ , а зі священнослужителями УПЦ МП, які колотять цими жіночками.

    Ольга Клітинська reply Ольга Клітинська

    Anatoly Vivchar влада мала б заборонити УПЦ МП, але вона цього не робить, їй вигідно протистояння всередині України.

    Anatoly Vivchar reply Ольга Клітинська

    Ольга Клітинська ці виродки працювали і працюють проти України (фінансуються сєпаром новінським, доречі)... Немає різниці мирний чи не мирний - московитам тут не місце, так як і цим розумово відсталим ніщєбродам, що ходять за декілька тисяч гривень
  • Марія Бойко-Бурмич

    Дісталася завдяки нашій владі і толерантності насєлєнія… Або я щось не розумію, або внутрішній ворог рулить, а влада закриває на бєспрєдєл очі..,
  • Григорій Стецько

    Немає УКРАЇНСЬКОЇ ПАТРІОТИЧНОЇ ВЛАДИ. москалі, як керували, так ікерують в Україні далі. ПОЗОР НАШІ ВЛАДІ...

    Anatoly Vivchar reply Григорій Стецько

    Григорій Стецько  тільки зараз помітили, що головко і інше лайно то сєпари у вишиванках ?

    Anatoly Vivchar reply Григорій Стецько

    Григорій Стецько тільки зараз помітили, що Головко і інше лайно то сєпари у вишиванках ?

keyboard_arrow_up