Партнер рубрики Події

Переселенці з Маріуполя відвідали з екскурсією Теребовлю

Переселенці з Маріуполя відвідали з екскурсією Теребовлю

Триває реалізація проєкту популяризації туристичних маршрутів Тернопільщини для громад, що тимчасово перебувають на території нашої області.

​30 листопада 2022 року на звернення Центру підтримки переселенців ЯМаріуполь. Тернопіль Департамент культури та туризму ТОВА виступив координатором в організації екскурсії для внутрішньо переміщених осіб у княже місто Теребовлю.

Про це повідомляє Тернопільщина туристична.

Організував екскурсію містом для маріупольців Туристично-інформаційний центр м. Теребовля.

Відео дня

38 маріупольців мали можливість ознайомитися з історією древнього міста, популярним туристичним магнітом, визначною пам’яткою національного значення — Теребовлянським замком.

​Окремим пунктом програми стало відвідання Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв. Цей заклад є альма- матір’ю багатьох відомих осіб мистецького світу України і є визнаним центром культури регіону.

Організатори екскурсії впевнені, що тепла атмосфера, концертна програма, участь у майстер класах з вивчення українських танців, пісні ,«Цвіте терен» та виготовлення листівки для воїнів ЗСУ надовго залишаться у пам’яті маріупольців.

Обов’язковим пунктом програми перебування у Теребовлі є відвідання Музей-майстерня м.Теребовля, який став сучасним цікавим осередком для туристів. Унікальність закладу в тому, що імітує дерево, яке проходить від фундаменту музею аж до даху, біля якого є спеціально відведені місця для презентацій експозицій. Зроблені власними руками ароматне мило і розмальовані гіпсові фігурки міської ратуші стануть для маріупольців теплим спомином про Теребовлю.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Тернополі створили клуб маріупольців.

Читайте також

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up