Партнер рубрики Події

Перетворюють таланти на кошти для ЗСУ. Як минув благодійний виступ від мистецької школи? (Репортаж)

Перетворюють таланти на кошти для ЗСУ. Як минув благодійний виступ від мистецької школи? (Репортаж)
  • Вихованці мистецької школи від коледжу імені Соломії Крушельницької організували в «Подолянах» благодійний захід на підтримку ЗСУ. Для глядачів виступали понад 40 дітей.
  • Наша журналістка також відвідала дійство!
  • Що там відбувалося – читайте у репортажі!

У суботу, 27 січня, в холі торгового центру «Подоляни» влаштували благодійний захід під назвою «Давайте творити добро». Його організував колектив мистецької школи Тернопільського мистецького фахового коледжу імені С. Крушельницької. Зал для виступу надав благодійний фонд «Подоляни».

Відео дня

Дійство стартувало о 14 годині. Подивитися на номери дітей завітали десятки глядачів – не лише їхні батьки та родичі, викладачі мистецької школи і коледжу, а й відвідувачі торгового центру.

Вихованці закладу підготували цілу концертну програму. Вони співали та грали на різних музичних інструментах. В репертуарі — сучасні українські і зарубіжні пісні, популярні патріотичні композиції.

Основна мета благодійного заходу — зібрати кошти для наших захисників на передовій. Та крім того педагоги хотіли показати тернополянам своїх талановитих вихованців, «розрекламувати» їхню діяльність, розповіла журналістам «20 хвилин» завідувачка мистецької школи Оксана Шуфліта.

– Не так багато людей в місті знають про мистецьку школу Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Тому на цьому концерті ми представили всі інструменти, грі на яких у нас можна навчитися. На жаль, не всім дітям вдалося прийти на захід, бо багато хто зараз хворіє. Але у нас були виступи вихованців, які грають на скрипці, трубі, бандурі, фортепіано. Також підготували академічні й естрадні номери, – додала пані Шуфліта.  

Крім музики та співу, у мистецькій школі діти навчаються образотворчому мистецтву. Вони малюють картини, займаються художнью ліпкою тощо. Тому на заході діяла виставка творчих робіт вихованців. Деякі із них можна було придбати, а всі кошти спрямують на потреби військових.

— Ми зробили виставку дитячих робіт. Діти захотіли не тільки презентувати вироби, а й продати частину з них, а виручені кошти переслати для Збройних Сил України, – каже завідувачка школи.

За словами виконуючого обов’язки директора Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Сергія Маловічко, на заході виступили понад 40 учнів мистецької школи. Більшість з них мали індивідуальні виступи та представляли окремі інструменти.

– Вихованці мистецької школи фактично перший раз на такій великій сцені. Тому моє завдання, як керівника — щоб вони отримали і публіку, і витривалість. Діти підготували програму, яка зараз актуальна. А ще ми представили доробки наших учнів-художників. Сьогодні показуємо людям все, що має мистецька школа, відповідно, під патронатом нашого коледжу. В майбутньому більшість цих дітей навчатимуться у нас і розвиватимуть свої таланти. І традиційно підтримуємо ЗСУ, хочемо показати, що наш мистецький фронт чогось вартий, – говорить Сергій Маловічко.

Через повномасштабну війну діти мають значно менше можливостей десь виступати, додає він. Тому від коледжу проводять концерти для різних закладів, також мали понад п'ять виїздів по лікарнях до військових, які перебувають там на лікуванні й реабілітації.

Ще Сергій Маловічко анонсує – у травні планують «Тернопільські музичні вечори» у великому концертному залі на 500 місць, який отримали у 2023 році на бульварі Шевченка. Тому діти вже готуються до великого циклу концертів, які триватимуть упродовж двох тижнів.

 

Читайте також:

У «Подолянах» — парад вертепів. Глядачі оберуть власного переможця

Гурт «Тернопільські Ходаки» презентував сучасне вертепне дійство

6 000 гривень за концерт: малий переселенець з Херсонщини грає на скрипці, аби допомогти ЗСУ

Ансамбль бандуристів з Острова два дні виступав з концертами і збирав кошти на дрон

Італійці аплодували стоячи: тернопільська «Зоринка» долучилася до масштабного проєкту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up