"Попісяв в тапки - викинули. У людей совкове ставлення до тварин", - волонтери

"Попісяв в тапки - викинули. У людей совкове ставлення до тварин", - волонтери
  • Тернопільські волонтери хочуть, щоб у місті був справжній притулок для тварин.
  • Вони збирають кошти на його облаштування і просять долучитись усіх небайдужих. 
  • Водночас розуміють, що проблема і в людях, які виганяють тварин на вулицю. 

- Ми лікуємо безпритульних тварин, стараємось довести до такого стану, щоб люди хотіли їх забрати додому, - каже засновниця благодійної організації “Вірні Друзі” Алла Ляпандра. - Допомогти ми можемо небагатьом собакам, бо в Тернополі немає притулку. Так, є стерилізаційний центр в Дичкові, але він не може повністю вирішити проблему безпритульних тварин.

Читайте також: Вбивцю собак у Тернополі досі не знайшли. Волонтери хвилюються, що небезпечна людина ходить поміж нас

Пані Алла разом з чоловіком, який є директором благодійної організації, вважають, що проблема з безпритульними тваринами у нашому місті з кожним днем все більше загострюється. Тому вони вирішили самостійно зібрати кошти на створення притулку для тварин європейського рівня.

Відео дня

- Це має бути такий притулок, де б тварини не могли перезаражатись, щоб там були витримані усі санітарні норми. Щоб можна було утримувати тварин, довести до такого стану, що людина прийшла і захотіла забрати котика чи собаку, - каже пані Алла. - На створення такого притулку не потрібна космічна сума, якщо говорити в масштабах підприємців чи міського бюджету. Звісно, що для кишені однієї людини це велика сума. 

Як каже волонтерка, вони уже звертались в міську раду за допомогою та навіть двічі подавали свій проект на "Громадський бюджет", проте проект не виграв, а від влади підтримки не було. 

- Зараз ми збираємо кошти завдяки небайдужим людям, тому сума накопичується дуже повільно, - каже пані Алла. - Поки що усі наші звернення до меценатів не були успішними. Тому ми проводимо різні акції. Але я сподіваюсь, що ми досягнемо нашої мети і в нашому місті буде притулок. 

Щодо необхідної суми для притулку, то волонтери жартома кажуть, що це вартість пам'ятника вчителю, який збираються встановити у Тернополі. Згідно з проектом, який подали на "Громадський бюджет", на його реалізацію потрібно трохи менше мільйона - 999 800 грн. 

- Притулок не вирішив б проблему з безпритульними тваринами на сто відсотків, бо це нереально, - додає пані Алла. - Але це було б максимальне вирішення проблеми. Ми б могли виходити тварину, соціалізувати. В нас є кінолог, який погодився працювати на волонтерських засадах. І знову ж таки, якщо є тварини, показники яких несумісні з життям, то в європейських притулках передбачена евтаназія і, якщо тварина дійсно в поганому стані, то це допускається. Евтаназія, а не розстріл тварин. 

Проте і притулок не є панацеєю, як каже Костянтин Ляпандра. Поки люди самі не змінять ставлення до тварин, то проблема не зникне.

- У людей ще таке совкове ставлення: сьогодні є одна собака, викинули, а завтра буде інша, - каже чоловік. - Попісяв в тапки - викинули. Це має бути законопроект на державному рівні, або на місцях вирішувати це питання. Наприклад, у Львові прийняли рішення про обов'язкове чіпування та реєстрацію домашніх тварин. 

До слова, волонтери працюють над тим, щоб подібне рішення прийняли і в Тернополі. 

Довідка

З питань збору коштів на притулок для тварин звертайтесь до волонтера Алли Ляпандри - 068-445-24-46.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Пустило

    Мар"янцю,дитино,всьо ти правильно написала,але...не "совкове",дитино за совка так і близько з тваринами не поступали,тоді люди ще були людьми,то теперка людям долярами очі позаростали,шо ніц крім них не бачать.Так що викинь тоє слово з свого лексикону і вживай якесь друге,не помилишся.

    Anonymous reply Пустило

    Ага, саме так, і гицлів за совка не було, і пси бездомні зграями по вулицях бігали...
  • Anonymous

    Прохання до волонтерів поприбирати лайно своїх улюблених бездомних чотирилапих друзів, яке з-під снігу по цілому місту повилазило.

    Yuriy Yuriy reply Anonymous

    І причому тут волонтери?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up