Партнер рубрики Події

Проїзд у тролейбусах по картках відклали. Чекають змін до законодавства

Проїзд у тролейбусах по картках відклали. Чекають змін до законодавства
Автоматизована система оплати за проїзд у тернопільських тролейбусах досі перебуває у тестовому режимі.

Спеціальні апарати – валідатори, через які можна було б розрахуватися пластиковою карткою, наразі працюють лише у трьох тролейбусах і далі у тестовому режимі. Всі решту приладів закуплені, готові до роботи. Проте цьому перешкоджає єдина проблема – нема відповідних змін у законодавстві. Про це повідомив повідомив начальник управління транспорту Ігор Мединський.

Читайте також: В тролейбусах Тернополя вже є автоматизована система оплати

Нагадаємо, автоматизовану систему оплати за проїзд у тернопільських тролейбусах тестували  у серпні-вересні цього року.  А вже з жовтня ця система мала запрацювати у електротранспорті міста, обіцяв пан Мединський. До слова, на закупівлю обладнання для цієї автоматизованої системи оплати проїзду в електротранспорті сесія міськради виділила 400 тис грн.

- Система може працювати хоч сьогодні, всі валідатори готові і ми вже можемо роздати їх кондукторам, - каже Ігор Мединський. - Але в даній ситуації законодавець не встиг за нами. На сайті Верховної Ради зараз розміщений проект змін до діючих законів під № 3398 від 2.11.15 року. Сподіваємось, внесуть зміни,  розглянуть їх і затвердять. До речі, ми будемо писати звернення від тернопільської міськради з проханням прискорити розгляд цих законопроектів. 

Ігор Мединський нагадує, що автоматизована система допоможе вести чіткий облік пасажирів у тролейбусах. Відтак у кондуктора буде три картки – пільгова, студентська  і повна. 
- Коли закони вступлять в дію, кондуктори будуть показувати пасажирам як це все працює, - каже посадовець. -  Згодом такі картки будуть продаватися і пасажирам. І тут треба ще буде думати, як це виглядатиме. Швидше всього пасажирам продаватимуть картки з поповненням на декілька поїздок.

Читайте також: Електронних квитків у Тернополі поки не буде, бо... не дозволяє закон

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    то якого біса вони без закону усе це робили ?

    акась фігня твориться як завжди( у Львові ж є і без їхніх законів працює

    Анонім reply Анонім

    ніхто не прогнозував подій 2013-2015 року в Україні. Якщо хоч трошечки подумаєте і згадаєте що відбувалось, то зрозумієте чому впровадження проектів відбувається повільно. Але таки відбувається. Маючи технічну базу можна вимагати від держави внесення поправки в існуючі закони. А от немаючи нічого - нереально.
  • Nat Tan

    А то нічого що купу грошей вгрохали у валідатори ну то так сі стало скажуть а коли казали як нема закону то нащо робити то все рівно робили бо гроші треба було освоїти вкрасти і відмити надалу мединському та камінському
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up