Партнер рубрики Події

Наслідки ракетної атаки на Тернопільщині: документування злочинів, стан укриттів та варіанти відшкодування (НАЖИВО)

Наслідки ракетної атаки на Тернопільщині: документування злочинів, стан укриттів та варіанти відшкодування (НАЖИВО)

15 травня о 10 годині відбувся брифінг Ради оборони Тернопільщини. Про ситуацію в Тернополі та області станом на 10:00 год. 15 травня — дивіться в трансляції.

Керівництво області і міста повідомило про ситуацію станом на 10:00 год. 15 травня.

Нагадаємо, після ракетного обстрілу Тернопільщини 13-14 травня було пошкоджено майно підприємтсв та звичайних мешканців. за даними прокуратури, поранення отримали дві людини.

— Одного з потерпілих під час ракетного обстрілу швидкою доправили до Львівського опікового центру, — йшлося на брифінгу.

Відео дня

Наслідки прильотів, озвучені на брифінгу ОВА:

  • загалом пошкоджені 50 автомобілів;
  • отримали 43 звернення підприємців і тернополян, які зафіксували нанесені збитки;
  • постраждав дачний дачний кооператив у Великогаївській громаді;
  • спеціальна комісія фіксує всі збитки цивільних громадян.

– Пошкоджені цивільні об’єкти, комерційні приміщення, житлові будинки, дачні ділянки, – каже Володимир Труш. – Протягом першого ракетного удару о 22:35 13 травня було пошкоджено складські приміщення. Площа загорання приблизно 50 тис. метрів квадратних. Дві доби рятувальники ліквідували пожежу. У складах зберігалися товари різних підприємств, гуманітарна допомога. Спеціальна комісія підраховуватиме збитки. Ще один ряд прильотів стався близько 5:00 14 травня по Тернопільській та Великогаївській громаді. Був знищений дачний кооператив, комерційна структура, яка на своєму автопарку зберігала транспортні засоби. 50 машин було пошкоджено.

Хто відшкодує збитки

Для населення, житло яких постраждало в наслідок обстрілу, кошти для відновлення обіцяють виділити в найкоротший термін, щоб можна було відновити пошкоджені вікна, – каже Володимир Труш. Наразі ще триває підрахунок збитків, після цього необхідну суму виділять відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ та НС з обласного бюджету.  

У ОВА також пояснюють про те, звідки будуть виділяти кошти для підприємств, які зазнали збитків у наслідок обстрілу.

Перший варіант – програма «Є відновлення» щодо житла, яке було пошкоджено.

Другий варіант – репарації росії.

Третій варіант – за кошти громад, обласних адміністрацій, щоб люди мали змогу відновити своє житло.

Є і четвертий варіант – якщо власник пошкодженого майна має невеликі збитки і хоче самостійно відновити пошкодження, то він може зробити це за власний рахунок.

У ОВА закликають мешканців, майно яких було пошкоджено у наслідок обстрілу, звертатися до поліції, оскільки правоохоронці без звернення громадян не можуть самостійно це робити.

Нагадаємо, 13-14 травня Тернопільщина зазнала ракетного обстрілу агресора.

13 травня, орієнтовно о 22:35 годині, російські терористи завдали ракетного удару по місту Тернопіль. Попередньо відбулося влучання уламків крилатої ракети в складські приміщення, яке призвело до пожежі. У місцях падіння зафіксовано 2 осередки горіння. В результаті події травмовано 2 особи. Попередньо осколкові поранення та опіки. Потерпілі перебувають у лікарняних закладах. Їм надається уся необхідна допомога, повідомляли в ДСНС.

Близько 5 години ранку 14 травня Тернопіль було вдруге атаковано ворогом. У результаті вибухів, ймовірно від уламків ракети, були пошкоджені цивільні будівлі та автомобілі. Інформації про постраждалих на момент повідомлення не було.

Рятувальники нагадують, що у випадку виявлення підозрілих предметів, які можуть становити загрозу для громадського порядку та безпеки, необхідно негайно повідомляти на спецлінію 101 або на місцевий відділ поліції. Також звертаються до громадян із проханням бути обережними та уважними, уникаючи небезпечних предметів. 

 

Читайте також: 

Врятувалися, бо впали на землю, але тіло у порізах від скла. Як тернополяни пережили ракетний удар

Пошкоджені будинки та автівки: є фото та відео після нічних прильотів на Тернопільщині

Зранку 14 травня Тернопільщина зазнала повторної атаки: що відомо

Куди звертатись тернополянам, чиє майно пошкодили ракетні удари

Із затримкою 14 травня курсують потяги через Тернопіль

У Тернополі створили штаб з ліквідації наслідків ракетних ударів

Вибухи на Тернопільщині: зібрана вся офіційна інформація

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ростислав Гарасимчук

    Постраждалим від ракетного удару у Великогаївській громаді надали  (https://te.20minut.ua/t/11797899.html)першочергову допомогу



    Постраждалим видали 300 листів шиферу та 20 комплектів поліетиленової плівки. Цей матеріал людям необхідний  для накриття дахів будинків та закриття вікон, у яких повибивало скло. А ЩО ТИ зебіл РОБИШ ДЛЯ УКРАЇНИ?

  • Віка Віка

    А Труш взагалі злив інформацію, що з озера можна було спостерігати роботу ППО та кричати "Слава Україні", коли ракета збила іншу ракету. Чому Труш може зливати таку інформацію?!

    Віка Віка reply Віка Віка

    Великі "котррозвідники" в своєму виступі злили усе що можна
  • Віка Віка

    Надал говорить, що люди не виховані та використовують укриття замість туалету, він придурок не розуміє чому люди так роблять? Невже якби поруч був сучасний туалет,  хтось справляв би природні потребу в укритті?
  • Teren Teren

    За 15 місяців війни в Тернополі  не обладнано НІ ОДНОГО реального бомбосховища. НІ ОДНОГО! Та імітація від надала з мобільними туалетами і сховками для пияків чи наркоманів то просто імітація за наші гроші, а от бомбосховища НІ ОДНОГО!  А то мудило тим часом садить і викопує деревця, ліпить і зриває пластикову вагонку, малює графіті, перейменовує парки... Одним словом, робить все, як завжди. Все, щоб вкрасти і збрехати. А  ракети, виявляється, і до Тернополя долітають...

    Valeriy K reply Teren Teren

    З підключенням до інтернету. Вони ще минулої весни долітали.

    Teren Teren reply Valeriy K

    Реальний обстріл міста - ВПЕРШЕ! Було на кременеччині, в Чорткові, десь під Підволочиськом... літало над Тернополем, а бахнуло вперше. Ну то таке, не про то мова, а про злодія Надала і його банду.

keyboard_arrow_up