Партнер рубрики Події

Що робити, якщо вдома завелись клопи. У Тернополі активізуються домашні шкідники

Що робити, якщо вдома завелись клопи. У Тернополі активізуються домашні шкідники

Тернополяни все частіше звертаються у службу дезінфекції через те, що в домівках дошкуляють клопи.

Порівняно з минулим роком звернень про знищення клопів стало вдвічі більше. Лише восени зафіксовано 56 таких звернень від жителів обласного центру.

Тернополянам, у чиїх домівках потрібна дезінфекція від комах, варто звертатися у комунальне підприємство "Профдезінфекція". Спеціалісти зможуть зробити дезінфекцію квартири, або ж порадять, як це можна зробити самому.

Основною причиною поширення цих комах у місті - сприятливий для них клімат, тобто аномальна спека, яка була влітку, і зараз волога осінь, пояснють спеціалісти.

Відео дня

- Клопи - дуже шкідливі комахи, вночі вони харчуються людською кров’ю, – пояснює директор ТОКП “Профдезинфекція” Ігор Мяковський. – Після укусу клопа у людей часто з’являється алергія. Найчастіше вони оселяються в подушках, диванах, за плінтусами та за картинами, у тюлі та шторах. Знищити їх повністю можна як фізичним, так і хімічним способом.

Підприємство "Профдезінфекція" знищує шкідників  професійним паровим обладнанням, але для того, щоб ефект був стовідсотковим потрібно, щоб люди на добу залишили квартиру, бо отрута, якою знищують клопів, шкідлива для людей, пояснює пан Мяковський.

Знищити клопів можна і самостійно. Клопи бояться пари і високих температур, додає фахівець.

  - Самостійне знищення можливе лише при невеликій популяції шкідників у квартирі, - каже спеціаліст. - Якщо клопи кусають лише одного мешканця квартири, то популяціє є невеликою, а якщо вже всі страждають від шкідників, то потрібно звертатись до спеціалістів.

Вартість дезінфекції обійдеться тернополянам від 500 гривень за однокімнатну квартиру. Як пояснює пан Мяковський, все залежить від умов, в яких буде проводитись дезінфекція.

- Якщо власник квартири буде дотримуватись усіх її умов, то результат має бути стовідсотсотковим, - зазначив фахівець.

Довідка

Обласне комунальне об'єднання "Профілактична дезінфекція" знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Опільського, 6. Телефони у Тернополі: 25-09-94, 25-39-60.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up