Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого
  • У Тернополі стартує гастрономічний проект “13 шефів”, в якому шеф-кухарі готуватимуть звані вечері та дивуватимуть цікавим поєднанням продуктів у стравах. 
  • Першу вечерю готуватиме шеф крафт-пабу Le Rock у понеділок, 30 квітня. А оцінюватимуть страви шефа запрошені гості. 

Проект "13 шефів", як кажуть організатори, допомагає шеф-кухарям поділитись досвідом. Наприклад, у Львові учасники проекту потоваришували та почали співпрацювати.

Проект працює уже в семи містах: Львові, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Дніпрі, Вінниці та Тернополі.

- Проект пов’язаний з розвитком гастрономії, - розповідає керівник проекту “13 шефів. Тернопіль” Вікторія Процюк. - У Тернополі, наприклад, є 300 закладів харчування, у кожному пропонують різні страви. Але в кожному закладі своє меню, своя концепція. Хоча, всюди подають приблизно те саме: бургери, піцу, суші. Рідко дивують незвичними стравами. А завдяки цьому проекту його учасники - шефи закладів, можуть показати, що вони вміють готувати не лише звичні для всіх страви, а здатні до кулінарного мистецтва.

У проекті, як планують організатори, візьмуть участь вісім тернопільських закладів. Сім закладів, уже погодилось. Раз в місяць в одному з цих ресторанів шеф влаштовує звану вечерю. До речі, потрапити на вечерю може кожен. Але для цього потрібно буде взяти участь у розіграші, який проведуть на сторінці проекту “13 шефів Тернопіль” у соцмережі Facebook. Про початок розіграшу організатори повідомлять згодом.

- Шеф, який приймає вечерю, робить шеф-сет: готує страви, яких немає в меню, придумує щось нове, поєднує смаки страв та напоїв, - каже Вікторія. - І презентує для колег та гостей закладу. Але під час приготування шеф має дотримуватись концепції закладу. Гості куштують вечерю, потім отримують оцінювальний лист, в якому вони відповідають на кілька запитань.

Підсумком проекту "13 шефів" буде гала вечеря, яка відбудеться традиційно у Львові. Там зберуться усі учасники. Шефів відзначать у шести номінаціях: “Поєднання страв і напоїв 2018” “Сезонне меню року» «Креативність сезону 2018”, “Враження сезону 2018”, “Смак” та “Локальні продукти 2018”.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Руській водійка збила пішохода 12:50 Як стати сертифікованим оператором БПЛА? (новини компаній) 12:35 На Тернопільщині прощаються з військовослужбовцем Миколою Гаварою 12:10 За кого обласна рада перерахувала понад 600 тисяч на навчання в ЗУНУ Від читача 12:10 Збараж: щоденна праця на перемогу України 11:47 Уродженець Тернополя стане наймолодшим кардиналом 11:40 На полях «Контінентал» триває друга хвиля жнив (новини компаній) 11:00 В ДТП загинув 70-річний житель Тернопільщини 10:19 Тернополянина підозрюють в крадіжці з помешкання родичів 09:48 8 жовтня не буде води на Новому світі, а 9 жовтня — на Торговиці 09:01 Тернопільщина втратила воїнів Григорія Гаврилюка, Віктора Грицюка та Івана Черешнюка 08:00 Оформити деякі документи стало дорожче — як змінилися ціни 21:01 Обліпиха – 100, а гарбуз – від 10 грн: скільки коштують сезонні продукти з саду і городу в Тернополі photo_camera 20:03 На Алясці горить дача 19:02 Від спортивних досягнень до бойових нагород — як війна змінила життя героя з Тернопільщини 18:01 У Тернополі продають лісові гриби: скільки коштують та як обрати photo_camera 17:05 На Тернопільщині завершили пошуки зниклих жінок 17:00 У Тернополі чоловік їхав на авто з паперовим номерним знаком, приклеєним скотчем 16:00 На Текстильній освятили новий храм photo_camera 15:01 «Вільні, кричіть і боріться за них»: у Тернополі нагадали про військовополонених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up