Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

  • У Тернополі стартує гастрономічний проект “13 шефів”, в якому шеф-кухарі готуватимуть звані вечері та дивуватимуть цікавим поєднанням продуктів у стравах. 
  • Першу вечерю готуватиме шеф крафт-пабу Le Rock у понеділок, 30 квітня. А оцінюватимуть страви шефа запрошені гості. 
Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

Проект "13 шефів", як кажуть організатори, допомагає шеф-кухарям поділитись досвідом. Наприклад, у Львові учасники проекту потоваришували та почали співпрацювати.

Проект працює уже в семи містах: Львові, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Дніпрі, Вінниці та Тернополі.

- Проект пов’язаний з розвитком гастрономії, - розповідає керівник проекту “13 шефів. Тернопіль” Вікторія Процюк. - У Тернополі, наприклад, є 300 закладів харчування, у кожному пропонують різні страви. Але в кожному закладі своє меню, своя концепція. Хоча, всюди подають приблизно те саме: бургери, піцу, суші. Рідко дивують незвичними стравами. А завдяки цьому проекту його учасники - шефи закладів, можуть показати, що вони вміють готувати не лише звичні для всіх страви, а здатні до кулінарного мистецтва.

У проекті, як планують організатори, візьмуть участь вісім тернопільських закладів. Сім закладів, уже погодилось. Раз в місяць в одному з цих ресторанів шеф влаштовує звану вечерю. До речі, потрапити на вечерю може кожен. Але для цього потрібно буде взяти участь у розіграші, який проведуть на сторінці проекту “13 шефів Тернопіль” у соцмережі Facebook. Про початок розіграшу організатори повідомлять згодом.

- Шеф, який приймає вечерю, робить шеф-сет: готує страви, яких немає в меню, придумує щось нове, поєднує смаки страв та напоїв, - каже Вікторія. - І презентує для колег та гостей закладу. Але під час приготування шеф має дотримуватись концепції закладу. Гості куштують вечерю, потім отримують оцінювальний лист, в якому вони відповідають на кілька запитань.

Підсумком проекту "13 шефів" буде гала вечеря, яка відбудеться традиційно у Львові. Там зберуться усі учасники. Шефів відзначать у шести номінаціях: “Поєднання страв і напоїв 2018” “Сезонне меню року» «Креативність сезону 2018”, “Враження сезону 2018”, “Смак” та “Локальні продукти 2018”.

 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:58 Відео дня: пасажири тролейбуса №11 співали народні пісні 21:00 Валентина Семеняк розповіла дітям про Бурмотійка, Даринку і Бабу Сябу 20:00 У Тернополі проведуть турнір з міні-футболу серед юнаків 19:30 Смітник під мостом. Як дати йому раду, ламають голову комунальники Від читача 10:28 Захисти себе від незаконного звільнення 19:00 Тернополяни побачили «Ножі в курях» і збагнули чому влада як секс 18:30 "Файне місто" претендує на "Оскар" у сфері соціальних проектів. Потрібна підтримка 18:00 "Янголи у білих халатах”: нагородили тернопільських лікарів, які рятували людей на Сході 17:30 Тернопільські гандболістки готуються до старту у Вищій лізі 17:00 Чи готові ви за життя стати донором органів? (опитування) 16:40 В Тернополі оштрафували 268 пасажирів, які не мали квитка 16:20 Першокурсників юридичного факультету посвячували у студенти на даху семиповерхівки 16:00 21-річного юнака, який напідпитку злетів з тераси ресторану «На небі», не каратимуть 15:32 У Тернополі у під'їзді серед ночі сталась кривава бійка 15:00 30-річний Андрій помер за нез’ясованих обставин. Рідні шукають очевидців 14:29 Осінній призов триватиме три місяці. Підбиратимуть на службу тільки "якісних" 14:00 Фото дня: у тернопільському тролейбусі їхала незвичайна пасажирка - сова 13:30 Понад тисячу набоїв, десятки гранат і снаряд знайшли в будинку жителя Бережан photo_camera 13:00 Адвокат радить батькам "нетернопільських" дітей не підписувати договори про оплату з дитсадками 12:30 На Липову викликали швидку, бо невідомий чоловік поводився неадекватно
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up