Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

  • У Тернополі стартує гастрономічний проект “13 шефів”, в якому шеф-кухарі готуватимуть звані вечері та дивуватимуть цікавим поєднанням продуктів у стравах. 
  • Першу вечерю готуватиме шеф крафт-пабу Le Rock у понеділок, 30 квітня. А оцінюватимуть страви шефа запрошені гості. 
Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

Проект "13 шефів", як кажуть організатори, допомагає шеф-кухарям поділитись досвідом. Наприклад, у Львові учасники проекту потоваришували та почали співпрацювати.

Проект працює уже в семи містах: Львові, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Дніпрі, Вінниці та Тернополі.

- Проект пов’язаний з розвитком гастрономії, - розповідає керівник проекту “13 шефів. Тернопіль” Вікторія Процюк. - У Тернополі, наприклад, є 300 закладів харчування, у кожному пропонують різні страви. Але в кожному закладі своє меню, своя концепція. Хоча, всюди подають приблизно те саме: бургери, піцу, суші. Рідко дивують незвичними стравами. А завдяки цьому проекту його учасники - шефи закладів, можуть показати, що вони вміють готувати не лише звичні для всіх страви, а здатні до кулінарного мистецтва.

У проекті, як планують організатори, візьмуть участь вісім тернопільських закладів. Сім закладів, уже погодилось. Раз в місяць в одному з цих ресторанів шеф влаштовує звану вечерю. До речі, потрапити на вечерю може кожен. Але для цього потрібно буде взяти участь у розіграші, який проведуть на сторінці проекту “13 шефів Тернопіль” у соцмережі Facebook. Про початок розіграшу організатори повідомлять згодом.

- Шеф, який приймає вечерю, робить шеф-сет: готує страви, яких немає в меню, придумує щось нове, поєднує смаки страв та напоїв, - каже Вікторія. - І презентує для колег та гостей закладу. Але під час приготування шеф має дотримуватись концепції закладу. Гості куштують вечерю, потім отримують оцінювальний лист, в якому вони відповідають на кілька запитань.

Підсумком проекту "13 шефів" буде гала вечеря, яка відбудеться традиційно у Львові. Там зберуться усі учасники. Шефів відзначать у шести номінаціях: “Поєднання страв і напоїв 2018” “Сезонне меню року» «Креативність сезону 2018”, “Враження сезону 2018”, “Смак” та “Локальні продукти 2018”.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:30 З якого регіону вишиванка? Тест на національну ідентичність photo_camera 21:10 Експерименти з формою та матеріалами покажуть у «Бункермузі» 21:00 "Файне місто" для людей з інвалідністю: спеціальні локації та соцтаксі 20:00 Студент тернопільського вишу завоював медаль на чемпіонаті світу з легкої атлетики Від читача 19:08 Тема дня: зайнятість сільського населення 19:02 На яких тернопільських вулицях завтра не буде світла 18:22 Матір, яка до півсмерті побила дворічного сина, зараз із молодшим у райлікарні 17:50 Як та за скільки добратись на "Файне місто" 17:10 На території піщаного кар’єру у Кременці знайшли тіло 26-річного чоловіка 17:00 Гості вже з’їжджаються на «Файне місто» photo_camera 16:37 Тернопільський таксист був посередником у шахрайській схемі 16:00 Чи бояться конкуренції сусіди тернопільського McDonalds 15:30 Водій на іноземній реєстрації використовував незаконно використовував спецсигнали play_circle_filled 15:00 Як Петя і як Паша. У зоокутку парку "Топільче" - сім нових тварин 14:48 Банківські сейфові скриньки як надійний спосіб збереження цінностей (прес-служба банку) 14:35 На Тернопільщині мати передавала синові у в’язницю наркотики 14:00 На «Бамі» облаштували ще один спортивний майданчик просто неба 13:24 На Тернопільщині мати трьох дітей, захищаючись, вбила співмешканця 13:00 На фестивалі гончарів у Тернополі виліплять двометрову скульптуру 12:38 Потрібні донори і кошти на лікування 7-річного Максимчика, який постраждав від вибуху на Пушкіна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up