Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого
  • У Тернополі стартує гастрономічний проект “13 шефів”, в якому шеф-кухарі готуватимуть звані вечері та дивуватимуть цікавим поєднанням продуктів у стравах. 
  • Першу вечерю готуватиме шеф крафт-пабу Le Rock у понеділок, 30 квітня. А оцінюватимуть страви шефа запрошені гості. 

Проект "13 шефів", як кажуть організатори, допомагає шеф-кухарям поділитись досвідом. Наприклад, у Львові учасники проекту потоваришували та почали співпрацювати.

Проект працює уже в семи містах: Львові, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Дніпрі, Вінниці та Тернополі.

- Проект пов’язаний з розвитком гастрономії, - розповідає керівник проекту “13 шефів. Тернопіль” Вікторія Процюк. - У Тернополі, наприклад, є 300 закладів харчування, у кожному пропонують різні страви. Але в кожному закладі своє меню, своя концепція. Хоча, всюди подають приблизно те саме: бургери, піцу, суші. Рідко дивують незвичними стравами. А завдяки цьому проекту його учасники - шефи закладів, можуть показати, що вони вміють готувати не лише звичні для всіх страви, а здатні до кулінарного мистецтва.

У проекті, як планують організатори, візьмуть участь вісім тернопільських закладів. Сім закладів, уже погодилось. Раз в місяць в одному з цих ресторанів шеф влаштовує звану вечерю. До речі, потрапити на вечерю може кожен. Але для цього потрібно буде взяти участь у розіграші, який проведуть на сторінці проекту “13 шефів Тернопіль” у соцмережі Facebook. Про початок розіграшу організатори повідомлять згодом.

- Шеф, який приймає вечерю, робить шеф-сет: готує страви, яких немає в меню, придумує щось нове, поєднує смаки страв та напоїв, - каже Вікторія. - І презентує для колег та гостей закладу. Але під час приготування шеф має дотримуватись концепції закладу. Гості куштують вечерю, потім отримують оцінювальний лист, в якому вони відповідають на кілька запитань.

Підсумком проекту "13 шефів" буде гала вечеря, яка відбудеться традиційно у Львові. Там зберуться усі учасники. Шефів відзначать у шести номінаціях: “Поєднання страв і напоїв 2018” “Сезонне меню року» «Креативність сезону 2018”, “Враження сезону 2018”, “Смак” та “Локальні продукти 2018”.

 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:06 Поблизу Чорткова авто із заробітчанами врізалось у мікроавтобус 20:00 Не носити короткі спідниці та не ходити в сумнівні компанії: чому тернопільських школярів вчать бути скромними 19:00 Тернополянка стала другою на Міжнародному турнірі з настільного тенісу 18:00 Що можна, а що категорично не можна робити в день голосування Від читача 15:21 Історія успіху у мирному житті: колишній воїн працює у ТОВ "Люкс" 17:00 Не могла дихати носом, не відчувала запахів. Як пластична операція змінила життя 22-річній Лілії 16:00 Юні дзюдоїсти з Тернополя вибороли дві медалі у Хорватії 15:12 Відео дня: байкерський заїзд у Тернополі 15:00 Німецький письменник написав книжку-квест про Тернопіль і околиці початку ХХ століття 14:25 Під час проведення ремонту «горбатого моста» маршрутка №12 курсуватиме по-іншому 14:00 Скільки тернополянам коштує зібрати кошик до Великодня photo_camera 13:30 Тернополян запрошують на Театральний майдан на відкриття Великодного ярмарку 12:30 Коаліція громадських організацій змінює місто та впливає на владу 11:55 Правоохоронці обстежили виборчі округи та дільниці області 10:48 "Треба бачити дитину, а не її діагнози". Як зберегти життєву рівновагу батькам дітей з інвалідністю photo_camera 10:00 20 квітня – день тиші, будь-яка політична агітація заборонена 09:05 Печемо цитринові тарталетки photo_camera 08:00 Цей день в історії, 20 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up