Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого
  • У Тернополі стартує гастрономічний проект “13 шефів”, в якому шеф-кухарі готуватимуть звані вечері та дивуватимуть цікавим поєднанням продуктів у стравах. 
  • Першу вечерю готуватиме шеф крафт-пабу Le Rock у понеділок, 30 квітня. А оцінюватимуть страви шефа запрошені гості. 

Проект "13 шефів", як кажуть організатори, допомагає шеф-кухарям поділитись досвідом. Наприклад, у Львові учасники проекту потоваришували та почали співпрацювати.

Проект працює уже в семи містах: Львові, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Дніпрі, Вінниці та Тернополі.

- Проект пов’язаний з розвитком гастрономії, - розповідає керівник проекту “13 шефів. Тернопіль” Вікторія Процюк. - У Тернополі, наприклад, є 300 закладів харчування, у кожному пропонують різні страви. Але в кожному закладі своє меню, своя концепція. Хоча, всюди подають приблизно те саме: бургери, піцу, суші. Рідко дивують незвичними стравами. А завдяки цьому проекту його учасники - шефи закладів, можуть показати, що вони вміють готувати не лише звичні для всіх страви, а здатні до кулінарного мистецтва.

У проекті, як планують організатори, візьмуть участь вісім тернопільських закладів. Сім закладів, уже погодилось. Раз в місяць в одному з цих ресторанів шеф влаштовує звану вечерю. До речі, потрапити на вечерю може кожен. Але для цього потрібно буде взяти участь у розіграші, який проведуть на сторінці проекту “13 шефів Тернопіль” у соцмережі Facebook. Про початок розіграшу організатори повідомлять згодом.

- Шеф, який приймає вечерю, робить шеф-сет: готує страви, яких немає в меню, придумує щось нове, поєднує смаки страв та напоїв, - каже Вікторія. - І презентує для колег та гостей закладу. Але під час приготування шеф має дотримуватись концепції закладу. Гості куштують вечерю, потім отримують оцінювальний лист, в якому вони відповідають на кілька запитань.

Підсумком проекту "13 шефів" буде гала вечеря, яка відбудеться традиційно у Львові. Там зберуться усі учасники. Шефів відзначать у шести номінаціях: “Поєднання страв і напоїв 2018” “Сезонне меню року» «Креативність сезону 2018”, “Враження сезону 2018”, “Смак” та “Локальні продукти 2018”.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:50 BMW мчав зі швидкістю 174 км/год в населеному пункті 21:00 Історик «Хорват»: охороняв небо Тернополя, тепер на передовій photo_camera 20:00 300 доларів за відстрочку: судили головного спеціаліста мобілізаційного відділення 19:00 У Зарваниці відбудеться загальноукраїнська проща Від читача 09:00 Просимо всіх не байдужих,підписати петицію нашому Герою(посмертно) 18:15 На Тернопільщині оголосили штормове попередження через грози і шквали 18:00 «Маємо боротися за тих, чия доля невідома». Акцію-нагадування провели у Тернополі 17:00 Четверо випускників Чорткова отримають грошова винагороди за високі результати НМТ-2025 16:02 Збили велосипедистку на Збаразькій 15:00 Сформували календар матчів на сезон 2025/26: коли гратиме тернопільська «Нива» 14:00 Позбавлений права керування на 7 років знову сів за кермо — інцидент на Шумщині 13:00 Музей в Тернополі отримав цінну ікону, яку намагалися незаконно вивезти з України 12:00 Укрзалізниця розширює перелік поїздів із жіночими купе 11:15 Одружився захисник «Азовсталі» Михайло Діанов 10:00 Готуємо чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки 09:00 Хвилина мовчання на честь тернополянина Григорія Сипка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up