Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

  • У Тернополі стартує гастрономічний проект “13 шефів”, в якому шеф-кухарі готуватимуть звані вечері та дивуватимуть цікавим поєднанням продуктів у стравах. 
  • Першу вечерю готуватиме шеф крафт-пабу Le Rock у понеділок, 30 квітня. А оцінюватимуть страви шефа запрошені гості. 
Шефи тернопільських ресторанів змагатимуться за звання кращого

Проект "13 шефів", як кажуть організатори, допомагає шеф-кухарям поділитись досвідом. Наприклад, у Львові учасники проекту потоваришували та почали співпрацювати.

Проект працює уже в семи містах: Львові, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Дніпрі, Вінниці та Тернополі.

- Проект пов’язаний з розвитком гастрономії, - розповідає керівник проекту “13 шефів. Тернопіль” Вікторія Процюк. - У Тернополі, наприклад, є 300 закладів харчування, у кожному пропонують різні страви. Але в кожному закладі своє меню, своя концепція. Хоча, всюди подають приблизно те саме: бургери, піцу, суші. Рідко дивують незвичними стравами. А завдяки цьому проекту його учасники - шефи закладів, можуть показати, що вони вміють готувати не лише звичні для всіх страви, а здатні до кулінарного мистецтва.

У проекті, як планують організатори, візьмуть участь вісім тернопільських закладів. Сім закладів, уже погодилось. Раз в місяць в одному з цих ресторанів шеф влаштовує звану вечерю. До речі, потрапити на вечерю може кожен. Але для цього потрібно буде взяти участь у розіграші, який проведуть на сторінці проекту “13 шефів Тернопіль” у соцмережі Facebook. Про початок розіграшу організатори повідомлять згодом.

- Шеф, який приймає вечерю, робить шеф-сет: готує страви, яких немає в меню, придумує щось нове, поєднує смаки страв та напоїв, - каже Вікторія. - І презентує для колег та гостей закладу. Але під час приготування шеф має дотримуватись концепції закладу. Гості куштують вечерю, потім отримують оцінювальний лист, в якому вони відповідають на кілька запитань.

Підсумком проекту "13 шефів" буде гала вечеря, яка відбудеться традиційно у Львові. Там зберуться усі учасники. Шефів відзначать у шести номінаціях: “Поєднання страв і напоїв 2018” “Сезонне меню року» «Креативність сезону 2018”, “Враження сезону 2018”, “Смак” та “Локальні продукти 2018”.

 

Коментарі
16:49 Голови ОСББ, які встановили контейнери для роздільного збору сміття, отримали усне попередження 15:48 Тернополянин за медичні довідки вимагав та отримав 3750 грн хабара 15:20 Чоловік по місту розгулював з гранатами Ф1 14:40 На повороті поблизу "День і ніч" не розминулись "швидка" і автобус. Дорогу перекрили 14:30 Вниз чи догори – куди бігти у випадку пожежі 14:00 Серед новоспечених тернопільських патрульних - половина жінок 13:30 В ТНЕУ вибирають ректора photo_camera 13:00 «Циганку» і «Дальній» пляж готують до сезону 12:31 Тернополяни стали абсолютними чемпіонами юніорського чемпіонату з армспорту 12:20 Величезна пожежа на Тернопільщині: горіло фермерське господарство 12:12 Олексія Станька відпустили під домашній арешт 12:00 Позиція «Самопомочі»: зберегти навчальну концепцію і приміщення за школою мистецтв 11:30 У Тернополі розпочинають сезон фестивалів. У травні буде три

Практично усі травневі вихідні тернополяни та гості міста зможуть порозважатись на фестивалях. Будуть традиційні гастрономічні...

До кінця травня оброблять територію від кліщів, потім візьмуть аналізи води та піску, згодом рятувальна служба проведе...

"20 хвилин" вирішили запитати у тернополян, яку із сусідніх країн вважають найбільш дружньою до нашої держави.

Соціальний проект "Класний керівник" -  це можливість для вчителів розповісти про себе та свою діяльність,...

Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up