Партнер рубрики Події

Сиріт просять брати на Великдень

Взяти дитину, у якої немає родини, на Великодні свята до себе закликає тернополян організація “Братерство сиріт”. Сім'ї-учасниці акції мають зареєструватись до 17 квітня

— Торік відгукнулася 41 родина. Вони прийняли до себе на свята 52 дитини з Коропецької школи-інтернату і двох із дитбудинку для дітей шкільного віку, — розповідає президент ГМО “Братерство сиріт” Володимир Мазур.
Чимало сімей є постійними учасниками акції. Вони запрошують до себе на Різдво і Пасху ту ж дитину або просять взяти когось іншого. Нещодавно у “Братерство сиріт” звернулася родина із Теребовлянського району з проханням запросити до себе іншу дівчинку.
— Ми телефонуємо таким родинам і пропонуємо знову прийняти дитину на свята, — продовжує Володимир Мазур. — Пригадую, 13 грудня, на Андрія, ми подзвонили одній із сімей, яка брала до себе Андрійка — вихованця Коропецької школи-інтернату. А вони сміються, кажуть: “Ми святкуємо сьогодні хрестини. Андрійко вже наш”.
Тернополяни можуть зареєструватись за адресою: бульвар Шевченка, 23 офіс 69, третій поверх екс-готелю “Україна”, ГМО “Братерство сиріт”. З собою треба мати паспорти чоловіка й дружини, характеристику чи довідку з місця роботи, рекомендаційний лист від церкви або з селищної ради, акт обстеження житлово-побутових умов членів родини від районних служб у справах дітей чи довідку з жеку (форма 3).

Ірина Лясковська-Бекесевич, провідний спеціаліст відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді:

- Для дітей-сиріт і дітей, у яких немає родини, такі акції на свята — це можливість відчути родинне тепло, побачити модель родинних стосунків, ознайомитись із сімейними традиціями, яких їм так бракує. У дитячому будинку діти не бачать сімейних ролей. Вони звикли до певного середовища, манери поведінки, спілкування зі своїми вихователями, вчителями. Їм бракує сімейних стосунків. Перебування у родині запам'ятовується дітям надовго, це для них наче свято. Діти морально готові, що пробудуть у сім'ї тимчасово. Про це їм кажуть вихователі. Однак родинам, котрі запрошують дітей на свята, потрібно вести себе дуже делікатно. Дати дитині трохи часу, аби адаптуватись і звикнути до нового середовища. І головне — сприймати її такою, як вона є, не дивуватися, якщо дитина робить щось інакше. Можливо, її так навчили у дитячому будинку. Раджу ставитись до всього з позитивом, стримувати незадоволення, навіть якщо дитина втнула якусь витівку.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up