Як тернопільські студенти побудували педагогічний університет у Minecraft (ВІДЕО)

Як тернопільські студенти побудували педагогічний університет у Minecraft (ВІДЕО)

Студенти фізико–математичного факультету педуніверситету святкують 40–ву річницю. Через карантин довелося перенести заходи в режим онлайн. Щоразу молодь придумує різні креативні ідеї. Чим дивували тернопільські студенти цього разу?

– Перший день фізико–математичного університету відбувся ще у 1982 році, розповідає декан факультету Мирон Громяк. – Тобі я був студентом п’ятого курсу. Ми запровадили це свято і воно проходить кожного року. Кожен рік ми обираємо тематику.

Цього року через карантин довелось відмовитися від концертів та заходів. Навчання було дистанційне і не було змоги проводити репетиції.

– Свято відбувається в 20–х числах травня, – каже декан факультету. – Це завжди цікаве дійство. Ми обирали різні тематики – і євробачення, і космос, і багато іншого. Цього року однієї тематики в нас не було, оскільки студенти навчались дистанційно. Тому ми обрали формат відеовітань. Але, як кажуть, 40–ву річницю відзначати треба тихо, так вийшло і в нас.

Відео дня

Цього року, окрім відеовітань, студенти факультету побудували в грі «Майнкрафт» свій навчальний корпус. 

–  Наші студенти відбудували головний корпус університету, – продовжує декан. –Група інформатиків також вирішила продовжити цей проєкт і побудувати корпус фізмату. Студенти, молодь, люблять та цікавляться іграми. Це зараз актуально, а «Майнкрафт» – дуже відома гра. Тому ми привернули увагу до нашого університету і чекаємо вступників на наші спеціальності.

Будували головний корпус студенти першого курсу спеціальності Комп'ютерні науки до 81-ї річниці з дня заснування університету. Протягом кількох тижнів фізматівці у поєднанні з game study працювали над розробкою центрального корпусу.

Дивіться відео.

Довідка:

Факультет створений у 1940 р. в тодішньому Кременецькому учительському інституті і назву свою зберіг ще з того часу аж до сьогодні. Тоді на факультеті існувала єдина кафедра фізики і математики. У 1950 р. після реорганізації Кременецького учительського інституту в педагогічний були створені дві кафедри: вищої математики і фізики.

За період свого існування на факультеті підготовлено понад 10 тисяч висококваліфікованих вчителів математики, фізики та інформатики. Понад 100 випускників факультету захистили дисертаційні роботи і стали кандидатами чи докторами наук, доцентами та професорами і сьогодні є викладачами факультету та університету.

Щороку студенти факультету стають переможцями і призерами Всеукраїнських олімпіад з математики і фізики, виборюють іменні стипендії та міжнародні гранти.

Університет, зайняв 71 місце у рейтингу вишів за показниками бази даних SciVerse Scopus у 2021 році. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Сокотова

    Молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up