Партнер рубрики Події

Тернопіль: Біля "співучки", крім будинку, з’являться ще й гаражі

 Тернопіль: Біля "співучки", крім будинку, з’являться ще й гаражі
Уже не протестують проти будівництва дев’ятиповерхівки поблизу Співочого поля мешканці сусідніх будинків. Люди хочуть, щоб підприємець збудував ще й нові гаражі для них.

Забудувати майже півгектара території біля парку Національного відродження може депутат міської ради Віталій Смакоуз. Це викликає обурення у тернополян. Найбільше протестували мешканці двох будинків на вулиці Вербицького, адже будуватимуть за 10 метрів від їхніх осель. Проте зараз більшість із них вже згодна на будівництво за умови, що безкоштовно збудують гаражі.

- Офіційно ніхто нікуди не скаржився, - розповідає мешканець будинку на вул. Вербицького, 16 Андрій Ліщинський. – Люди вже йдуть на компроміс. Вирішили взяти для себе хоч якусь користь із цього будівництва. Вони ставлять умови депутату, щоб він розширив автостоянку, побудував їм гаражі, на які також місця на території немає.

Зібрання мешканців будинків відбулось 21 жовтня. Там люди вирішували, де краще збудувати гаражі, в якому місці зробити проїзд та парковку.
- Хочуть, щоб гаражі зробили позаду будинку, - продовжує чоловік. - Тоді я або не зможу поставити машини біля свого гаража, або водії не матимуть можливості заїжджати. А я маю право використовувати декілька метрів біля гаража для стоянки машини.

Нагадаємо, фірма “Добробуд”, яка належить депутату Віталію Смакоузу, має дозвіл на будівництво дев'ятиповерхівки з фізкультурно-оздоровчим комплексом та дитячим кафе.
- Спершу це мала бути двоповерхова, потім – п’ятиповерхова будівля, - продовжує пан Ліщинський. – Проте дев’ятиповерхівка за 10 метрів від нашого будинку – це незручно. Доведеться затемнювати балкони та чіпляти жалюзі на вікна.

За словами чоловіка, на території вже кинули кабель для підведення комунікацій, очевидно, до початку будівництва залишилось недовго.

Віталій Смакоуз пояснює, що має всі дозволи на будівництво, тому мешканці будинків не мають підстав скаржитись. Каже, що про будівництво гаражів люди його не просили.
- Я запропонував мешканцям цих будинків допомогу, - продовжує пан Смакоуз. – На зборах вони обговорили, що саме їм потрібно. За попередньою інформацією, люди хочуть, щоб розширили автостоянку та покращили благоустрій дитячого майданчика. Я чекаю на перелік пропозицій, які вони надішлють офіційним листом.

Депутат каже, що готовий виділити 3-4 м землі для розширення автостоянки. Також він вже почав оновлювати дитячий майданчик. Будувати гаражі безкоштовно пан Смакоуз не буде.
До слова, договір на оренду землі фірмою “Добробуд” діє до серпня 2022 року, а оплата за оренду становить 5122 гривень у місяць, каже Віталій Смакоуз.


Оксана БУЧКО, 0-97-913-54-73

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    Виходьте на протест бо коли збудують будинок то припиняться концерти на співучці, а через пару років знесуть арку і на її місці виростуть будинки...
  • Anonymous

    трендіти не мішки носити якби всі жителі вийшли то можливо був би результат...
  • Anonymous

    Може комусь гаражі і пропонували але вже точно не жителям даних будинків!!!!!! Між собою влада і застройщики ділять !!!!!
  • Anonymous

    Смакоус сам і написав цю статтю падло .....ніхто ні за який гараж тут не продавався...можливо його родичі або друзі які живуть тут мають якісь домовленості.... а берізки вже зрізали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up