Партнер рубрики Події

Тернопільські військові плакали під час отримання нагород

Тернопільські військові плакали під час отримання нагород
За мужність, патріотизм та героїзм, проявлені під час участі в проведенні антитерористичної операції, нагородили військовослужбовців місцевої артбригади №44.

- Останнім часом наші військові отримали один Орден Богдана Хмельницького третього ступеня, два Ордена «За мужність» третього ступеня і шість медалей «За сумлінну військову службу» - усі відзнаки Президента України, - розповідає під час шикування військовослужбовців начальник штабу, перший заступник командира військової частини Валентин Козловець.
Одним із нагороджених Орденом за мужність третього ступеня був  старший солдат Олександр Гуменюк. Наразі він вже демобілізований. Нагороді чоловік радий, однак під час розмови у нього на очах виступають сльози.

- Це дали за бій під Дебальцевим, - припускає він. - Ми тоді чотири доби були в оточенні, викликаючи вогонь на себе. Не могли відбитися. Один із сепаратистів закликав нас здатися, якщо хочемо вижити, ми вже були в повному оточенні, ворожі танки стояли напроти нас. Разом із нами в боях за Дебальцево були ще батальйон «Світязь» і військовослужбовці 128-ї бригади. Артобстріл був настільки потужним, що хай Бог милує.

Герой пригадує, як на його очах загинули товариші - Микола Качкалда та Василь Баранівський. Решта молились, щоб вижити. Щасливі, що повернулись, але спогади назавжди врізались у пам’ять.

Відео дня

- Сниться мені війна, тягне туди, назад, до побратимів, - додає на заверешення чоловік. - Не можу бути осторонь. Тож, якщо вручать повістку, - одразу назад.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Молодці хлопці! Так тримати!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:50 Загинуло троє людей, ще семеро — травмовані: за вихідні в області трапилось вісім аварій photo_camera 15:15 У Шумську побили 17-річного хлопця: підозрюють депутата районної ради 14:37 На кукурудзі змахінував 8,3 млн грн: судитимуть екскерівника держпідприємства з Тернопільщини 14:00 В Тернопільському районі відкрили пам’ятну дошку полеглому воїну Андрію Рудому Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 13:40 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:10 У Тернополі відбудеться дефіле містян у вишиванках 12:35 Про заморозки на ґрунті попереджають тернопільські синоптики 12:05 У лікарні помер 24-річний тернополянин, який постраждав в аварії у сусідній області 11:20 У Збаражі з Днем матері оригінально привітали мам футболістів photo_camera 10:50 У Тернополі відремонтують дорожнє покриття ще на восьми вулицях 10:10 На фасаді школи №8 встановлять меморіальну таблицю письменнику Левкові Крупі 09:30 У Кременці відкрили туристичний сезон: що подивитись у місті 09:01 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 08:02 У кого можуть забрати авто на ЗСУ: як відбуватиметься мобілізація транспорту 21:33 Медбрат з Тернопоя отримав відзнаку від ЗСУ 21:05 На Мазепи збили водійку скутера (ОНОВЛЕНЕ) 20:02 Як виглядало озерце «Чайка» в Тернополі 22 та 75 років тому (ФОТО) photo_camera 19:03 Чи можна дарувати дві квітки, що робити з «підкладами» та забобонами: розповідає о. Олексій Філюк play_circle_filled photo_camera 18:03 Базова військова підготовка, якою замінили строкову службу: хто матиме відстрочку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up