Партнер рубрики Події

Тернополян просять економити світло, щоб уникнути відключень

Тернополян просять економити світло, щоб уникнути відключень
Ніхто світло не вимикатиме, якщо тернополяни будуть вкладатися в ліміти електроенергії, стверджують енергетики. Наразі вони змушені вимикати світло, щонайменше до 10 грудня.

Графіки обмеження електричної потужності та споживання електроенергії запровадили в дію орієнтовно до 10 грудня 2014 року.
- Графік відключень розробили ще у вересні, - розповів директор енергозбуту ВАТ “Тернопільенерго” Сергій Оляницький. - Але ми до останнього сподівалися, що застосовувати його не будемо.

Нагадаємо, 3 грудня тернополяни скаржилися в редакцію 20minut.ua, що в їхніх оселях, а також у дитсадках без попередження вимкнули світло.

Відключення, які почалися в Тернополі із понеділка — не планові, а аварійні, запевняють енергетики. Вина цьому - поломка на Запорізькій АЕС та дефіцит вугілля. До 5 грудня, за попередніми даними, мають відремонтувати АЕС.
Також у вимкненні світла винні тернополяни, бо використовують занадто багато електрики у побуті. На сьогоднішній день добове споживання електричної енергії області складає майже 70 мВт. Найбільшим споживачем є населення. Воно використовує понад 60% електроенергії.

- В листопаді ми використали на 10% більше, аніж торік за той самий місяць, - продовжує пан Оляніцький. - І це при тому, що населення попереджали: країна в стані економії усіх ресурсів.

Відео дня

Наразі енергетики домовляються, щоб здешевити нічну енергію, тобто, ту, яка подається у проміжку між 23:00 год та 7:00 год ранку. Бо є багато людей, які саме в цей час користуються електроенергією найбільше.

- Уряд обіцяє до 10 грудня поставку вугілля з-за кордону, - розповідає пан Оляницький. Так само найближчим часом обіцяють полагодити і енергоблок. А до того часу можливі аварійні відімкнення, про які нас самих попереджають за 10 хв. Донести цю інформацію до населення за такий короткий термін часу просто нереально...

Читайте також: 17 тернополян застрягли в ліфті, коли вимкнули світло.

Тож до того часу тернополян просять із розумінням поставитися до можливих відключень.

- Найбільший переліміт електроенергії відбувається о 8:00-11:00 год. ранку та 17:00 — 22:00 год. вечора, - каже директор департаменту розвитку інфраструктури ОДА Василь Ясіновський. - У цей час найімовірніші аварійні відімкнення, про які не зможуть повідомити тернополян та жителів області.

Відтак енергетики просять жителів міста бути готовими до раптових відімкнень і використовувати електроенергію максимально ощадливо.

 

Довідка:

Графік планових відключень (за інформацією Тернопільської ОДА):

м. Тернопіль:

12:00 – 14:10;

17:50 – 19:10.

У районних центрах, містах і селищах міського типу:

07:50 – 08:50 ;

11:50 – 14:10;

17:50 – до 19:10;

19:50 – до 21:10.

У сільській місцевості:

Кременецький, Шумський, Ланівецький, Збаразький, Зборівський, Підволочиський, Тернопільський, Козівський, Бережанський, Теребовлянський і Борщівський райони – 07:50 — 10:10.

Підгаєцький, Гусятинський, Чортківський, Заліщицький, Бучацький, Монастириський райони: 09:50 — 12:10.

У всіх адміністративних районах (крім Борщівського, Кременецького, Теребовлянського і Шумського районів) – 13:50 — 16:10; 18:50 — 20:10.

Для Борщівського, Кременецького, Теребовлянського, Шумського районів – 13:50 — 16:10; 19:50 — 21:10.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    А хто нам компенсує вартість зіпсованих електроприладів, акі будуть горіти він постійного перепаду напруги???  Як же наші холодильники, котли та інші прилади ???

    Як наші діти , які повинні повертатися до дому після другої зміни і абсолютній темноті ??? Як ті діти котрі повинні  бути в дома самі без світла?

    Влада про нас зовсім не думає, нічого краще не стало!

    Чому ми повинні платити за електроенергію та бути без світла в той час коли ДНР та ЛНР не плотять але користуються світлом??? Виходить ми за них плотимо? ТО ДЕ Ж ПРАВДА ?
  • Голос

    Нахер такий уряд який не знає де купити вугілля і як швидко ліквідувати поломку.  А особам на фото, за відключення в Тернополі, пиками об стіл.
  • Анонім

    ХТО І ЯК БУДЕ КОМПЕНСОВУВАТИ ЗМЕНШЕННЯ ОПЛАТИ ЗА ПРАЦЮ З 9-00 ДО 18-15, І ПЕРЕРВУ НА ОБІД, ЯКА ЗБІЛЬШИТЬСЯ В ДВІЧІ!!!!!!!!!!!!  В ЯКІЙ КІЛЬКІСТІ І ДЕ БУДУТЬ ВИДАВАТИ СВІТЛОВІ ЗАСОБИ ЯКІ БУДУТЬ ЗАМІНЯТИ СВТЛО.
  • Анонім

    Наші люди користуються єнергією,але платять.Краще відімкнути лнр і днр. Ось тоді все стане на своє місце.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up