Партнер рубрики Події

Тернополян просять обійтись без салютів на Новий рік

Тернополян просять обійтись без салютів на Новий рік
  • Міська рада, поліція та рятувальники нагадують тернополянам, що заборона на використання піротехінки ще діє. І водночас застерігають, щоб тернополяни не купляли піротехніку без ліцензії. 
  • Штраф за використання піротехніки може бути від 51 до 1020 грн.

- У Тернополі діє заборона на використання піротехнічних засобів: салютів та інших видів піротехнічних виробів до моменту завершення антитерористичної операції, - нагадують у міській раді. - При виявленні порушень просимо звертатися мешканців міста та гостей у поліцію для притягнення винних до відповідальності, а також інформувати про випадки використання піротехнічних засобів на довідку 15-80.

Краще віддати гроші на благодійність

- Є маленька салюти, є більші. Відповідні і ціни різні, - каже тернополянин Андрій Тимко. - Звісно, що нашим людям завжди треба найбільший салют, щоб все місто чуло і бачило, що хтось святкує чи новий рік, чи ще щось. Так, от ціна такого салюту кілька тисяч гривень і краще б ці гроші віддали на благодійність. Дивно, чому наші люди не розуміють, що зараз такі речі недоречні. 

Святкувати без феєрверків новорічні та різдвяні свята закликають і в управлінні ДСНС. Але при цьому і роз'яснюють як її правильно вибирати, щоб не наразити ні себе, ні оточуючих на небезпеку. 

Відео дня

- Відмовитись від піротехінки потрібно перш за все через загальну ситуацію в Україні, коли на Сході триває антитерористична операція, - кажуть у прес-службі. - Людям, які купують піротехнічні вироби варто замислитись, а чи не краще кошти, які вони планують витрати, по суті, "на вітер", задля розваг, спрямувати на користь армії чи пожертвувати офіційним волонтерським організаціям, які допомагають нашим солдатам.

Окрім моральних аспектів існують й інші, не менш вагомі аргументи проти використання піротехніки. Адже, часто, хлопавки, петарди‚ салюти, ракети, феєрверки та інших піротехнічні засоби люди купують не у спеціалізованих магазинах, а, здебільшого, у непристосованих закладах торгівлі, на ринках – у місцях, де продавці не несуть відповідальності за якість товару.

- Тож придбавши в них піротехніку, зазвичай несертифіковану, люди наражають себе та оточуючих на небезпеку, - зазначають рятувальники. - Потрібно пам’ятати, що при купівлі піротехніки варто вимагати у продавця копію сертифіката якості товару, перевірити термін придатності виробу або його гарантійний термін. 

До кожного піротехнічного виробу має бути інструкція із застосування, яка містить інформацію про небезпеку та обмеження за віком щодо його застосування.

Штраф від 51 до 1020 грн

- Якщо тернополяни бачитимуть, що хтось використовує піротехніку, зокрема салюти, то варто звертатись у поліцію, - пояснюють в управлінні патрульної поліції Тернополя. - Патрульні приїдуть на місце, зафіксують використання піротехніки. Є стаття 195/6 Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів. Який штраф правопорушник заплатить вирішить суд. 

Як пояснюють в управлінні, є ще одна стаття, за якою можуть відкрити справу - 173 дрібне хуліганство. Це в тому випадку, якщо хтось стріляв петардами. В такому випадку штраф від 51 до 119 грн.

А чи куплятимете ви піротехніку для святкування Нового року? 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діонісій

    заборона діє, а продають вільно.

    о 19-30 сьогодні, в районі Лучаківського-Тролейбусної так валили феєрверки, то наші наша бідося патріотична святкує.
  • Петя

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up