Партнер рубрики Події

Тернополяни можуть вчитись і стажуватись в США безкоштовно

Тернополяни можуть вчитись і стажуватись в США безкоштовно
Програма академічних обмінів імені Фулбрайта надає можливість вчитись чи стажуватись в Америці студентам та науковцям 155-ти країн. Фінансує її Державний департамент США. Для учасників всі послуги – безкоштовні.

-У цій програмі можуть взяти участь студенти старших курсів, випускники вузів, науковці, діячі культури, журналісти, юристи, - розповідає учасник програми викладач Тернопільського педагогічного університету Оксана Ріхтер. – Я їздила на стажування. Досліджувала один із аспектів своєї дисертації. Стажування тривало 10 місяців. Ми отримували стипендію в розмірі 1200 доларів.

Головне – обрати цікаву тему

Стажувалась викладачка в університеті Вашингтона у місті Сіетл, штат Вашингтон. Каже, що університет обрала сама.

-Я знайшла у цьому університеті науковця, який займався вивченням проблеми моєї дисертації, - продовжує пані Ріхтер. – Під час стажування мала доступ до всіх необхідних ресурсів для дослідження своєї теми. Такої кількості цікавих матеріалів в Україні я б не знайшла. Темою обрала мультикультурне спілкування. Під час стажування я мала змогу побачити, як діє це дослідження на практиці. Для нас проводились заняття на цю тему. Також, перебування в іноземній країні вже саме по собі передбачає міжкультурне спілкування.
Щоб пройти відбір, викладачка радить уважно заповнювати анкету та чітко розуміти, для чого потрібна ця програма.

- Головне – довести, що тема дослідження є цікавою і що її неможливо повністю вивчити в Україні, - продовжує Оксана Ріхтер. – Також, потрібно показати себе, як багатогранну особистість, проявити своє бажання втілити вивчене на практиці.

Англійську треба знати досконало


Директор програми імені Фулбрайта в Україні Мирон Стахів нещодавно відвідав Тернопіль. Він зустрівся зі студентами, які хочуть поїхати в Америку на навчання. Пан Стахів розповів про те, як правильно заповнювати анкету і писати есе, каже учасниця зустрічі Світлана Поліщук.

- Головною вимогою для учасників є досконале знання англійської мови, - говорить Світлана. – Окрім того, потрібно заповнити анкету, написати два есе і подати три рекомендаційні листи, - продовжує дівчина. – В анкеті потрібно чітко розписати мотивацію поїздки. А щодо есе, то директор рекомендував обирати конкретну тему дослідження та провести її повний аналіз. Тема може стосуватись будь-якої сфери. Я думаю, що буду досліджувати аспекти літератури Америки.

Світлана обрала проект, який дозволяє здобути ступінь магістра. Документи необхідно подати до 15 травня 2013 року. Документи на інші програми подають кожного року у березні та жовтні, каже дівчина.

-Ті, хто найкраще зроблять есе, поїдуть на співбесіду в Київ, - продовжує Світлана. – Витрати на проїзд до Києва компенсовують. Співбесіда проходитиме на англійській мові. Представники програми та науковці задаватимуть питання на тему дослідження, описаного в есе. Для тих, хто пройшов співбесіду, залишиться скласти комп’ютерні тести TOEFL iBT та GRE General Test.

Магістри навчаються один-два роки, університет учасникам вибирають організатори, додає дівчина.

- Ми шукаємо університети, які підходять для дослідження теми нашого есе, - продовжує Світлана. – А організатори вибирають або один із запропонованих нами, або зовсім інший навчальний заклад. Вони враховують забезпеченість університету потрібними для дослідження ресурсами, а також можливість профінансувати навчання у цьому закладі.

Оксана БУЧКО, 0-97-913-54-73


 

Відео дня
>

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up