Партнер рубрики Події

Тернополяни пікетували міськраду проти незаконних забудов

Тернополяни пікетували міськраду проти незаконних забудов

Під стіни міськради прийшли городяни, аби висловити своє бачення щодо незаконних забудов на вулицях міста. Міський голова запевнив, що все в межах чинного законодавства. Якщо вони з цим не згідні, повинні звертатися у  правоохоронні органи.

9 червня зранку під міськрадою зібралися мешканці будинків з бульвару С. Петлюри, а вул. Симоненка,1 та мікрорайону “Дружба”, що біля “Березолю”. На думку людей, біля їх помешкань ведуть незаконне будівництво.

 

Відео дня

 

Люди викликали міського голову Сергія Надала, однак з міськради вийшла начальник відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Катерина Калуш та повідомила, що мера немає.

  • Для того аби зустрітися з міським головою, вам необхідно написати офіційне звернення. Аж після цього він зможе зустрітися з вами, - зазначила вона.

Люди переконували, що вже не одне звернення писали у міськраду, проте зустрітися з мером їм не вдалося.

Перепало й тернопільському будівельнику Василю Лилу. Пікетувальники звинуватили його в тому, що він, як голова архітектурної депутатської комісії  при міськраді попередніх років підписував документацію на незаконну будову в місті. 

  • Я як голова комісії, підписував усі протоколи, які вона приймала, - пояснив пан Лило. – Якщо комісія приймала таке рішення, то я безумовно його підписував.

Через годину до мітингувальників вийшов міський голова. Люди емоційно в лице Сергій Надалу висловили свою думку щодо незаконних будов у Тернополі. Заявляли, що Сергій Надал на чолі з забудівельниками забудовують все місто незаконними будовами.

На що Сергій Надал їм відповів, що все в межах чинного законодавства.

  • Якщо ви з цими будовами не згідні, то повинні діяти виключно в правовому полі і звертатися у  правоохоронні органи, - зазначив міський голова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Роман Навроцький

    Ніколи не винен той, хто нічого не робить
  • тойво

    то все паперєдніки зробили..
  • Костя Нечитайло

    не подобаються, що забудовують..хочте свободи..волі...шуруйте в села..там купа територій, і ніхто не побудує перед носом..а в місті не може так бути, щоб ніц не добудовували
  • Рома Козирь

    Люди завжди нападають на того в кого є мозги
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up