Партнер рубрики Події

Уже щепили майже половину тернополян, які записалися через «Дію». Якою вакциною і як ще стати в чергу?

Уже щепили майже половину тернополян, які записалися через «Дію». Якою вакциною і як ще стати в чергу?

На вихідних, 15-16 травня, уже почали щеплювати від коронавірусу охочих, які стали в чергу через додаток «Дія». Ми дізналися, як швидше зробити щеплення.

Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що українців, які записались в додатку «Дія», почали вакцинувати.

– Всі, хто записався на щеплення через портал або додаток, вакцинували на вихідних, – повідомив Денис Шмигаль. – Така ініціатива була підтримана на нараді з президентом. Відповідно, найближчим часом ці люди можуть отримати запрошення в кабінети щеплень.

Чи вакцинують тернополян?

Ми запитали у Тернопільському обласному Центрі громадського здоров’я, скільки жителів області стали в чергу на вакцинацію та чи почали вже їх щеплювати.

Відео дня

– Ще у п’ятницю, 14 травня, ми отримали інформацію про людей, які виявили бажання щепитися та стали в чергу, – розповіла журналістам «20 хвилин» заступниця генерального директора КНП «Тернопільський обласний Центр громадського здоров’я» Марія Павельєва. – Телефонуємо до них для уточнення інформації. Частина вже вакцинувалися, оскільки вони звернулися до своїх сімейних лікарів, частина ще вагається, хтось відмовився.

Загалом в області через «Дію» зареєструвались на вакцинацію не так багато людей – всього 283 особи.

– Ми отримуємо інформацію централізовано з Києва – каже Марія Павельєва. – В області стали в чергу 283 людини через додатки. З них за вихідні ми вже вакцинували 132 особи.

Тих, кого не встигли щепити за вихідні – продовжать імунізувати в будні. Їх повідомлятимуть про наявність вакцини та узгоджуватимуть пункт вакцинації. Щеплюють вакциною AstraZeneca від корейського виробника. Індійський препарат вже закінчився.  

Чи можна ще стати в чергу

Якщо ви не стали в чергу, але хочете вакцинуватися – це ще можна зробити. Навіть якщо ви не маєте «Дії» – додаток можна скачати та авторизуватися за кілька хвилин. Потім – у відповідному розділі стати в чергу на вакцинацію, вказавши місце проживання та рід вашої діяльності.

Читайте також:

Як швидше стати в чергу на вакцинацію від ковіду? Ми перевірили різні способи (ІНСТРУКЦІЯ)

https://te.20minut.ua/Podii/prostimi-slovami-pro-te-yak-stati-v-chergu-na-bezkoshtovne-scheplennya-11231721.html

Однак Марія Павельєва радить – щоб швидше вакцинуватися, краще звернутися до свого сімейного лікаря.

– Звичайно, можна стати в чергу через додаток «Дія», але простіше це буде зробити, звернувшись до свого сімейного лікаря та повідомити його, що ви бажаєте щепитися, – каже пані Марія. – Коли буде вакцина – ваш лікар повідомить про це. Багато людей, які ставали в чергу через додаток, щепилися ще раніше, бо вони звертались і до свого лікаря.

Яка ситуація в Україні?

Через малу кількість вакцини в області та загалом в Україні вакцинація йде повільно.

Станом на ранок, 17 травня, в області загалом першу дозу вакцини отримали 29 654 людини. 431 вже провакцинувалися вдруге. Це люди, які щеплювались вакциною «Файзер» та «Коронавак». 

Загалом в Україні першу дозу вакцини отримали 940 158 осіб. Дві дози вакцини отримали 18 394 людини. 

За останніми даними Мінфіну на 14 травня, в Україні першою дозою провакциновано всього 2,26% населення, тоді як у сусідній Польщі – 29,96%, у Німеччині – 36,22%, Італії – 30,5%, США – 46,67%. Ізраїль провакцинував першою дозою вже 59,06% населення.

Ревакцинація в Україні лише почалась. Всього 0,04% населення повністю вакциновано (отримали дві дози).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач98

    Зареєструвалась ще у березні і через додаток "Дія" і через сімейного лікаря, наразі ніхто не зв'язувався,буду чекати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up