Сьогодні, 22 березня: День таксиста та Всесвітній день води

Сьогодні, 22 березня: День таксиста та Всесвітній день води

Міжнародне професійне свято працівників численних таксопарків і приватних таксі, всіх славних водіїв-таксистів, щорічно відзначають 22 березня.

Саме в цей день, в далекому 1907-му році на вулиці столиці Великобританії Лондона, вийшли на обслуговування з індивідуального перевезення пасажирів перші автомобілі, обладнані спеціальними лічильниками, відомими нам зараз як таксометри. Водії спочатку охрестили ці корисні пристрої «таксіметрами», від французького слова «такс», що означало «плата», і грецького слова «метрон» - «вимір».

Прилад був зручний, дозволяв підраховувати справедливу винагороду за надані послуги і відразу був позитивно оцінений більшістю перевізників. Новинка не залишилася без уваги і у пасажирів. Спостерігаючи ставлення водіїв до цієї новації, вони моментально придумали їм відповідну назву. Так з’явилося визначення - таксист.

Читайте також “Новорічна ялинка на колесах“: як тернопільський водій таксі дарує святковий настрій пасажирам

Відео дня

«Я - як священик: і послухаю, і пораджу»: тернопільський таксист розповів, кого возить і скільки заробляє

Також сьогодні всесвітній день води.

Всесвітній день водних ресурсів запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році. Враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, яка не отримує широкого усвідомлення, 22 березня кожного року оголошується Міжнародним днем води.

Починаючи з 2000 року кожний Міжнародний день води присвячується певній темі. В попередні роки відзначення Дня води проходило під гаслами:
2014 — «Вода та енергія»
2015 — «Вода та сталий розвиток»

Екологічна криза, що відвойовує “зелені” позиції не лише у побуті, а й у свідомості багатьох вінничан, позначилась і на стані питної води. В багатьох країнах відчувається гострий дефіцит водних ресурсів. Поряд з цим серед населення поступово відмирає практика колективного впорядкування лісових та польових криниць, розчищення струмків та ставків, відновлення замулених джерел. 

Нестача води в багатьох країнах пов’язана з нераціональним її використанням та забрудненням. 

Читайте також Водойми пересихають: чи вистачить води для тернополян та що буде зі Cтавом
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up