Партнер рубрики Події

У садках суттєво збільшили плату за харчування "нетернопільських" дітей. Скільки тепер платитимуть батьки

У  садках  суттєво збільшили плату за харчування "нетернопільських" дітей. Скільки тепер платитимуть батьки
  • Проєкт рішення про зміну плати за харчування дітей у дошкільних закладах Тернополя прийняли на засіданні міськвиконкому 13 лютого.
  • Скільки тепер платитимуть батьки - читайте у матеріалі.

Рішення "Про встановлення плати за харчування та перерахування батьківської плати в закладах дошкільної освіти Тернопільської ОТГ"  на розгляд міськвиконкому запропонувала начальниця управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. 

- Відповідно до постанови Кабміну і Закону "Про освіту" та "Про дошкільну освіти", де регламентується питання оплати харчування, встановили перелік пільгових категорій дітей, яких звільняють від плати,  - зазначила пані Похиляк. 

Батьки дітей-жителів громади, які відвідують дитячі садочки у Тернополі, оплачуватимуть за їх харчування лише 70% вартості. Решту суми - 30% сплачуватиме Тернопільська міська рада.   

Відео дня

 Як пояснюють в управлінні освіти та науки, розмір плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах встановлюється один раз на рік з урахуванням режиму роботи закладу та моніторингу цін на соціально значущі товари.

Повна вартість за харчування однієї дитини в день у 2020 році встановлено на рівні:

·         26 грн. 00 коп. у І молодших групах з терміном перебуванням дітей 10 год. 30 хв., 12 годин; ·         28 грн. 00 коп.  у  І молодших групах з цілодобовим перебуванням дітей;
·         33 грн. 00 коп. у дошкільних групах з терміном перебування дітей 10 год. 30 хв., 12 годин; ·         35 грн. 00 коп. у дошкільних групах з цілодобовим перебуванням дітей.

З метою надання додаткової соціальної підтримки зменшено плату для батьків за харчування дітей, які проживають у м. Тернополі і виховуються у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах, а саме:

·         18 грн. 00 коп. у І молодших групах з терміном перебуванням дітей 10 год. 30хв., 12 годин; ·         20 грн. 00 коп.  у  І молодших групах з цілодобовим перебуванням дітей;
·         24 грн. 00 коп. у дошкільних групах з терміном перебування дітей 10 год. 30 хв., 12 годин; ·         26 грн. 00 коп. у дошкільних групах з цілодобовим перебуванням дітей.

Відповідне рішення «Про встановлення плати за харчування та порядок нарахування батьківської плати в закладах дошкільної освіти Тернопільської міської ради» було прийнято 13 лютого 2020 року на засіданні виконавчого комітету. Зазначимо, що пільгові умови оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти для багатодітних та малозабезпечених сімей та інших категорій, які потребують соціальної підтримки, надаються за рішенням органу місцевого самоврядування за рахунок коштів місцевого бюджету.
 

Прийматимуть спочатку тернополян

Окрім того, під час розгляду питання міський голова Сергій Надал наголосив, що спочатку у дитячі садочки потрібно приймати жителів Тернополя та Тернопільської громади. 

Нагадаємо, майже два роки у Тернополі триває "революція мам". У міському управлінні освіти кажуть, що батьки мають платити за відвідування садочків дітьми у випадку, якщо ті не мають тернопільської реєстрації.

Таке рішення у судах батьки відстоюють вже понад рік. Останнє засідання у справі відбулось 5 лютого у Тернопільському обласному апеляційному суді. 

- Рішення про те, що договори укладаються в межах закону підтвердив Тернопільський апеляційний суд. - зазначив Сергій Надал. - Це рішення ще раз це підтверджує, що все в межах діючого законодавства. 

Опитування

Чи згідні ви із збільшенням плати за харчування у садочках?

Хоча юрист Ростислав Небельський наполягає, що додаткова плата є незаконною, тож батьки не зобов'язані нічого платити. Тим, хто здійснював платежі, радить збирати квитанції та звертатися до суду, аби повернути свої кошти. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Микола Унгурян

    на 25-30% підвищать, то що настільки здорожчало, що потрібно підвищувати вартість? зарплата на 10-15% згідно офіційних даних, інфляція в межах 5%, а ціну піднімають на 30%
    Хоча, напевно це просто повністю батьки будуть оплачувати, а міська рада лише є**ом торгувати на обжировиськах-фестивалях
  • Pavl Rebrov

    балаган!!! хтось з батьків сидить дома з дитиною а і нший на роботу!!! І де а ль но!!!!!!
  • Юля Турчин

    Скоро вихователям,  те ж зарплати батьки будуть платити,  батьки все за свої кошти роблять в групах,  зато міськно приїжає і перевіряє,  та ви спочатку дайте щось тим групам,  а потім провіряйте,  а то вихователі бідні трусяться,  як перевірка,  бо з них спитають,  як щось не так
  • Anonymous

    правильно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up