Партнер рубрики Події

У Тернополі демонтовують вивіски з гральних закладів

У Тернополі демонтовують вивіски з гральних закладів

На Тернопільщині поліцейські взаємодіють з органами місцевої влади, які проводять демонтаж зовнішньої реклами гральних закладів.

Правоохоронці продовжують проводити заходи з припинення діяльності незаконного грального бізнесу на території краю. В посиленому режимі працюють  мобільні  групи поліцейських, які співпрацюють з органами місцевої влади, працівниками фіскальної служби, повідомляє відділ комунгікації поліції Тернопільської області. 

За результатами відпрацювання поліцейські припинили діяльність 176 об’єктів, які займалися незаконною діяльністю на території краю. В обласному центрі під час перевірок правоохоронці виявили нелегальні гральні заклади, які працювали під виглядом державних лотерей. За двома фактами слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області відкрили кримінальні провадження за статтею 203-2 частина 1 Кримінального кодексу  України – зайняття гральним бізнесом. 

Поліцейські вилучили  системні блоки, монітори та інше обладнання, яке використовувалось для ведення азартних ігор через мережу Інтернет. Проводяться подальші слідчі дії. 

Відео дня

Поліцейські активно взаємодіють з органами місцевої влади, які проводять демонтаж зовнішньої реклами гральних закладів.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника сектору дільничних офіцерів Тернопільського відділу поліції Петра Довганя, завдання поліцейських під час демонтажних робіт –  забезпечити громадський порядок та безперешкодний доступ до об’єктів.

Працівники управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради знімають вивіски, таблички, наклейки, встановлені без дозвільної документації. Демонтовані вивіски будуть перевезені на зберігання на територію, яка знаходиться під охороною, і якщо знайдеться власник він зможе забрати їх після оплати витрат на демонтаж.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням у разі виявлення функціонування будь-яких гральних закладів повідомляти поліцію за номером 102 для оперативного реагування та  негайного припинення їх роботи.

Реакція тернополян у facebook:

- От до вчора все було законно, а сьогодні вже ні. Бізнес є бізнес, тут лише питання часу, коли інші вивіски присмачені іншими законами прийдуть, АЛЕ! Будьте обережні: ЗОМБІ, які ще вчора ввечері маніакально шарахались від клямки до клямки гралок реально небезпечні. Це ж тепер в тих людисьок гроші якійсь є, витратити сильно нема де:))) Реально перетнувся з кількома, то стрьомніше аніж з наркоманами, хз, що від них чекати, - пише Роман Задорожний в одній з тернопільських груп в соцмережі і додає в дописі фото закладів, з яких зняли вивіски.

А коментарях пишуть наступне:

Olka Tkachova: Та то лише «демонтаж вивісок». А заклади, самі по собі, то ж лише інтернет-кафе з терміналами для поповнення мобільних телефонів.

Taras Zagorsky додає: Та то не надовго. Вляжеться шухєр і відкриються знов. Під іншими вивісками.

Зазначимо, що загалом в Україні поліція розпочала 250 кримінальних проваджень за зайняття гральним бізнесом, про це повідомляють у Національній поліції.

У ході відпрацювання поліцейські вилучили майже 4,5 тисячі одиниць грального обладнання на 51 мільйон гривень. Поліцейські продовжують комплексне відпрацювання. 

На виконання доручення керівництва Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України працівники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі співробітниками територіальних підрозділів поліції продовжують заходи з  виявлення та припинення незаконної діяльності об’єктів грального бізнесу на території України.

Загалом у державі припинено діяльність 5300 гральних закладів. Проте мобільні групи поліції здійснюють постійний моніторинг і готові реагувати на спроби власників грального бізнесу поновити незаконну діяльність.

Загалом з початку відпрацювання у правопорушників вилучено 4400 одиниць грального обладнання. Серед вилученого – 29 електронних рулеток, 107 столів для гри у покер, 247 гральних автоматів, 3715 одиниць комп’ютерного обладнання, 318 одиниць іншого комп’ютерного обладнання. Приблизна вартість вилученого становить 51,3 мільйона гривень.

 

На цей час за фактами зайняття гральним бізнесом поліцейські відкрили 250 кримінальних проваджень за ст. 203-2 Кримінального кодексу України. 

Окрім того, на спецлінію «102» надійшло 14 повідомлень громадян про незаконну діяльність ігрових автоматів. За результатами виїзду нарядів поліції та слідчо-оперативних груп на місця події за трьома адресами поліцейські задокументували протиправну діяльність, в інших випадках - інформація не підтвердилася.

Читайте також В Україні не буде гральних автоматів під виглядом лотерей (оновлене)
На Тернопільщині правоохоронці закрили майже 200 об’єктів, які займалися гральним бізнесом незаконно
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Vasil Chizhov

    Таке враження, що їх до цього ррками-десятиліттями ніхто небачив. Циркачі. Юлька заблокувала ВР і зразу помста від "свого" афакофа. А де рюкзаки, га
  • енважн

    БРАВО. Просто за 1день позакривали все місто, я аж не вірю.
  • Любов Жук

    Добре роблять.
  • Паша Никитченко

    А де можна записатисі до органу місцевой владі,шоб можно було теї вивискі видрівати?

    еке reply Паша Никитченко

    а тобі нашо хоч відкрите у себе вдворі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up