Партнер рубрики Події

У Тернополі заварюють сміттєпроводи у багатоповерхівках

У Тернополі заварюють сміттєпроводи у багатоповерхівках

Працівники ПП “Люкс” заварюють сміттєпроводи у багатоповерхівках, які обслуговує підприємство.

- Такі роботи проводять після попереднього узгодження із мешканцями, - розповідає директор ПП “Люкс” Степан Гевко. - З ними ж і приймають спільне рішення щодо місця подальшого облаштування контейнерного майданчика на прибудинковій території.

Як ми вже зазначали, у Тернополі здійснюють кроки до впровадження роздільного сортування твердих побутових відходів. У будинках, де ще продовжують діяти сміттєві шахти, мешканці не можуть сортувати сміття, оскільки сміттєпровід не передбачає такої можливості.

- Звичайно, у кожному будинку обговорення відбуваються по-різному і мешканці мають різні думки щодо доцільності винесення відходів за межі дому. Але здебільшого всі підтримують і з розумінням ставляться до цього рішення, – розповідає Степан Гевко. – Роботи із заварювання сміттєпроводів вже здійснені у будинку на проспекті Злуки, 43, Коновальця, 2 та Рєпіна, 16. Натомість будуть облаштовані контейнерні майданчики, куди мешканці зможуть виносити свої відходи. Проведення таких робіт сприятиме чистоті в житлових будинках та покращенню екологічної ситуації.

Відео дня

В управлінні житлово-комунального господарства відбулася нарада, де фахівці обговорювали пріоритетні кроки у переході Тернополя на роздільне сортування відходів. Обслуговуючі підприємства свою частину зобов’язань, а саме заварювання сміттєпроводів та облаштування контейнерних майданчиків, почали здійснювати значно раніше – роботи тривають впродовж останніх років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    А ось я не погоджуюсь із таким підходом оскільки для початку треба вивчити усі сторони даного питання щодо санітарних норм , пожежної безпеки , самої конструкції цих майданчиків ,освітлення ну і так далі і все це має регламентуватися документацією , а не так як зараз роблять через одне місце. Та родина Гевків та їхні підприємства не тим займаються то в будинках підвали топить то щитові горять або взагалі повна анархія в будинках .Робити ніх.... не хочуть спихають ,що то капітальний ремонт або то все мешканці винуваті короче кажучи підприємства гнилі . Мені ось цікаво ну заварять сміттепроводи ,а де майданчик , де проект чи вони думають ,що поставлять баки на зелену зону без бетоної площадки ,без відводу концентрату в каналізацію який буде тупо потрапляти у грунт , а там можливо цей концетрат буде потрапляти на інженерні мережі такі як електричні кабеля ,вода . Всі ці майданчики треба освітлювати ,а це ще раз кажу проект який міська рада мала затвердити з урахуванням всіх норм і правил . Якщо вони зроблять площадки такі як на масиві Дружба де в тих мусорниках хазяйнують ворони ,коти ,ну і щурі по ночах то нахер таке потрібно щоб ми повернулися до середньовіччя де панували інфекційні хвороби .
  • Maksym Popovych

    Нарешті.
  • Світлана Василюк

    Хай ще дезинфекцію від тараканів раз в два тижні проводять!!!
  • Іра Домбрович

    Спочатку треба обладнати місця, куди виносити те сміття. Щоб не стояли баки посеред двору.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up