Партнер рубрики Події

Вертеп, колядки та квест: у краєзнавчому музеї влаштували незвичну екскурсію

Вертеп, колядки та квест: у краєзнавчому музеї влаштували незвичну екскурсію
  • У обласному краєзнавчому музеї 11 січня відусіль лунала коляда. А усі відвідувачі могли дізнатись, які головні атрибути різдвяних свят, що таке коляда та про традиції вертепів. 
  • Такі незвичні екскурсії діятимуть у музеї до кінця різдвяних свят, тож усі охочі школярі, студенти та тернополяни ще зможуть їх відвідати. Вартість квитка для однієї людини - 5 грн, для групи - 35 грн.

- Ми хочемо частинку різдвяного дива подарувати нашим відвідувача, - каже заступник директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею Наталія Чеканова. - У нашій програмі тематичні екскурсії, цікаві розповіді про те, як колись готувались до свят, святкували, колядували та, як одягались наші предки. 

Перед самою екскурсією колядував вертеп з школи-ліецею №6. А в процесі цікавих розповідей на кожному поверсі музею співав та грав гурт "Пшеничне перевесло".

В день відкриття особливої екскурсії - 11 січня провели кілька майстер-класів з виготовлення листівок, тематичних конвертів. Також, у музеї працює інтерактивна дошка, на якій кожен відвідувач після екскурсії може написати свої побажання чи пропозиції для покращення музею, що люди хочуть почути та побачити. Для найдопитливіших відвідувачів створили цілий квест з подарунками. Потрібно заповнити спеціальну анкету, яку можна отримати у касі музею. Під час екскурсії уважно слухати все, що розповідають і відповідати на запитання у анкеті. В кінці екскурсії свої анкети відвідувачі мають віддати господині подвір'я, що у фойє музею та можна отримати подарунок. 

Екскурсії в такому форматі уже не вперше проводять у музеї. Минулого року, як розповілаж пані Наталія, у музеї готували свято Маланки 14 січня. 

Такий незвичний формат сподобався і малим, і дорослим відвідувачам. 

- Дуже добре, що є такі заходи. Бабусі, прабабусі наші вкладали душу у цю працю, як ми можемо таке забути? Нашу культуру, традиції, - каже тернополянка Євдокія Павлівна. 

У музей вона прийшла з11-річним внуком Юрою Гаргаєм, який дізнався для себе багато цікавого з екскурсії. 

- Мені дуже цікаво було послухати про старовинні традиції вертепів, як колись це все відбувалось, - каже Юрчик. 

Якщо на першому поверсі музею працівники розповідали про традиції коляди, то на всіх інших - про українські хустки, про те, як люди власноруч виготовляли та оздоблювали чоботи, як виготовлялись колись сардаки (сукняне пальто - прим. ред), як виготовляли кожухи. А щоб відвідувачі краще все уявляли, то у музеї підготували виставки з цих речей. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up