"Він був душею компанії": помер відомий тернопільський чарочник Михайло Герцог

"Він був душею компанії": помер відомий тернопільський чарочник Михайло Герцог
  • Михайла Герцога знали усі, хто заходив в його чарочну "У Міші Герцога" в "Бункермузі" і не лише там, бо він був дуже творчим і компанійським. 
  • Останніх кілька років, як розповідають друзі, він лікувався від раку.

З життя Михайло Герцог пішов 8 траваня. Йому було 62 роки. Поховають чоловіка у його рідній Козові 9 травня о 15.00.

Лікувася і працював 

- Не стало нашого товариша, ми довго були разом, - розповідає друг Михайла та один із засновників "Бункермузу" Ігор Мамус. - Починали ще, коли Михайло працював на прийомі пляшок, ще за часів Радянського Союзу. Потім він був найкращим барменом в Козові і напевно це надихнуло нас на створення бару. Бо я бачив Михайла за барною стійкою, завжди усміхнений, з метеликом, в білій сорочці і він привив нам любов до бару.  Барменом він пропрацював більше 30-ти років.

Михайло Герцог, як розповідає Ігор Мамус, був дуже приємним в спілкуванні, ніколи не сумував. 

- Про хворобу він знав ще рік назад, лікувався, - розповідає Ігор Мамус. - І уявіть, один тиждень лежав під крапельницею, а другий тиждень виходив на роботу і до четвертої ранку розливав по п'ятдесят грам. 

Грали музику The Beatles

Отець Тарас Коковський з Михайлом Герцогом дружили 45 років, разом навчались, закінчили школу в 1973 році.

- Ми з ним обоє з Козови і так вийшло, що одні з перших рокерів, - розповідає Тарас Коковський. - Починали грати в Козові в 70-х роках. Якраз це була "бітломанія" і ми тоді захопились рок-музикою. Останні роки ми з ним часто бачились, в 2016-ому році ми ще з одним приятелем зробили творчу зустріч в "Бункермузі", співали старих пісень. І ще планували зробити одну зустріч, але не вдалось.

Як розповідає товариш, Михайло був життєлюбом, комунікабельним, любив товариство, творчих людей і з багатьма був знайомий.

- Ми вдвох дуже часто були ініціаторами зустрічей з випускниками не лише нашого класу, а одного року і фактично кожних п'ять років збирались, - каже пан Тарас. - Зазвичай, організація таких зустрічей без Михайла ніколи не обходилась. Він був душею компанії. Цього року минає сорок п'ять років, як ми закінчили школу і ми ще не зустрічалися, от будемо вже без нього. Однокласники та друзі щиро сумують з приводу того, що Михайло відійшов у вічність. Пам'ятатимемо його...

 

Редакція "20 хвилин" висловлює щирі співчуття рідним та друзям Михайла Герцога. Нехай з Богом спочиває.....

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Elena Kotsyuk

    RIP😢😢😢
  • Назар Володимирович

    Допився

    Володимир Возняк reply Назар Володимирович

    А завтра ти підеш до церкви і будеш щиро молитися??? Як можна таке казати про людину, яку не знав? Та я особисто його жодного разу п'яним не бачив!!!

    Міша, спочивай з Богом !!! Ти лишив по собі тільки добру і світлу пам'ять

    Лариса Зінь reply Назар Володимирович

    Назар Володимирович Припускай штани.....рагуль.А людині-царство небесне...

    Чендлер з Друзів reply Лариса Зінь

    О як гарно партія Свобода вміє розмовляти, гавкати вірніше. З прапорами бачу вмієте стояти, але бидлячу сутність не сховаєш)

    Наташа Огородник reply Назар Володимирович

    Ти статтю читати вмієш?Як не вмієш то вчися,перед тим як щось ляпнути!Нехай спочиває з миром😭

    Назар Володимирович reply Назар Володимирович

    Тоня Борщук Не впевнений,припускаю !!

    Тоня Борщук reply Назар Володимирович

    Ти впевнений, Назаре Володимировичу?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно семеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up