Вздовж набережної Ставу встановлять фонтан як в Сінгапурі

Вздовж набережної Ставу встановлять фонтан як в Сінгапурі
  • Фонтан, який матиме 500 форсунок, встановлять вздовж набережної Ставу від пристані до "Острівка коханя" в дві лінії по 120 метрів.
  • Водограй буде не лише для краси, а й щоб покращити воду в Тернопільському ставі.

- Ми орієнтувались на сінгапурський проект облаштування фонтанів, - каже заступник міського голови Леонід Бицюра. - Плануємо зробити його з підсвідкою, комунікації вже проведені. Є також ідея, щоб наша водойма стала "найбільшим екраном", щоб на струмені фонтану можна було направляти лазери, зробити світлове шоу, яке стане родзинкою міста. Але наразі це лише пропозиція, і чи можна таке фізично зробити мають дати відповідь оптики.

Виконуватиме фонтан не лише естетичну, а й практичну функцію, щоб забезпечити аерацію озера, наповнюючи водойму киснем та попередження застою води.

Зокрема з цією метою був встановлений фонтан-струмінь на Тернопільському озері, але він не виконував своїх завдань. У серпні 2012 його перемістили на озеро біля острівця «Чайка». Композицію водограю повністю змінили: замість одного 10-метрового струменя зробили один вертикальний і багато бокових, а висоту значно знизили.

Відео дня

Першу частину фонтану обіцяють зробити до кінця року, другу - в 2018 році.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Альона Овод

    Чому в нас тільки все для показухи?! Аяк копнеш глибше, то гниль-гниллю! Як приклад, дитсадочки в розрусі, проте фонтан...
  • Anonymous

    Ну невже в Тернополі не знайдеться толкового психіатра, щоб того Бицюру спинив?
  • Олег М

    Яким "екраном", які лазери, Л.Бицюра, ти хоч трошки в тому всьому шариш, чи отакво, лиш би робити, і нам піар, і людям піде? Шариш, шо то тобі не ставочок на приватному подвір'ї, а повноцінне величезне водосховище з навігацією і серйозним статусом, до якого відновитися і сприймати треба відповідно? Як можна поєднати там чемпіонати з водомоторного спорту і фонтани-стіни, які закриватимуть краєвиди і взагалі там неможливі??? Якщо поняття в цьому всьому нульове, то не позортеся і навіть не подавайте такі ідеї на загал.

    Piter Savka reply Олег М

    Одне другому не мішає. Не завидуй, в тебе там такого у Львові не буде навіть як би с хтів
  • Олег М

    Дальше гонщики собі гонять, і не дай Бог, аби дійсно почали щось таке робити. Категорично проти реалізації подібних проектів, адже вони розроблені на швидкоруч без врахування багатьох нюансів, нехтувати якими просто неможливо. Наприклад - місце однозначно невідповідне як в технічному, так і естетичному плані, струмені води закриватимуть чи не найголовніші краєвиди на острів кохання і красивий берег озера. Технічно робота фонтанів заважатиме навігації на водоймі, особливо підходу до причалів, які знаходяться поблизу місця встановлення фонтанів. Найкращим варіантом є відновлення старого фонтану, який був до 2004 року.

    Piter Savka reply Олег М

    "Найкращим варіантом є відновлення старого фонтану, який був до 2004 року." - оця х..ня Київстарівська яка пуляла ту строю як з пісюна ??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up