“Минуло 40 днів, як його немає, не віримо”: батько Славчика, який помер від кору, дякує усім за допомогу

“Минуло 40 днів, як його немає, не віримо”: батько Славчика, який помер від кору, дякує усім за допомогу
  • 5-річний Славчик Яворський, який був у комі від ускладнень після кору, помер у лікарні в ніч з 21 на 22 вересня. Рідні та безліч небайдужих збирали гроші на його лікування та всі до останнього вірили, що маленьке ангелятко одужає. Проте, на жаль, недуга перемогла.

  • У п’ятницю, 1 листопада, минуло 40 днів з дня смерті хлопчика, і батько у цей день хоче подякувати всім небайдужим людям, які допомагали їхній сім’ї у цей складний період. 

Нагадаємо, що Славчик захворів на кір ще в листопаді минулого року. Уже після того, як дитину виписали з лікарні, удома його паралізувало. Як повідомляли "20 хвилин" медики, стан хлопчика був важкий і він періодично погіршувався. Тож до смерті він перебував у реанімації обласної дитячої лікарні.

- Хлопчик переніс кір, у нього виникло ускладнення - коровий енцефаліт. У нас бувають пацієнти з ускладненнями після кору. Але Славчик у лікарні єдиний з такою недугою, - коментувала заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Алла Філюк.

Лікарі робили все можливе, але врятувати дитину, але не вдалося.

Відео дня

- Дуже важко це усвідомлювати. Я був у Польщі, заробляв гроші Славчику на лікування, мені вранці близько 06:00 зателефонували і повідомили цю страшну звістку, - розповідає "20 хвилин" батько Василь Яворський. - Як я їхав у Польщу, то Славчик йшов на покращення. Ми вірили, щиро вірили у те, що наш хлопчик подолає цю страшну недугу. Думали, везти його на лікування у столицю чи навіть за кордон. Але Бог вирішив по-іншому. Думаю, що лікарі робили все можливе, щоб врятувати його. 

Мати Славчика була постійно із ним у лікарні. А тато розривався між роботою та лікарнею, адже у родині є ще двоє діток. Братик і сестричка чекали на Славчика вдома. 

- Тепер ми майже щодня із ними разом ходимо на кладовище. Вони приносять йому іграшки, багато плачуть, - каже чоловік. - Це для нас величезна втрата. Уже минуло 40 днів, як його немає, а ми досі не можемо повірити. 

Чоловік щиро дякує усім, хто перерахував кошти на порятунок його дитини.

- Величезне дякую! Нам допомагало безліч людей, пересилали великі і малі суми коштів. Лікування було дуже дороге, ми понабирали кредитів, але дуже хочеться подякувати всім, хто допомагав рятувати малесеньке життя. 

Додамо, медики наголошують на необхідності вакцинації від кору як для дітей, так і для дорослих. Як йдеться на офіційному сайті МОЗ, в Україні зробити безоплатне щеплення вакциною КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років, а також дорослим із груп ризику: військовим, учасникам Операції об’єднаних сил, студентам, освітянам і медикам. 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним Славчика Яворського. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • галина кармакова

    Как жаль ребеночка!...А ведь новая *министриха* Минздрава продолжает *реформы* американки супрун...Вот уже и дифтерия у нас появилась - как бы не появились черная оспа, чума, холера и тиф после продолжения таких *реформ!*Вот ЧЕМ нужно заниматься, а не войной на Донбассе!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up