Партнер рубрики Події

Ти тварюка, забрав два життя: як рідні вбитих дівчат відреагували на нове рішення у справі Струня

Ти тварюка, забрав два життя: як рідні вбитих дівчат відреагували на нове рішення у справі Струня
  • Справа тернопільського експодатківця Олега Струня, який 16 років преховувався після того, як вчинив страшну аварію, викликала великий резонанс. 
  • 27 серпня відбулось ще одне засідання, на якому переглядали міру запобіжного заходу. І найближчий місяць, за рішенням суду, Олег Струнь на волю не вийде. Хоча прокурор просив два. 
  • Як відреагували на таке рішення рідні? В залі суду були журналісти "20 хвилин". І скажемо, атмосфера.... Важка, надто важка

Вже за годину до засідання під стінами міськрайонного суду, де був розгляд клопотання про міру запобіжного заходу, почали збиратись люди. Вони вимагали не відпускати на волю Олега Струня. 

Нагадаємо, у попередньому клопотанні слідчого суд відмовив. Тож Олег Струнь мав шанс вийти на волю вже з 00.00 28 серпня. На це рішення прокуратора підготувала апеляційну скаргу, і її розгляд теж відбудеться згодом.

Відео дня

Читайте також: Десятки людей вимагають не відпускати на волю Струня, який вбив у ДТП двох дівчат: подробиці (НАЖИВО) 

Після ухвали суду громадськість, ЗМІ та рідні загиблих у страшному ДТП 17-річної Світлани Козлюк і 16-річної Наталі Гнатієвич почали бити на сполох. І це дало результати. Прокурор та слідчий подали ще одне клопотання на продовження запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою. Причина: досудове розслідування за ч.3 ст 283 ККУ “Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель декількох осіб” та відкрились нові обставини справи, які не були відомі досі і зараз усім учасникам процесу потрібен час, аби з ними ознайомитись. 

Принаймі так у коментарі журналістам сказала прокурор. 

"Я не збираюсь переховуватись"

У судовій залі ніде було й ступити. Прийшли журналісти, рідні загиблих дівчат та друзі родини. Усі вимагали не випускати Олега Струня під домашній арешт. Мовляв, він вже тікав аж на 16 років. Де гарантія, що не вчине цього знову. 

Немає опису.

Сам він більшість часу провів, схиливши голову. Був одягнений в захисну маску та чорний блейзер. Під час засідання сказав лише кілька речень. 

- Я визнав свою вину, прийшов сам, усвідомлюю всі ризики покарання та не збираюсь переховуватись, - говорить Олег Струнь. 

Адвокат пана Струня Борис Шкільняк переконував, що наміру тікати його підзахисний немає, і впливів на слідство чинити не буде, тому має право на домашній арешт. 

Місяць арешту замість двох 

Слідчий Суддя Ірина Царук вирішила: термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою варто продовжити на один місяць замість двох, які просив прокурор.

Немає опису.

- Враховуючи те, що виготовлення повного тексту ухвали потребує значного часу, суд постановив клопотання задовольнити частково. Міру запобіжного заходу продовжити на 30 днів, - зачитала суддя з ухвали. 

Наразі невідомо, коли буде розгляд апеляційної скарги, поданої на першу ухвалу суду, та, ймовірно, за місяць справа вже перейде в суд для розгляду по суті. 

"Мої сльози не так просто падають"

На рішеня рідні Наталі та Світлани відреагували емоційно. 

- Ти думав, усе так просто? Готуй подушки по-трошки, ти там залишишся надового, - сказала сестра збитої Світлани - Зоряна Кравець. 

Немає опису.

Мама Наталі Світлана Свист говорить, що не пробачить ніколи того, що чоловік забрав життя її дитини. 

- Таке не проходить даремно. Дитяча кров... Ти забрав два життя без покаяння. Ти тварюка, нечисть... Навіть якщо ти вийдеш - ти не будеш жити. Я тебе прокляла, за те, як ти знущався над моєю дитиною і над нами... Я прокляла тебе. Мої сльози не так просто капають на землю, - сказала жінка. 

Звертались потерпілі і до адвоката.

- Якби на місці вбитих були ваші діти, ви б теж захищали його? - сказала родичка вбитої Наталі. 

Ми продовжуємо стежити за судовими розглядами справи. Чи понесе покарання Олег Струнь за те, що скоїв 16 років тому? 

 

Деталі про те, чому Олег Струнь міг вже 28 серпня бути вдома, читайте у матеріалі: Хто «зливає» справу смертельної ДТП у Петрикові? Рідні загиблих дівчат готові до радикальних дій

Нагадаємо, 8 жовтня 2005 року дві подруги, 17-річна Світлана Козлюк і 16-річна Наталя Гнатієвич повертались з міської дискотеки у Петрикові. Їх проводжав Наталин однокласник. Трохи віддалік крокувала сестра-близнючка Світлани – Зоряна зі знайомим юнаком. Приблизно о 22.30 на першу групу молодих людей наскочив шалений автомобіль. Якимось чудом біда оминула хлопця, який супроводжував Світлану і Наталю. Переляканий, він добіг до найближчого дому і повідомив людей про лихо. А через кілька хвилин до місця трагедії підійшла Зоряна. Вона та її друг наїзду не бачили, але його наслідки викликали в молодих людей шок. Усіх трьох очевидців жахливої ДТП медики швидкої доправили до психоневрологічного диспансеру, однак невдовзі рідні забрали дітей додому. Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. Ті загинули на місці. 

Найжахливішою ж деталлю трагедії став наслідок зіткнення з автомобілем Наталі Гнатієвич: її голова вдарилася об лобове скло з такою силою, що пробила його. Уламки перерізали шию, і голова дівчини опинилася в салоні машини... Водій втік разом з нею. Тоді родина довго тягнула з похоронами, сподіваючись, що голову відшукають. Проте так довелось і ховати. Лишень після похоронів голову знайшли і доховали у могилу до Наталі.

Читайте також: Як тебе земля носить — убити дітей, забрати голову?! Родичі до водія, який скоїв смертельну ДТП 

Струнь, який на смерть збив двох дівчат і переховувався від слідства 15 років, може вийти на волю. Чому?

Дайте нам — порвемо! Як екс-податківець, який збив на смерть двох дівчат, може уникнути тюрми?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Софійка Ухач

    Дописувачі,  журналісти,..чому всі бачать одну сторону...зробив аварію...він не заїхав на тротуар або на подвір'я ..це не спеціально....Аварії стаються на дорозі щогодини...таке може статися з любим водієм....наробив багато біди для всіх...але він не кат і не вбивця....він не заліз до хати і вирізав всю сім'ю...Хто його знає....знає що він не такий як всі говорять( наркоман чи пияк)..Можна навести про нього справки...Ми всі не знаємо свого майбутнього...
    Бог йому суддя...а не ви судді..

keyboard_arrow_up