Партнер рубрики Події

“Якщо держвиконавці не зроблять своєї роботи, я подам на них до суду”, - новий орендар аптеки №78

“Якщо держвиконавці не зроблять своєї роботи, я подам на них до суду”, - новий орендар аптеки №78

Тернопільська обласна аптека №78 взагалі перестала відпускати ліки. Оголошення про те, що аптека закрита з’явилося 13 лютого після обіду. Того ж дня працівники аптеки збиралися на мирну акцію під стінами міськради з вимогою збереження та функціонування аптеки. Це результату не дало. 14 лютого аптека також зачинена, це підтвердила “20 хвилин” в.о. директора Ольга Жеруха.

- Ми робимо свою роботу, доробляємо звіти, ліків не видаємо, - каже вона. - Нехай міськрада шукає постачальників і забезпечить усіх, подивимось, що півроку люди будуть робити без лікарських засобів.  Хочемо, щоб наша проблема набрала суспільного резонансу, бо, на жаль, наші люди пасивні. Аптеку треба зберегти для громади міста і області. Аптеці 60 років 8 березня. І ганьба нашій владі, що вона нічого не робить. Люди приходять і розвертаються, шукають інші аптеки. Коли телефонують, ми кажемо: “Звертайтеся в міськраду”.

Нагадаємо, аптека №78 - власність Тернопільської облради, приміщення, у якій розташована аптека на вул. Руській, 23 - комунальна власність міськради. У 2016 років у аптеки закінчився договір оренди, тому адміністрація отримала наказ звільнити приміщення. 8 лютого в аптеку прийшли судові виконавці описувати майно, але процедуру відтермінували на 10 днів, допоки міська та обласна влади не домовляться про подальшу долю аптеки. 13 лютого працівники і відвідувачі аптеки прийшли під міськраду, щоб привернути увагу до проблеми.

Журналістка “20 хвилин” поспілкувалася з новим орендарем аптеки - підприємцем Сергієм Пушкарем. Він каже, що ще готовий зачекати тих 10 днів, а далі аптека повинна звільнити приміщення, - є виконавче провадження і судові виконавці мають зробити свою роботу.

Відео дня

Не може виробити ліцензію

Сергій Пушкар - займається підприємницькою діяльністю в Тернополі. У Єдиному державному реєстрі вказані його види економічної діяльності (КВЕД) - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна; діяльність у сфері права (основний). У приміщенні, яке орендував на Руській, 23 буде аптека, запевняє пан Пушкар. Аптечною діяльністю підприємець раніше не займався. А нині,щоб отримати на це ліцензію, потрібно, щоб приміщення звільнила попередня аптека. Адже ліцензія адресна, а наразі за цією адресою працює інша аптека (№78).

- Коли здавалося це приміщення, міськрада поставила умову: там має бути тільки аптека. Нічого іншого не розглядалося, - каже Сергій Пушкар.

Готовий запропонувати роботу

Підприємець не проти прийняти на роботу працівників аптеки №78.

- Я можу запропонувати їм роботу, але це життя.  Може вони знайдуть собі кращу роботу, може їх не влаштує ціна питання, а може я комусь не сподобаюся.  Моє діло запропонувати, хто захоче, може працювати. Наразі не говорив ні з ким з працівників аптеки №78. Про що я можу говорити? Як ви знаєте, щоб відкрити аптеку, треба одержати ліцензію. Що я можу говорити, коли наразі ліцензії отримати не можу. Я вже двічі звертався у комісію Держлікслужби, а вона фіксує, що у цьому приміщенні працює друга аптека. Я кажу: “В мене ж договори, я сплачую оренду”. Але ліцензія адресна і цією адресою користується друга аптека. Комісія має оглянути приміщення і так далі. Треба щоб аптека забрала все своє майно. Я не можу користуватися чужим.

- Коли я брав приміщення в оренду, мене запевняли, що там питання вирішене: приміщення вільне і я можу заходити. І мовляв, нехай вони поки що поторгують, а ви виробите ліцензію і тоді вони підуть, - каже Сергій Пушкар. -  Але це тільки “розвод”. Бо один з пунктів виготовлення ліцензії - треба, щоб комісія прийшла і побачила, що тут буде аптека, оглянула приміщення, опалення. Ліцензія ж то адресна і виходить замкнуте коло. За оренду я сплачую 117 тисяч гривень і кожен місяць коефіцієнт інфляції. Треба приймати рішення, я не можу платити і платити. Люди (аптека- прим. ред) нічого не платять, користуються приміщенням, от в них і прибутки, а в мене тільки видатки.

Які послуги надаватиме нова аптека, наразі невідомо

Сергій Пушкар раніше аптечною діяльністю не займався. Каже, крім аптеки має ще багато чого.

- Знаєте, мені дехто каже: “А у вас освіта не підходить”, - каже він. - Але підприємницька діяльність не означає, що має бути обов’язково спеціалізована освіта в чомусь. Треба знайти правильних людей і разом щось робити. Навіть того самого провізора чи завідувача аптекою, їх треба знайти. І вони є, в Тернополі є такі люди і вони зголосилися працювати. Але вони не можуть працювати, бо я не можу отримати ліцензію, поки попередня аптека не виїде.

Чи збереже нова аптека ті всі послуги, які надавала аптека №78 (державні соціальні програми, виробництво ліків, відпуск інсуліну, сильнодіючих та психотропних препаратів)? Наразі підприємець нічого сказати не може.

- В мене є людина, яка буде заваптекою, і тоді будемо все це вирішувати. Бо щось приватна аптека може робити, а щось - ні, - каже підприємець.  

Про те, що приміщення на Руській, 23 міськрада здає в оренду він дізнався з газети.

- Я навіть не очікував, що така аптека і ніхто не зголоситься, - каже він.

Також Сергій Пушкар зауважує, що договір оренди у аптеки № 78 завершився 31 грудня 2016 року. Відтоді вже минуло два роки і два місяці.

"Виконавці мають зробити свою роботу"

- Зараз 2019 рік. Директорка аптеки два роки не знає, що в неї не підписаний договір оренди? Я не вірю в це? Це як ви пішли до когось на квартиру і кажете через два роки: “А навіщо було платити?” - каже підприємець. - У 2017 році договору про оренду приміщення ніхто не укладає, потім починаються суди. В листопаді 2017 року суд зобов’язав аптеку виїхати. Рік і два місяці вони “виїжджають”. Це смішно. І потім говорити, що їх не повідомили про те, що приміщення хочуть здати в оренду? Та ви ж судилися, директорка ходила на всі суди. Маємо те що маємо. А зараз кожен говорить зі своєї дзвіниці.

Підприємець каже, що готовий зачекати до закінчення тих 10 днів, які обласна рада взяла на вирішення проблеми. А далі аптека має звільнити приміщення.

- Скільки я ще буду чекати? Є виконавче провадження і є виконавці. Якщо вони не зроблять своєї роботи, я подам на них до суду, - каже Сергій Пушкар. - Вони зобов’язані це зробити. Будь ласка, я ще тих 10 днів зачекаю, потім нехай кожен виконує свою роботу. Якщо ні, то виконавців притягнуть до відповідальності.

До слова, як повідомляють у прес-службі міськради аптека № 78 не подала документів, щоб взяти участь у конкурсі на оренду приміщення. Тому були подані інші документи і обраний інший орендар. Оголошення виконавчого комітету міської ради про намір передати в оренду майно комунальної власності оприлюднювалося в рішеннях виконавчого комітету на сайті міськради, і в оголошеннях в рубриці "Оголошення-аукціони" і в друкованих ЗМІ.

Колектив комунального підприємства облради “Тернопільська обласна аптека №78” записав звернення до прем'єр міністра України Володимира Гройсмана, нардепа Арсена Авакова, голови ОДА Степана Барни, а також до кандидата у президенти від "Свободи":

Журналісти «20 хвилин» і надалі відстежуватимуть, якою буде подальша доля аптеки №78. Далі буде…

Детальніше про проблему з приміщенням аптеки №78 читайте у попередніх публікаціях "20 хвилин": У Тернополі хочуть закрити історичну аптеку №78, люди проти
У центрі Тернополя закривають аптеку №78. Виник конфлікт з судовими виконавцями 
Працівники і відвідувачі аптеки № 78 зібрались під міськрадою. Що каже влада?
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Адвокат

    нагадує ситуацію із рестораном Україна, згадайте мої слова через рік два буде ще один ганделик, може знову Заставний, дуже усе гладко виходить ...

    Терен reply Адвокат

    Без засравного тут не обійшлося.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up