Партнер рубрики Події

Згадуємо 2018: ТОП-7 рекордів у Тернополі

Згадуємо 2018: ТОП-7 рекордів у Тернополі

У 2018 році  тернополяни не перестають вражати своїми досягненнями. Жителі міста впродовж року встановлювали рекорди у різних сферах.

Ми відібрали ТОП-7 рекордів, які найбільше вразили читачів.

Одним з наймасштабнішим рекордом цьогоріч у Тернополі було приготування “журику”.

Під час фестивалю "Тернопільська Брама" 1,5 тисячі літрів супу під назвою "журек" приготували і роздали усім охочим тернопільські ресторатори. Кулінарний рекорд зафіксували представники Книги рекордів України. У той день скуштувати “журик” прийшло чимало тернополян.

Відео дня

Ще одним унікальним рекордом може похвалитись Тернопіль цього року. 111 художників-аматорів одночасно намалювали вітрильник на Ставі і встановили рекорд 25 серпня 2018 року.  

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова каже, що цей рекорд зібрав непрофесійних художників, а простих людей – любителів творчості.

- Це національний рекорд, який вноситься до Національного реєстру вперше. На локації є 111 учасників, які одночасно пишуть картину на полотні. Власне, нам дуже приємно, що творчість об'єднала доволі різних людей. Наймолодшій учасниці 6 років, в найстаршому учаснику – 73, - коментує пані Вєтрова.

Для встановлення чергового рекорду в Тернополі  у наше місто з'їхалось 350 депутатів у вишиванках з різних областей, приїхали і нардепи.  

Провести такий флешмоб та встановити рекорд вирішили в Тернополі, бо в цьому році у нашому місті проходить десятий ювілейний всеукраїнський фестиваль вишиванки. Як кажуть організатори, вирішили запросити депутатів з інших областей, щоб встановити рекорд - найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації в категорії масові заходи. Тому до Тернополя з'їхались депутати з районів, громад та інших областей України. Одягнули вишиванки і народні депутати України.

Не менш вражаючий рекорд Тернопільщини встановив львів’янин на Тернопільському озері.

 Чоловік переплив став і встановив рекорд. Спортсмен Іван Янчишин зі Львова, подолав дистанцію 3,5 кілометри за 1 годину 14 хвилин 4 секунди. Рекордсмену вручили відзнаку за найдовший та найшвидший заплив тернопільського ставу в стилі баттерфляй.

У “Книгу рекордів Тернополя” внесли ще декілька спортивних досягнень, якими місто пишається. Один із цих рекордів встановив 13-річний Віталій Дадерко, який віджався на цвяхах 80 разів.

Хлопець, тримаючись руками за 10-ти сантиметрові цвяхи, віджався 80 разів. Каже, що він давно мріяв встановити рекорд, щодня тренувався, а коли досягнув бажаного, то не міг натішитись своїй маленькій перемозі.

-Віджиматись на цвяхах важко, звісно, у руки вони дуже тиснуть, - каже рекордсмен. – Але, з постійними тренуваннями стає все легше віджиматись.

Без взуття та верхнього одягу Василь Шевчук поповнив "Книгу рекордів Тернополя" ще одним здобутком. Рекордсмен пробіг 9 кілометрів навколо Тернопільського ставу та встановив новий рекорд Тернополя. Чоловік здолав дистанцію за 1 год та 14 хв і присвятив рекорд 25-річчю заннять загартовуванням.

На Набережній Ставу цьогоріч встановили ще один рекорд. У Тернополі 15 масажистів одночасно робили масаж одній людині впродовж години. Організатор рекорду, масажист Оксана Петришин розповідає, що на цьому зупинятися не збирається і планує посягнути на рекорд світу. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up