"Жодних підстав для перенесення виборів немає" - голова ТВК

"Жодних підстав для перенесення виборів немає" - голова ТВК
Сесії не відбулось, оскільки не було кворуму. Відтак у сесійній залі натомість провели зібрання депутатів
Сьогодні о 15 годині мала розпочатись позачергова сесія Тернопільської обласної ради. Причиною скликання депутатів стало обговорення питання друку “зайвих бюлетенів” у Тернополі.

Однак більшість депутатів подію проігнорували. З'явились лише 39 народних обранця,тож кворуму немає, Тому по суті сесія не відбувалась, а триває так зване зібрання.

На сесію облради прийшли кандидати на посаду міського голови Тарас Пастух та  Володимир Бліхар. Також присутні голова обласної виборчої комісії Галина Зарубна і директор сумнозвісної друкарні Терно-граф Іван Максимів.

Присутні звітують про ситуацію щодо нічного інциденту, а народні обранці ставлять їм запитання.

Відео дня

Зокрема пані Галина Зарубна повідомила, що ОВК звернулась саме до друкарні Терно-граф за друком бюлетенів із простої причини. За її словами, справа у тому, що в принципі це могли зробити лише дві фірми  - київська і вищезгадана друкарня. Однак через те, що не було коштів на оплату друку, в борг надрукувати погодилась лише тернопільська друкарня.

За словами пані Галини, бюлетені на голосування до обласної ради уклали та упакували відповідно до укладеної з друкарнею угоди. Жінка стверджує, що поліграфічні відходи та браковані бюлетені були знищені працівниками друкарні в присутності членів ОВК.

-В момент, коли знищувались залишки наших бюлетенів, на той час членами комісії  було здійснено огляд приміщення, і не виявлено жодного бюлетеня, - каже вона. - Що відбувалось  після того, як ми покинули приміщення, нам невідомо.

Потім  ситуацію пояснив директор друкарні.

Зрештою слово взяв голова Тернопільської міської виборчої комісії Віктор Дрозда.

- Я, як голова Тернопільської міської виборчої комісії, вважаю, що вчорашній випадок жодним чином не може вплинути на процес виборів і голосування 25 жовтня, - каже Віктор Дрозда. - Абсолютно ніяким чином, зважаючи на ту кількість і той брак. Повірте мені, що, якщо би хтось, спеціально замовляв їх, ніхто би це брак не лишав там. Там було б чисто. Тому ще раз повторюю, що ніяких підстав для фактичного передруку нема. 

Крім того, додає пан Дрозда,  передрукувати бюлетені у необхідній кількості  за такий короткий час– фізично наразі неможливо. Бо іншого  такого підприємства, яке б передрукувало, нема. Якщо ж довіряти цю роботу знову «Терно-графу», то це викличе обурення у певних політичних сил. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Малько Анастасия

    Ахаха!!! Ніхто ж не знає скільки їх вчора вивезли з друкарні...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up