Як реагують у маршрутках, коли бачать поліцію: чи всі чемні? Перевірили журналісти "20 хвилин"

Як реагують у маршрутках, коли бачать поліцію: чи всі чемні? Перевірили журналісти "20 хвилин"

Журналісти "20 хвилин" ще раз перевірили громадський транспорт на дотримання карантинних вимог. Нагадаємо, минулого тижня ми були зафіксували чимало порушень. Цього ж разу спостерігали за реакцією людей, коли в транспорт заходили працівники поліції.

19 червня журналісти "20 хвилин" перевірили, чи дотримуються карантинних вимог в громадському транспорті. Як виявилося, охочих проїхатися без маски дуже багато.

23 червня ми ще раз подивилися, як працює громадський транспорт міста. Цього разу з журналістами були і працівники поліції. Як це вплинуло на поведінку пасажирів та водіїв? 

Розпочали "перевірку" близько дев'ятої ранку на зупинці Кооперативного коледжу. Тривала вона пів години. За цей час працівники патрульної поліції встигнули оглянути та перевірити 20 одиниць громадського транспорту.

Відео дня

Лейтенант поліції Ірина Андрусишин розповіла, що такі перевірки є регулярними, їх тепер проводять кожного дня.

– Ми стараємося проводити профілактичні бесіди, адже розуміємо, що сума штрафу дуже велика. 17 тисяч для громадян - це дійсно багато, – каже пані Ірина.

На деяких тролейбусах уже на дверях зазначено, що вхід до транспортного засобу відбувається тільки через передні двері і в масках.

Вранці у громадському транспорті дійсно багато людей, зазначають тернополяни. При перевірці тролейбусів та маршруток працівники поліції порушень не зафіксували.

А ми помітили, що водії та пасажири, помічаючи патрульних, швиденько натягували маски. Коли транспорт під'їжджав до зупинки, було видно, що деякі водії та пасажири, під’їжджаючи до зупинки,  були без масок, або ж вони лишалися на підборідді. 

Та й локація, яку правоохоронці вибрали для перевірки, надто відкрита. Не помітити копів дуже проблематично. Але такі рейди, очевидно, швидше покликані на те, аби дисциплінувати тернополян дотримуватися правил, а не карати їх за порушення. 

Як помітив журналіст "20 хвилин", багато пасажирів та водіїв маски вдягають неправильно, прикриваючи тільки ротову порожнину.

Загалом працівники поліції порушень при перевірці не виявили та провели профілактичну бесіду з кондукторами, водіями та пасажирами щодо дотримання карантинних вимог.

А ви часто їздите громадським транспортом? Чи вдягаєте маски? Діліться думками в коментарях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Світлана

    знущання з людей,хто може дихати в тій масці?
  • ID 19

    А що для мусорів вже іншої роботи нема, тільки по маршрутках ходити, народ кошмарити?

    ігор reply ID 19

    А ти впевнений що хоч хтось із них хоче йти в ту маршрутку? А ти не думав що цих пацанів заставляють це робити?

    Міша reply ID 19

    А вони більше нінащо нездатні.

    ігор reply Міша

    Коли тобі виставлять хату то тоді і взнаєш чи здатні вони на щось ще і для чого вони взагалі існують і навіть не будеш думати до кого звертатись за допомогою:)

    Ігор reply ігор

    Тобто вони знайдуть грабіжників?))
  • Іван

    Коли вже буде реальна еаідеміЯ? А не це піздабольство
  • Kudryk Rostik

    Помилка у лазарного  піромитра + -  два градуси до тогож він не є сертифікований одні тупачки бігають з ними другі дають лоби якось похоже на те що ідемо до камяного віку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up